ارتورکسیا چیست؟
ارتورکسیا ، اصطلاحی که توسط پزشک آمریکایی استیون براتمن ، MD در سال 1977 ابداع شده است ، با یک وسواس ناسالم در مورد کیفیت مواد غذایی در رژیم غذایی مشخص می شود. ممکن است از خود بپرسید که چرا یا چگونه هر نوع تغذیه سالم می تواند یک مشکل باشد. اما مسلماً ، خوردن غذای سالم به خودی خود مسئله ای نیست. این مسئله هنگامی ایجاد می شود که ثابت شدن در تغذیه سالم ، سبک زندگی به ظاهر مثبت را به یک جاده خطرناک وسواس در مورد مصرف مواد غذایی “خالص” تبدیل می کند. این مشکلی است که اختلالات عمده ای در رفاه و زندگی اجتماعی شما ایجاد می کند.
می تواند به سوءتغذیه منجر شود و گاهی اوقات ، مشکلات قلبی و سایر مشکلات مرتبط با سوءتغذیه ممکن است بوجود آید. انزوای اجتماعی و تداخل در روابط بین فردی زمانی اتفاق می افتد که فرد مبتلا به ارتورکسیا شروع به قرار دادن روابط خود بر روی “پایه تغذیه ای” و نگاه کردن به کسانی که از همان سبک زندگی پیروی می کنند، می کند.
.
ارتورکسیا
ارتورکسیا عصبی می تواند به راحتی مورد توجه قرار نگیرد ، زیرا به نظر می رسد “وسواس” در مورد تغذیه سالم در زمانی که محققان ، متخصصان بهداشت ، بازاریان مواد غذایی و رسانه ها به طور مداوم تعریف رژیم غذایی سالم را تغییر می دهند ، “وسواس” نیست. ارتورکسیا عصبی همچنین با اختلالات خوردن شناخته شده و شناخته شده تری مانند پرخوری عصبی و آنورکسیا عصبی ، که بیشتر با یک تثبیت ناسالم روی مقدار غذای مصرفی و همچنین وزن و تصویر بدن مشخص می شود ، متفاوت از شرایط یا منبع غذا متفاوت است. خورده شده. اما محققان دریافته اند که کسانی که از ارتورکسی رنج می برند بسیاری از ویژگی های روانشناختی و رفتاری را با کسانی که از سایر اختلالات خوردن رنج می برند مشترک دارند.
وقتی تغذیه سالم به یک مشکل تبدیل می شود.
علائم ارتورکسیا
کسانی که از ارتورکسیا عصبی رنج می برند ، تمایل به مصرف غذاهای سالم و خالص ، وسواس بیش از حد برای حفظ رژیم غذایی کامل دارند. ممکن است فرد مبتلا به ارتورکسیا از خوردن هر غذایی که حاوی هر ماده ناسالم یا ناخالصی باشد مانند طعم دهنده های مصنوعی ، رنگ ها یا مواد نگهدارنده ، چربی ، قند یا نمک ، سموم دفع آفات ، ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی ، حیوانات یا لبنیات خودداری کند. اگرچه این می تواند برای برخی افراد یک رویکرد طبیعی برای غذا باشد ، اما اگر از ارتروکسیا رنج می برید ، نگرش و رفتار شما نسبت به خوردن یک رژیم غذایی پاک وسواس و اغراق است. شما ممکن است:
درباره تأثیرات غذایی که می خورید در شرایط پزشکی مانند آسم ، اضطراب ، آلرژی یا اختلالات گوارشی و از جمله مواردی که تشخیص داده نشده اند ، وسواس داشته باشید.
انواع غذایی که می خورید را به شدت محدود کنید زیرا بسیاری از غذاهای مورد قبول رژیم خود را تصور می کنید.
از مقادیر قابل توجهی از پروبیوتیک ها ، داروهای گیاهی و سایر مکمل ها استفاده کنید که تصور می شود تأثیرات سالم بر بدن دارند.
نگرانی های غیر منطقی در مورد تهیه غذاها ، مربوط به تکنیک های شستشوی غذا و ظروف دارند.
واکنش های احساسی شدید را نسبت به غذا تجربه کنید ، مانند:
احساس رضایت و خوشبختی از خوردن غذای پاک ، سالم ، ناب
احساس گناه هنگام مصرف غذاهایی که سالم و خالص در نظر گرفته نمی شوند
وقت بیش از حد صرف فکر کردن در مورد غذا و مصرف غذا
برنامه ریزی منظم برای وعده های غذایی پیشرفته ، احساس گناه و نارضایتی وقتی که وعده های غذایی از قبل برنامه ریزی نشده اند
.
ارتورکسیا
داشتن افکار انتقادی و قضاوتی درباره دیگران که از برنامه های غذایی سالم و خالص پیروی نمی کنند
از خوردن غذا در خارج از خانه یا تهیه نشده در آشپزخانه منزل خودداری کنید ، زیرا شما به راحتی قادر به مطابقت با برنامه غذایی سالم خود نخواهید بود
از غذای خریداری شده یا تهیه شده توسط دیگران خودداری کنید
ایجاد فاصله بین دوستان و خانواده که عقاید یکسانی راجع به غذا ندارند
افسردگی
اضطراب
نوسانات خلقی
احساس شرمساری
نفرت از خود
ایزوله سازی اجتماعی
هنگامی که رفتارهای اجباری و مشغله های ذهنی با تغذیه سالم کیفیت زندگی شما را مختل می کند ، ممکن است در نتیجه کاهش وزن شدید ، سوءتغذیه یا نوع دیگری از بیماری پزشکی مبتنی بر محدودیت های شدید رژیم غذایی رنج ببرید. علاوه بر این ، ارتورکسیا ممکن است در زندگی اجتماعی ، تحصیلی یا شغلی شما مشکلاتی ایجاد کند.
ارتورکسیا
تغذیه سالم و ارتورکسیا
گزینه های درمان
هیچ درمان رسمی به طور خاص برای کسی که از ارتورکسیا رنج می برد طراحی نشده است اما طبق انجمن ملی اختلالات خوردن ، متخصصان مراقبت از بهداشت روان اغلب این بیماری را مانند بی اشتهایی یا وسواس فکری عملی می کنند. روان درمانی می تواند به شما کمک کند تا الگوهای فکری وسواسی آنها را در مورد غذا تغییر دهید و در عین حال ، هرگونه شرایط بهداشت روان مانند افسردگی ، اختلالات وحشت و استرس و اضطراب را درمان کنید.
جلسات منظم با درمانگر شما امکان ارزیابی مجدد و تغییر برنامه درمانی را در صورت لزوم فراهم می کند.