اهداف درمانی VR تراپی
VR تراپی یکی از روش های درمانی بسیار کاربردی جهت کنترل و از بین بردن افسردگی، ترس، اختلالات عصبی و دیگر مشکلات روحی است. که با استفاده از واقعیت مجازی، می تواند شما را با مشکلات تان روبه رو سازد. به همین دلیل است که امروزه استفاده از این روش درمانی به شدت مورد استقبال قرار گرفته است. از هر روش درمانی به منظور اهداف درمانی مشخصی استفاده می گردد. این روش درمانی نیز اهداف مشخصی را دنبال می نماید. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با اهداف درمانی VR تراپی، به طور کامل آشنا کنیم.
اهداف درمانی VR تراپی چیست؟
افسردگی:
یکی از ابتدایی ترین اهداف درمانی VR تراپی کمک به درمان افسردگی است. برای اولین بار موسسه ملی بهداشت در انگلستان از این روش درمانی برای کنترل و درمان افسردگی و اختلالات روحی استفاده نمود و سعی کرد از این روش درمانی به جای داروهای ضد افسردگی استفاده نماید. از آنجایی که افسردگی معمولا به دلیل برخی از مشکلات فردی و اجتماعی به وجود می آید. اولین قدم برای درمان آن شناخت و پذیرفتن افسردگی و سپس مواجه شدن با آن دلایل است.
VR تراپی با توجه به نظرات پزشک روانشناس، دلیل مشکلات شما را شناسایی می نماید. سپس در واقعیت مجازی شما را با آن مواجه می نماید. واکنش های شما را نسبت به این دلایل نمایان می کند و در نهایت به مرور زمان این اختلال را از شما دور می کند.
فوبیا و ترس:
از دیگر اهداف درمانی VRتراپی، درمان نمودن فوبیا و ترس های انسان است. که می تواند اختلالی جدی در زندگی فردی و اجتماعی انسان ها به وجود آورد. فوبیا ترس غیر طبیعی است. که می تواند موجب حملات پانیک و واکنش های بسیار غیر عادی در فرد شود. از طرفی ترس ها می تواند تصمیمات فرد را تحت تاثیر قرار دهند. از جمله این ترس ها می توان به فوبیای ارتفاع، فوبیای حیوانات، ترس از فضای بسته و … اشاره نمود.
از آن جایی که ترس شدید افرادی که فوبیا دارند، موجب می شود تا در واقعیت از روبه رو شدن با ترس هایشان اجتناب نمایند. استفاده از این روش درمانی و واقعیت مجازی می تواند اطمینان افراد را برای مواجهه با ترس هایشان افزایش دهد. از طرفی استفاده از این روش درمانی، با توجه به واکنش های فرد در برابر ترس او، به مرور زمان فرد را با ترسش روبه رو می کند.
بیماری پارکینسون:
افرادی که از این بیماری رنج می برند. معمولا به دلیل کاهش اعتماد به نفس ناشی از بیماری، به روند درمان خود کمک نمی کنند. زیرا فکر می کنند که امکان خوب شدن آنها بسیار کم است. اما با توجه به تحقیقات انجام شده روی بیمارانی که از روش VR تراپی استفاده نموده اند. پزشکان به این نتیجه رسیده اند که با تصویر سازی آینده و پس از درمان فرد، می توانند انگیزه او را برای درمان افزایش دهند.
به همین دلیل از دیگر اهداف درمانی این روش، می توان به افزایش کیفیت زندگی افرادی که دچار بیماری پارکینسون هستند، اشاره نمود. همچنین از دیگر اهداف آن افزایش توانایی راه رفتن و تقویت عملکرد روزانه می باشد.
اختلالات جنسی:
بسیاری از افراد به دلیل اختلالات شدید جنسیتی و هورمون ها، نیاز به تغییر جنسیت را در خود احساس می نمایند. که البته در بسیاری از مواقع افراد پس از تغییر جنسیت به شدت دچار پشیمانی می شوند و قادر به پذیرش زندگی فعلی خود نیستند. به همین معمولا افراد قبل از این کار از مشاوران و روان پزشکان جهت مشاوره کمک می گیرند. VR تراپی با استفاده از تکنیک واقعیت مجازی، می تواند شرایط بعد از تغییر جنسیت را برای فرد به تصویر بکشد. در این صورت فرد می تواند روند زندگی خود را پس از این عمل مشاهده نماید. که شامل رفتار خود در اجتماع و واکنش های اطرافیان نسبت به او می باشد. سپس می تواند با دید بازتر و شناخت بهتری نسبت به خود تصمیم گیری نماید.
فراموشی:
از دیگر اهداف درمانی VR تراپی می توان کمک به درمان فراموشی را نام برد. افرادی که به دلایل مختلف دچار فراموشی شده باشند. می توانند با کمک واقعیت مجازی و مرور واقعیت های زندگی خود قبل از فراموشی، به مرور زمان حافظه خود را تقویت نموده و این مشکل را برطرف نمایند.
منابع مرتبط:
https://imotions.com/blog/vr-therapy/