افسردگی موقعیتی

افسردگی موقعیتی و تفاوت آن با افسردگی بالینی

  • افسردگی موقعیتی و تفاوت آن با افسردگی بالینی

    برای شناخت  افسردگی موقعیتی باید بدانیم غم و ناراحتی از احساسات بسیار معمول و طبیعی انسان می باشد. اما در برخی مواقع این غم و ناراحتی طولانی می شود. در اینگونه مواقع ممکن است فرد دچار افسردگی شده باشد. در برخی از مواقع این افسردگی ها ممکن است به دلیل ناراحتی و مشکلاتی مانند مرگ عزیز، طلاق، شکست عشقی و … ایجاد شود. در این صورت فرد به این نوع افسردگی دچار خواهد شد. که روند درمان آن آسان تر از دیگر انواع افسردگی می باشد. اما در صورت درمان نشدن می تواند به مشکلی جدی تبدیل شده و آسیب هایی را به همراه داشته باشد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با افسردگی موقعیتی و تفاوت آن با افسردگی بالینی به طور کامل، آشنا کنیم.

    افسردگی موقعیتی

    افسردگی موقعیتی

    افسردگی موقعیتی چیست؟

    افسردگی موقعیتی نوعی اختلال در سازگاری خلق و خویی است. که به افسردگی کوتاه مدت نیز شناخته  می شود. این افسردگی معمولا به دلیل ناراحتی های کوتاه مدت و شوک دهنده مانند جدایی، مرگ یا حتی بازنشستگی و … اتفاق می افتد. برای درمان این نوع افسردگی باید در ابتدا علائم و نشانه های آن را شناسایی نمایید. از جمله نشانه های افسردگی موقعیتی می توان به موارد زیر اشاره نمود.

    –       احساس نا امیدی

    –       احساس بی حالی

    –       اختلال در خواب

    –       گریه بی وقفه و طولانی مدت

    –       استرس و نگرانی بدون دلیل

    –       اختلال در تمرکز

    –       دست کشیدن از زندگی و تلاش برای دستیابی به اهداف

    –       فکر کردن به خودکشی

    افسردگی بالینی چیست؟

    افسردگی بالینی شدت بیشتری نسبت به افسردگی های موقعیتی دارد. به همین دلیل به این نوع از افسردگی، اختلال یا افسردگی اساسی نیز گفته می شود. از اصلی ترین دلایل ایجاد این افسردگی اختلال در توازن مواد شیمیایی مغز می باشد. از طرفی می تواند به دلیل مشکلات ژنتیکی نیز به وجود آید. از جمله نشانه های این نوع از افسردگی می توان به موارد زیر اشاره نمود.

    –       کاهش وزن و یا افزایش وزن شدید

    –       بی میلی نسبت به فعالیت های مورد علاقه

    –       احساس بی قراری و اختلال در کنترل اعصاب

    –       اختلال در تصمیم گیری و تمرکز

    –       خستگی و بی حالی فرد

    –       فکر کردن مکرر در رابطه با خودکشی

    –       در صورت حاد شدن این نوع افسردگی ممکن است فرد شروع به هذیان گویی کند. این نشانه در افرادی که افسردگی موقعیتی دچار می شود، بروز پیدا نمی کند.

    روش های درمانی افسردگی موقعیتی

    از آنجایی که این نوع افسردگی یک واکنش در برابر یک دلیل مشخص می باشد، می توان با سرعت بیشتری آن را تشخیص داد. به همین در بسیاری از مواقع برای درمان افسردگی نیازی به درمان های پزشکی نیست. کمک به خود و کمک دیگران می تواند بهترین درمان برای افسردگی موقعیتی باشد. این افسردگی در مراحل خفیف به صورت خود به خودی درمان خواهد شد. اما در صورت شدت گرفتن باید با استفاده از روش های زیر به درمان آن کمک نمایید.

    –       استفاده از رژیم غذایی مناسب و سالم

    –       انجام تمرین های ورزشی

    –       یوگا و مدیتیشن

    –       برقراری ارتباط با افراد مثبت و گروه های حمایت کننده

    –       ایجاد برنامه های تفریحی برای اوقات آزاد

    –       داشتن خوابی منظم و کافی

    معمولا با استفاده از روش های ذکر شده این نوع از افسردگی درمان می شود. اما در صورت همکاری نکردن فرد برای بهبود افسردگی خود، معمولا پزشکان از داروهای ضد افسردگی و یا ضد اضطراب برای درمان آن ها استفاده می نمایند. به طور کلی بهترین روش درمانی برای افسردگی موقعیتی، خانواده درمانی است.

    افسردگی موقعیتی

    افسردگی موقعیتی

    روش های درمانی افسردگی بالینی

    این افسردگی با توجه به اینکه زمان طولانی تری نسبت به افسردگی های موقعیتی دارد. برای درمان نیز به  روش های قوی تری نیاز دارد. خود درمانی و خانواده درمانی به تنهایی نمی تواند به درمان صد در صدی این افسردگی کمک نماید. به همین دلیل معمولا از دارو درمانی و روان درمانی نیز برای درمان افسردگی بالینی استفاده می گردد. به طور کلی از تفاوت بارز میان این دو نوع افسردگی می توان به مدت زمان افسردگی و  راه های درمانی آنها اشاره نمود. قطعا افسردگی بالینی مدت زمان بیشتری فرد را درگیر نموده و علاوه بر خود درمانی نیاز به دارو و روان شناس نیز دارد.

    معمولا پزشک با ارائه برنامه روزانه و داروهای ضد افسردگی می تواند این افسردگی را در مدت زمان نسبتا طولانی تری از افسردگی های موقعیتی درمان نماید.

    درمان انواع افسردگی ، استرس و اضطراب با متدهای جدید همچون دستگاه آر تی ام اس در کلینیک راه احیا انجام می شود .

    امتیاز شما به این صفحه

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    چگونه به درمان افسردگی در نوجوانان کمک کنیم
    باورهای اشتباه در رابطه با افسردگی

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    بستن
    منو
    بستن

    سبد خرید

    بستن

    بستن

    دسته بندی ها

    Call Now Button