رابطه آلزایمر و تغذیه
تاثیر رفتارهای پرخطر میانسالی بر ریسک ابتلا به زوال عقل و آلزایمر
محققان دانشگاه جان هاپکینز ایالت مریلند آمریکا دريافتند افراد میانسالی که سیگار می کشند یا مبتلا به دیابت یا فشارخون بالا هستند با افزایش سن مبتلا به زوال عقل خواهند شد.
دمانس یا بیماری زوال عقل، یک عبارت عمومی است که از برای توصیف علائم مختلف مشکلات زوال شناختی، مانند فراموشی استفاده میشود.
دکتر ربکا گاتسمن، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ریسک ابتلا به زوال عقل مرتبط با دیابت به اندازه ریسک ناشی از داشتن ژن APOE-e۴ که فاکتور ژنتیکی پرخطر ابتلا به بیماری آلزایمر است، بالاست.»
پژوهشگران این مطالعه وضعیت حدود ۱۵۸۰۰ شرکت کننده را که بین سال های ۱۹۸۷ و ۱۹۸۹ در این مطالعه ثبت نام کرده بودند بررسی کردند. این افراد به مدت ۲۵ سال تحت نظر بودند و به طور دوره ای تحت معایناتی که شامل تست های مهارت های تفکر و حافظه بود، قرار گرفتند. در طول این مدت، حدود ۱۵۰۰ مبتلا به زوال عقل تشخیص داده شدند.
اين محققان دریافتند فاکتورهای پرخطر بیماری قلبی به طورجداگانه با زوال عقل ارتباط دارند:
دیابت (افزایش ریسک زوال عقل تا ۷۷ درصد)
فشارخون بالا (افزایش ریسک زوال عقل تا ۳۹ درصد)
پیش فشارخون بالا (افزایش ریسک زوال عقل تا ۳۱ درصد)
سیگار کشیدن (افزایش ریسک زوال عقل تا ۴۱ درصد)
به گفته محققان، هر آنچه که در میانسالی به سلامت قلب و عروق خونی آسیب میرساند میتواند مانع از توانایی بلندمدت بدن در حمایت از عملکرد مغز شود. آنها دريافتند مغز در مقایسه با سایر اعضای بدن از مقدار زیادی انرژی و مواد مغذی استفاده می کند و این سیستم گردش خون است که اکسیژن و گلوکز و سایر مواد مغذی را به مغز انتقال می دهد. حال هر چیزی که در این فرایند تداخل ایجاد کند، چالشی برای مغز ایجاد می شود.
همچنين تصلب شریان ها به دلیل فاکتورهای پرخطر قلبی موجب می شوند خروج مواد سمی از مغز بسیار دشوار شود بدین ترتیب فرد در معرض زوال عقل قرار می گیرد.
https://t.me/memoryinstitute
منابع مرتبط:
https://www.nia.nih.gov/health/what-do-we-know-about-diet-and-prevention-alzheimers-disease
امتیاز شما به این صفحه