ارتباط سیگار و بیماری ام اس
به گزارش محققان سوئدی جوانانی که در سنین حدود ۲۰ سالگی سیگار میکشند و مبتلا به چاقی مفرط هستند. نه تنها در معرض خطر ابتلا به ام اس پیشروندهی عود کننده قرار میگیرند بلکه پس از ۲۰ سالگی در صورت ابتلا به ام اس احتمال ابتلای آن ها به نوع پیشرونده ثانویه ام اس نیز بالاتر میرود.
در سال ۲۰۰۸ دکتر ساندستروم و همکارانش نشان دادند که سابقه استعمال سیگار عامل تعیین کننده. در پیشرفت بیماری ام اس بخصوص در صورت مصرف سیگار از سن پایین تر باشد.
در سال ۲۰۱۳ دکتر منوچهر نیا و همکارانش در مطالعه ای نشان دادند. که مصرف سیگار منجر به شدت بخشیدن بیماری ام اس و سرعت بخشیدن به ناتوانی در بیماری شود.
و ترک سیگار در این بیماران قبل و بعد از اولین حمله ام اس روند پیشرفت و ناتوانی این بیماری را کم یا به تاخیر بیندازد.
براساس بررسیهای صورت گرفته، در افرادی که روزانه 1 تا 2 پاکت سیگار میکشند، احتمال ابتلا به بیماری اماسحداقل دو برابر بیش از غیر سیگاریها است.
.
سوزان کوهل هاس، محقق انجمن MS در آمریکا میگوید: «سیگار کشیدن میتواند تعداد ضایعات را در مغز و نخاع این بیماران افزایش دهد. و از حجم مغز آنها بکاهد».
نتایج یک نظرسنجی نیز نشان داده است. بیش از 89 درصد افراد سیگاری مبتلا به بیماری اماس باور دارند. وضعیتی که به آن دچار شدهاند در نتیجه مصرف دخانیات بوده است.
دادههای موجود حاکی از آن است، از سال 2008، بین 2 تا 2.5 میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا شدهاند؛ این در حالی است که نرخ ابتلا در بخشهای مختلف جهان و در بین جوامع مختلف تفاوت آشکاری دارد.
این بیماری بهطور معمول در سنین 20 تا 50 سالگی و در زنان دو برابر مردان اتفاق میافتد.
همچنین، امید به زندگی افراد دارای اماس 5 تا 10 سال کمتر از دیگران است.
مرکز اعصاب و روان راه احیا
تلفن ۲۶۶۵۴۹۶۱