برخی از مطالعات نشان میدهد که استرس زیاد در دوران بارداری ممکن است باعث ایجاد مشکلات خاصی در دوران کودکی فرزندتان شود، مشکلاتی مانند عدم توجه و تمرکز یا ترس. این احتمال وجود دارد که استرس در بارداری ممکن است بر رشد مغزی یا سیستم ایمنی کودک شما نیز تأثیر بگذارد.
اینکه آیا استرس در بارداری و سقط جنین با هم مرتبط هستند یا خیر، باید بگوییم که بله به شدت مرتبط اند. جالب است است بدانید که اکثر سقطها به دلیل استرس های دوران بارداری و سبک زندگی مهیج مادر در این دوران است. زندگی در دوران مدرن دارای مزیتها و معایب خاص خود است. استفاده از امکانات عالی در مقابل استرسهای زیادی که بر انسان تحمیل میشود، لذت خود را از دست میدهد. زنان در دوران بارداری نیاز به مراقبتهای ویژه دارند. اکثر زنان در هفته ششم بارداری متوجه حمل فرزند در خود میشوند؛ این در حالی است که بیشترین آمار سقط جنین در هفته سوم بارداری است که به دلیل عدم آگاهی از حاملگی هیچگونه مراقبتی انجام نشده است و زنان با انواع استرس ها در این دوره مواجه شدهاند.
برای بررسی چگونگی فرایند استرس در بارداری و سقط جنین باید بدانید که علت اصلی این امر افزایش هورمونی به نام کورتیزول است که وظیفه آن همکاری در تنظیم قند خون، فشار خون و سوخت و ساز قند در بدن است. در حالت طبیعی میزان کورتیزول بدن در صبح بالاتر بوده و در هنگام شب به پایینترین حد خود میرسد. وجود هورمون کورتیزول و تاثیر آن بر سلامتی به دلیل بالا رفتن میزان انرژی بدن، تقویت قدرت حافظه، افزایش ایمنی بدن و افزایش تحمل درد است.