کرونا

آسیب مغزی کرونا

  • نوروکووید( NeuroCovid )؛ آسیب مغزی ناشی از ویروس کرونا

    به نظر می رسد تعداد قابل توجهی از بیماران مبتلا به کرونا که در بیمارستان بستری هستند، درجات مختلفی از اختلال مغزی را نشان می دهند و ممکن است برخی از آنها در آینده دچار کاهش شناختی، نقص توجه، مشکلات حافظه یا بیماری آلزهایمر شوند.

    در یک مطالعه مروری، یک طرح طبقه بندی شده سه مرحله ای” نوروکووید ” ارائه شده تا مبنایی برای ایجاد فرضیه ها و تحقیقات آینده در مورد کرونا و سیستم عصبی باشد. این مراحل شامل موارد زیر هستند:

    مرحله اول نوروکووید: در این مرحله، آسیب ویروس محدود به سلول های اپیتلیال بینی و دهان بوده و علائم اصلی شامل از بین رفتن موقت حس بویایی و چشایی است.

    مرحله دوم نوروکووید: در این مرحله، ویروس باعث ایجاد یک سیل التهاب به نام طوفان سایتوکاین می شود که از ریه ها شروع شده و از طریق رگ های خونی به قسمت های دیگر بدن حرکت می کند. این طوفان سایتوکاین باعث تشکیل لخته های خونی می شود که می توانند منجر به سکته های کوچک یا بزرگ در مغز شوند.

    .

    مرحله سوم نوروکووید: در این مرحله طوفان سایتوکاین به سد خونی-مغزی می رسد. در اینجا لایه محافظ در رگ های خونی مغز آسیب می بیند و در نتیجه، محتویات خون، نشانگرهای التهابی و ذرات ویروس به مغز حمله می کنند و بیمار دچار تشنج، گیجی، کما یا آنسفالوپاتی می شود.

    ممکن است بسیاری از بیماران مبتلا به کرونا در ابتدا علائم عصبی قابل توجهی نداشته باشند. در بعضی موارد، بیماران حتی قبل از تب، سرفه یا تنگی نفس ممکن است علائم عصبی را نشان دهند.

    محققان بر انجام MRI و پایش بیمار تا چند ماه پس از ترخیص تاکید می کنند.

    امتیاز شما به این صفحه

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    افکار منفی و آلزایمر
    سواد و آلزایمر

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    بستن
    منو
    بستن

    سبد خرید

    بستن

    بستن

    دسته بندی ها

    Call Now Button