افسردگی در این افرادی که سوءتغذیه دارند، سه برابر بیشتر از افراد با تغذیه طبیعی است.
بر اساس گزارشهای سازمان جهانی بهداشت تا سال ۲۰۲۵ جمعیت سالمندان (بالاتر از ۶۵ سال) به بیش از ۸۰۰ میلیون نفر خواهد رسید و در ایران نیز تا ۳۵ سال آینده ۳۳ درصد از کل جمعیت را افراد سالمند تشکیل خواهند داد. حفظ سلامت سالمندان، از مهمترین اولویتهای دولتها است.
یافتههای این مطالعه نشان داد که شیوع افسردگی در سالمندان شرکتکننده در این مطالعه، ۳۵.۷ درصد است. ۲۸.۵ درصد از مردان و ۳۵.۷ درصد از زنان افسردگی داشتند.
با توجه به بررسیهای انجام شده، نسبت شانس ابتلا به افسردگی در سالمندانی که از لحاظ تغذیهای در معرض خطر بودند، ۳.۶۳ برابر سالمندانی بود که وضع تغذیهای مناسبی داشتند. همچنین احتمال افسردگی در سالمندانی که سوءتغذیه داشتند، ۱۲.۴۴ برابرسالمندانی بود که تغذیه مناسب داشتند.
افسردگی سالمندان ارتباط معنیداری با نوع زندگی (تنها یا با خانواده) نداشت. با این حال؛ پژوهشگران این مطالعه میگویند: «تنهایی تا حدودی بهواسطه حمایت اجتماعی با افسردگی مرتبط است. پس لازم است در راستای ارتقای سلامت روان در زمینه تنهایی سالمندان، اقداماتی نظیر برگزاری کلاسهای آموزشی سبک زندگی سالم، تشکیل گروههای گردشگری و ایجاد زمینههای لازم برای ازدواج مجدد سالمندان انجام گیرد».
نتایج این پژوهش نشان داد که احتمال افسردگی در سالمندان مجرد، ۱.۳۳ برابر بیشتر از متاهلها است. این نتیجه با یافتههای تحقیقات گذشته تناقض دارد و برای پیدا کردن دلایل این تناقض، مطالعات بیشتری نیاز است.