آشنایی با اصلی ترین دلایل اعتیاد
اعتیاد یک بلای خانمان سوز است که امروزه بسیاری از خانواده ها را درگیر نموده است. خانواده هایی که نوجوان و یا جوان آن ها در دام بلای اعتیاد گرفتار شده است و نمی تواند از آن رهایی پیدا کند. همین موضوع موجب شده تا خانواده های دیگری که اعتیاد ندارند، نیز دائما اضطراب و استرس آن را داشته باشند. اگر شما نیز جزو خانواده هایی هستید که می ترسید فرزندتان در دام این بلا گرفتار شود. باید دلایل آن را به طور کامل بشناسید و آن ها را از بین ببرید. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با اصلی ترین دلایل اعتیاد، بیشتر آشنا کنیم.
اصلی ترین دلایل اعتیاد
- ژنتیکی بودن اعتیاد: یکی از دلایل اعتیاد عوامل ژنتیکی و سابقه اعتیاد در خانواده است. افرادی که به صورت زیستی گرایش بیشتری به سمت اعتیاد دارند. یا افرادی که در خانواده خود فرد معتاد دارند. بیشتر از سایر افراد در معرض گرایش به اعتیاد می باشند.
- نقش خانواده در اعتیاد: خانواده از مهم ترین بخشی است که می تواند از اصلی ترین دلایل اعتیاد محسوب شود. از طرفی خانواده می تواند مهم ترین مانع در برابر این بلای خانمان سوز باشد. شرایط بد خانوادگی مانند فقر، اختلاف والدین با هم و … همگی از مشکلاتی هستند که می توانند فرد را به سمت اعتیاد سوق دهند. از دیگر موارد خانوادگی که می تواند موجب گرایش فرد به سمت اعتیاد باشد می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- فقر
- کمبود محبت والدین نسبت به فرزند
- محبت بیش از اندازه والدین نسبت به فرزند، به گونه ای که موجب عدم رشد استقلال در فرد شود.
- عدم توانایی و دانش والدین
- رفاه بیش از اندازه فرزند به گونه ای که هیچگونه تلاشی برای رسیدن به خواسته هایش نکند.
- از دست دادن فردی از خانواده
- فرق گذاشتن میان فرزندان
- محدود کردن بیش از اندازه فرزند
-
دلایل اعتیاد
وجود ضعف در شخصیت فردی:
- از دیگر دلایل اعتیاد، ضعف های شخصیتی است که خود فرد درگیر آن می باشد. از انواع این مشکلات شخصیتی می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- ضعف در سیستم عصبی و عدم کنترل پرخاشگری
- بحران و فشارهای تحصیلی
- فشارهای عصبی بیش از اندازه که از توان فرد خارج می باشد.
- حس کنجکاوی بسیار قوی
- نا آگاهی فرد در رابطه با مواد مخدر و عوارض آن
- اعتماد به نفس بسیار پایین
- خواستن زندگی بدون هیچگونه مشکل
- عدم رشد کافی شخصیت فرد
- خجالتی بودن و گوشه گیری بیش از اندازه فرد
-
نقش دوستان در گرایش به اعتیاد:
- دوستان می توانند فرد را به مصرف مواد مخدر ترغیب نمایند. به همین دلیل است که وجود دوستان ناباب از جمله دلایل اعتیاد محسوب می گردد. خیلی از نوجوانانی که به سمت مواد مخدر می روند. به دلیل رقابت با دوستان خود و به نوعی ضایع نشدن در برابر آن ها این کار را انجام می دهند. از طرفی بسیاری از افراد زمانی که تحت فشار روانی دوستان خود قرار می گیرند در برابر مصرف مواد مخدر تسلیم می شوند.
-
وجود مشکلات روحی و جسمی:
- از دیگر مواردی که از دلایل اعتیاد محسوب می شود، بیماری های جسمی و یا اختلالات روحی است که ممکن است فرد به آن مبتلا باشد. بیماری های جسمی طولانی مدت می تواند انگیزه فرد را برای ادامه زندگی کاهش دهد. که در این صورت ممکن است فرد به اعتیاد گرایش پیدا کند. بیماری های روحی مانند افسردگی، استرس و اضطراب شدید و … نیز می تواند موجب گرایش فرد به اعتیاد شود.
-
تاثیر اجتماع در اعتیاد:
- از دیگر دلایل اعتیاد می توان به مشکلات موجود در جامعه اشاره نمود. نوجوانی دورانی است که فرد به عنوان یک انسان تقریبا مستقل وارد جامعه می شود و می تواند گستردگی آن را به وضوح لمس کند. در جامعه بزرگ هرکسی با هر ویژگی شخصیتی وجود خواهد داشت. که در مقابل فرد قرار می گیرند. به همین دلیل مواردی در جامعه وجود دارد که می تواند موجب گرایش به اعتیاد در فرد شود. این موارد عبارتند از:
- آشنایی با افراد ناباب و دوستی با آن ها
- تشخیص اختلاف طبقاتی بسیار زیاد با دیگر افراد مانند دوستان
- فرهنگ نامناسب محیط زندگی
- سهولت در دسترسی پیدا کردن به مواد مخدر
- بیکاری و …
امتیاز شما به این صفحه
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای