استرس در زنان چه عوارضی ایجاد می کند؟
تمام انسان ها در هر سنی که باشند ممکن است دچار مشکلاتی همچون اضطراب و استرس شوند. این مسئله شاید دلایل مختلفی داشته باشد و مشکلات متفاوتی نیز بر روی سیستم بدن انسان ایجاد کند. در این میان باید بگوییم زنان از ضعیف ترین اقشار جامعه هستند که پس از دچار حالت اضطراب شدن، آسیب های شدیدی می بینند.
زنان در زندگی روزمره با مشکلات زیادی دست به گریبان هستند که این مشکلات در صورتی که تداوم داشته باشند می توانند بدن آنها را دچار مشکل نمایند. آنها در بیشتر موارد خسته می شوند و دست از تلاش کردن بر می دارند. در نهایت نیز به بیماری هایی همچون اضطراب و استرس دچار می شوند. البته باید بگوییم می توان این مشکل را به صورت خانگی درمان کرد. اما در برخی مواقع درمان چندان بر روی خانم ها تاثیرگذار نیست.
حتی می توانیم بگوییم بروز چنین بیماری در بدن خانم ها منجر می شود که مشکلات و علائمی را در بدن خود مشاهده کنند، که این علائم به راحتی از بین نروند. این خود مشکلی می شود که می تواند بیماری استرسی را در بدن آنها تقویت کرده و قدرت آنها را برای مبارزه با این بیماری کمتر نماید. در ادامه به برخی از این عوارض اشاره خواهیم نمود.
مهمترین عوارض استرس در زنان
اصولا عوارض مشکل اضطراب در بدن زنان و مردان متفاوت است. زنانی که به این بیماری دچار می شوند، ممکن است با مشکلات گوارشی، کاهش میل جنسی، ریزش مو، عوارض پوستی، برهم خوردن نظم قاعدگی، افزایش وزن، افسردگی و بی خوابی، مشکل در باروری، ریسک سکته مغزی و قلبی و … مواجه شوند.
برهم خوردگی نظم قاعدگی در خانم ها به دلیل برهم خوردن تعادل هورمون ها است که ممکن است برای طولانی مدت منجر به قطع یا تاخیر در قاعدگی آنها شود. بروز چنین مشکلی خود در خانم ها اضطراب ایجاد می کند و منجر به تشدید استرس نیز خواهد شد. از سوی دیگر این بیماری می تواند میل جنسی را در خانم ها متاهل کاهش داده و عارضه های پوستی را نیز در بدن آنها ایجاد کند.
در کنار تمامی این عوارض، باید به ریزش مو به عنوان یکی دیگر از عوارض استرس در زنان اشاره کنیم. البته این مشکل هم در مردان و هم در زنان دیده می شود. اما مردان بیشتر با سفیدی مو مواجه می شوند اگر درگیر اضطراب های شدید و شوکه کننده شوند. در حالی که خانم ها اصولا با ریزش موی شدید مواجه خواهند گردید.
بروز مشکلات گوارشی از دیگر عوارضی است که می توانیم برای بیماری های اضطرابی بیان کنیم. این بیماری ها بر روی معده اثر گذاشته و سندروم روده و زخم معده را برای آنها به بار می آورد. در حالی که این افراد با مشکلات دیگری نیز مواجه می شوند که هر یک شرایط زندگی را به نحوی برای آنها دشوار خواهد نمود.
استرس
روش های درمان خانگی اضطراب در زنان
به راحتی می توان مشکلات اضطرابی را در خانه و با استفاده از برخی روش ها و راهکارها درمان کرد. خانم ها اصولا در خانه هستند و از این رو می توانند این روش های درمانی را انتخاب کرده و انجام دهند. از جمله این روش های درمانی باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- انتخاب روش های مناسب برای افزایش اعتماد به نفس و بهبود استرس در بدن
- یادگیری قدرت نه گفتن و آشنایی با محدودیت های خود
- تشویق کردن و خرید جایزه برای خود
- تعیین کردن اهداف کوتاه مدت و ترسیم کردن مسیری که می توان به آنها دست یافت
- برقراری ارتباط بیشتر با خدا و تقویت زندگی معنوی
- افزایش انعطاف پذیری خود و پیش بینی کردن مسائل غیرقابل کنترل برای وفق دادن خود با شرایط
- تنظیم ساعت خواب برای از بین بردن استرس
- استفاده از یک برنامه ریزی روزانه مناسب و یادداشت کارهای روزانه در داخل دفترچه
- استفاده از رژیم غذایی سالم برای کاهش محرک های استرسزا در بدن
- کنار آمدن با احساسات خود و بروز دادن آنها
- ورزش کردن حداقل 30 دقیقه در طول روز و 3 بار در هفته برای کاهش اضطراب
- در نظر گرفتن زمان هایی برای تعطیلات و استراحت خود و دوری از فکر کردن به مسائل کاری
تمامی این روش ها به خوبی قادر هستند به خانم ها کمک کنند تا در خانه و بدون نیاز به استفاده از داروهای مختلف، مشکل اضطراب و استرس خود را برطرف نمایند.
درمان استرس و اضطراب با جدیدترین متد روز دنیا از قبیل دستگاه آر تی ام اس و … در کلینیک اعصاب و روان راه احیاء انجام می شود .