افسزدگی بعد زایمان

افسردگی پس از زایمان و پیامدهای آن

  • افسردگی پس از زایمان و پیامدهای آن

    افسردگی می تواند در زمان های مختلف و به دلایل متعددی ایجاد شود. از افسردگی های شایع در میان بانوان می توان به، افسردگی پس از زایمان اشاره نمود. که در صورت جدی نگرفتن می تواند بسیار جدی و آسیب زننده باشد. البته این اختلال روانی در تمامی خانم ها رخ نمی دهد. اما برخی از مسائل در حین بارداری و پس از زایمان می توانند عاملی تحریک کننده، جهت بروز این نوع افسردگی در خانم ها باشند. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با افسردگی پس از زایمان و پیامدهای آن در مادر و کودک به طور کامل آشنا کنیم.

     

    "<yoastmark

     

    افسردگی پس از زایمان چیست

    افسردگی انواع مختلفی دارد. که افسردگی پس از زایمان نیز نوعی از آن است. که معمولا 10 تا 15 درصد از   خانم هایی که  زایمان می کنند، به آن دچار می شوند. این افسردگی علائمی مشابه با دیگر انواع افسردگی دارد. اما زمان آن نسبتا طولانی تر از دیگر افسردگی ها می باشد. حداقل زمانی که فرد درگیر این اختلال می باشد، دو هفته تا 15 روز می باشد.

    البته در صورتی که مادر یا کودک پس از زایمان دچار مشکلات جسمی نیز شوند، این روند طولانی تر خواهد شد. در صورتی که این اختلال پس از زایمان جدی گرفته شود. به کمک دوستان و خانواده به راحتی قابل درمان     می باشد. اما اگر اطرافیان بعد از زایمان نسبت به افسردگی مادر بی توجه باشند. این اختلال می تواند عوارضی آسیب زننده داشته باشد و مدت زمان بیشتری طول بکشند. در این صورت برای درمان افسردگی نیاز به پزشک خواهد بود.

    "<yoastmark

    زمان افسردگی پس از زایمان

    خیلی از افراد فکر می کنند، افسردگی بعد از زایمان، بلافاصله اتفاق می افتد. اما معمولا افسردگی های جدی بعد از زایمان، حدودا یک تا دو ماه بعد از زایمان نمایان می شوند. حتی در برخی موارد ممکن است افسردگی چند ماه پس از زایمان بروز پیدا کند. افرادی که در دوران بارداری دچار افسردگی می شوند، معمولا پس از زایمان نیز افسردگی آنها ادامه پیدا می کند.

    پیامدهای افسردگی پس از زایمان

    زود رنج شدن:

    از پیامدهای این افسردگی زودرنج شدن مادر است. خانم هایی که به این افسردگی دچار می شوند. معمولا با کوچک ترین حرفی احساس دلخوری و ناراحتی می کنند. همچنین ممکن است نسبت به کوچک ترین کارهای همسر، کودک و یا حتی دیگر کودکان، واکنش های غیر منطقی نشان دهند.

    غصه دار بودن:

    همچنین افرادی که دچار این نوع افسردگی می شوند، معمولا در ساعات مختلفی از روز احساس بغض و غصه می کنند. این حالات معمولا صبح ها پس از بیدار شدن، غروب و یا شب هنگام خواب رخ می دهد. همچنین این خانم ها نسبت به موضوعات مختلف بی تفاوت هستند. به اتفاق و شرایط مثبت، هیچ علاقه ای نشان نمی دهند.

    اختلال خواب:

    از دیگر پیامدهای این افسردگی، بی خوابی است. معمولا افراد احساس خواب می کنند، اما پس از دراز کشیدن نمی توانند بخوابند. زیرا افکار پریشان و نگران کننده در مغز آنها پرورش می یابد. همچنین ممکن است چندین بار در طول شب بیدار شده و مجددا بخوابند.

    خستگی:

    مادرانی که به افسردگی بعد از زایمان، دچار می شوند دائما احساس خستگی و بی حالی دارند. افسردگی موجب می شود این افراد، فاقد انرژی بوده و در همه حال احساس خستگی و کسلی کنند.

    اختلال در اشتها:

    همچنین مادرانی که به این اختلال روانی دچار می شوند. معمولا یا بی اشتها می شوند و یا شروع به پرخوری می کنند. به همین دلیل ممکن است دچار کاهش وزن و یا افزایش وزن غیر طبیعی شوند.

    احساس گناه:

    احساس گناه از دیگر پیامدهای این افسردگی می باشد. معمولا مادرانی که به این اختلال دچار می شوند، احساس می کنند مادر خوبی برای فرزندشان نیستند و یا در برخی مواقع احساس می کنند کودک آنها را دوست ندارد. به همین دلیل دچار کمبود اعتماد به نفس و احساس گناه        می کنند. بنابراین در هر مشکلی که برای کودک رخ می دهد، خود را مقصر می دانند.

    دیگر پیامدهای افسردگی بعد از زایمان: 

    از دیگر پیامدهای این اختلال می توان به سرد شدن نسبت به روابط جنسی اشاره نمود. همچنین خانم هایی که به این افسردگی دچار می شوند، ترس های غیر منطقی دارند. به طور مثال دائما احساس می کنند، فرزند آنها در خطر است. ناامیدی و اختلال در سیستم عصبی نیز از دیگر پیامدهای افسردگی می باشد.

     

    منابع مرتبط :

    https://www.pharmacytimes.com/publications/issue/2018/june2018/patient-focus-postpartum-depression-and-its-longterm-effects-on-children

    https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0370-41062017000300008&lng=en&nrm=iso&tlng=en

    امتیاز شما به این صفحه

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    راهکارهای کاهش استرس
    استرس در کودکان

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    بستن
    منو
    بستن

    سبد خرید

    بستن

    بستن

    دسته بندی ها

    Call Now Button