اختلال مسخ شخصیت
اختلالات مسخ شخصیت و مسخ واقعیت یکی از عجیب ترین اختلال های روان شناختی هستند
و از اختلالات تجزیه ای محسوب می شوند.
اختلالات تجزیه ای شامل اختلال در حافظه، هشیاری، هویت یا ادراک می شود. این نکته ی بسیار مهم باید در نظر گرفته شود. که در بعضی موارد اختلالات مسخ شخصیت و مسخ واقعیت به دلیل وجود اختلال روانی دیگری بروز می کنند. و علائمی از اختلال دیگری هستند و یا در نتیجه ی مصرف مواد رخ می دهند.
مسخ شخصیت دوره هایی است که در آن فرد احساس می کند. ارتباط با بدن و افکارش را از دست داده و از آنها جدا شده است. مثل اینکه از بیرون خود را مشاهده می کند. (مانند ربات) و یا در رویا به سر می برد. که هر یک از این دوره ها می تواند از چند دقیقه تا چند سال (ندرتا چنین می شود) طول بکشند!!!
فرد در مسخ شخصیت ارتباطش را با واقعیت از دست نمی دهد، در حالیکه در مسخ واقعیت احساس می کند. چیزهایی که می بیند واقعی نیستند و ارتباطش با واقعیت قطع شده است. البته در هر دو حالت فرد می داند که احساسش واقعی نیست بلکه چیز عجیبی در بدن و ذهنشان در حال وقوع است.
.
همچنین بخوانید:با اختلال هویت تجزیه ای (شخصیت چندگانه) به طور کامل آشنا شوید
ریسک بروز این اختلالات در افرادی که تجربه های دردناکی را پشت سر گذاشته اند، افسردگی، استرس و اضطراب شدیدی را تجربه می کنند، بیماری طبی مثل میگرن و تشنج دارند و یا از مواد مخدر استفاده می کنند بیشتر است.
در این اختلالات فرد فکر می کند که ممکن است “دیوانه شود” و مدام سعی می کند از وجود داشتن خودش و یا واقعیت داشتن چیزهای اطرافش اطمینان حاصل کند. نشانه های این اختلالات در کودکان و یا بزرگسالان نادر است و معمولا در اواخر نوجوانی و اوایل جوانی رخ می دهند.
علائم اختلال مسخ واقعیتاحساس بیگانه یا نا آشنا بودن با محیط؛ احساس زندگی در یک فیلم یا رویاتحریف در ادراک زمان؛ مثلا رویدادهای اخیر مانند دوران خیلی دور احساس می شوداحساس جدایی عاطفی نسبت به کسانی که به آنها اهمیت می دهددیدن محیط اطراف به صورت تار، بدون رنگ، دوبعدی و یا مصنوعی و یا بالا رفتن وضوح محیط و آگاهی فرد به آنتحریف درشکل و اندازه ی اشیاء و یا فاصله بین او و اشیاء
v