استرس در بارداری و سقط جنین

  • دوره بارداری زمان ایجاد تغییرات بسیاری در بدن است. علاوه بر بدن، احساسات و نحوه زندگی شما در حال تغییرات بزرگی است. اطرافیان شما از این تغییرات استقبال می­کنند و خوشحالند، اما این تغییرات علاوه بر شیرینی و خرسندی می­توانند سبب ایجاد استرس­ های جدیدی در شما شوند. احساس استرس در بارداری بسیار شایع است. اما استرس بیش از حد، ناراحت کننده است. استرس می­ تواند در خواب شما اخلال ایجاد کند، شما را دچار سردرد کند، یا باعث شود تا اشتهای خود را از دست بدهید. استرس و ترس ناگهانی در دوران بارداری سبب بروز عوارض و مشکلاتی در بدن مادر می شود که در نتیجه آن تاثیر بد بر جنین وی خواهد شد.

    استرس زیاد که مدت طولانی ادامه داشته باشد، سلامتی شما را به خطر انداخته و می­ تواند سبب بروز مشکلاتی مانند فشار خون بالا و بیماری قلبی شود. هنگامی که باردار هستید، استرس احتمال تولد نوزاد نارس (تولد قبل از ۳۷ هفته بارداری) یا نوزاد کم وزن (وزن کمتر از ۳/۲ کیلوگرم) را افزایش می­دهد. نوزادانی که خیلی زود متولد می شوند یا در هنگام تولد کم وزن هستند، در معرض خطر بیماری ­های بیشتری قرار دارند.

    چه عواملی باعث ایجاد استرس در بارداری می­شود؟

    علل ایجاد استرس در بارداری هر زنی متفاوت است، اما در اینجا دلایل متداول ایجاد آن را ذکر می­کنیم:

    • ناملایمت­های دوران بارداری مانند تهوع، یبوست، خستگی و کمردرد
    •   تغییرات هورمونی شدید باعث تغییرات روحی در شما مش­شود. نوسانات روحی استرس زا هستند.
    •  نگرانیهای فرزنددارشدن،مسولیت مادری،فکر کردن به چگونگی فرزندتان و افکار دیگری که مدام به سراغ شما می­آیند.
    •  مدیریت مسیولیتهای شغلی تان و فکر کردن به مرخصیهای آینده که شما را ازمسئولیت­های کاری و اجتماعی اندکی دور می کند.
    •   هر روز در زندگی مسائل و مشکلات مختلفی ظهور میابد که باعث نگرانی انسانها می شود.زندگی در دوران بارداری روند قبلی خود را ادامه می­دهد. معضلات دنیا به خاطر بارداری شما متوقف نخواهد شد.
    • آینده که شما را از مسئولیت­های کاری و اجتماعی اندکی دور می­کند.

    چه نوعی از استرس در بارداری برای شما یا جنین مضر است؟

    همه انواع استرس در زندگی بد نیست! در راه رسیدن به اهدافی که برای آن­ها تلاش زیادی کرده ­اید، استرس با شما همراه خواهد بود. اما در واقع این استرس شیرین است و شما را برای رسیدن به موفقیت یاری می­ کند. استرس روزمره در دنیای مدرن مانند استرس ماندن در ترافیک شهری و از این قبیل مضر نیست.

    استرس و ترس ناگهانی در بارداری خطرآفرین است. داشتن استرس بد و جدی در دوران بارداری ممکن است احتمال بروز برخی مشکلات مانند تولد زودرس را افزایش دهد. بیشتر زنانی که در دوران بارداری دچار استرس جدی می­ شوند، می­ توانند نوزادان سالم داشته باشند. اما در صورت وجود استرس جدی، باید مراقب باشید. مانند:

    وقایع منفی زندگی: مواردی مانند طلاق، بیماری جدی یا مرگ در خانواده، از دست دادن شغل یا خانه و شکست مالی

    وقایع فاجعه بار: مواردی مانند زمین لرزه، طوفان یا حملات تروریستی

    استرس طولانی مدت: این نوع استرس می تواند در اثر مشکلات مالی، سوءاستفاده، داشتن مشکلات جدی سلامتی یا افسردگی ایجاد شود. افسردگی شرایط روحی است که در آن احساسات غم و اندوه طولانی مدت به وجود می­آید و مانع از طی کردن روند عادی زندگی عادی می­شود.

    نژاد پرستی: برخی از زنان ممکن است در طول زندگی با استرس ناشی از نژادپرستی روبرو شوند. علت این که چرا زنان آفریقایی-آمریکایی در ایالات متحده که سیاه پوست هستند بیشتر از سایر زنان احتمال تولد نوزاد زودرس و کم وزن دارند شاید همین موضوع باشد.

    استرس مربوط به بارداری: بعضی از خانم ­ها ممکن است در مورد بارداری استرس زیادی داشته باشند. نگرانی از سقط جنین، سلامتی کودک، سختی­های زایمان و مسئولیت مادر شدن. این قبیل استرس­ ها نیاز به مشاوره و انجام کارهایی است که شما را به آرامش و اطمینان قلبی برساند.

    چگونه استرس باعث مشکلات بارداری می­شود؟

    ما اثرات استرس بر بارداری را کاملاً نمی­شناسیم اما برخی از هورمون­های مرتبط با استرس، ممکن است در ایجاد برخی عوارض حاملگی نقش داشته باشند. استرس جدی یا طولانی مدت ممکن است سیستم ایمنی بدن را که از شما در مقابل عفونت محافظت می­کند، تحت تاثیر قرار دهد. این مسئله می­تواند احتمال ابتلا به عفونت رحم را افزایش دهدکه نتیجه آن تولد زودرس جنین خواهد بود.

    عکس العمل افراد در استرس با هم متفاوت است. برخی با سیگار کشیدن، برخی نوشیدن الکل و برخی با مصرف داروهای قوی با استرس مواجه می­شوند که این امر می تواند منجر به بروز مشکلات بارداری شود.

    درمان انواع افسردگی ، استرس و اضطراب با متدهای جدید همچون دستگاه آر تی ام اس در کلینیک راه احیا انجام می شود .

    امتیاز شما به این صفحه

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳ رای
    فواید قصه و شعر خوانی برای کودک
    پرورش اعتماد به نفس در کودکان

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    بستن
    منو
    بستن

    سبد خرید

    بستن

    بستن

    دسته بندی ها

    Call Now Button