اهمالکاری

  • اهمالکاری چیست ؟
    مدتی بود که کارهای من به خوبی پیش نمیرفت . مدام بهانه تراشی برای انجام ندادن آنها داشتم . از برخی موقعیت ها اجتناب میکردم . در ظاهر به یک آرامش موقتی دست پیدا میکردم ولی افکارم مثل سمی در ذهنم پخش میشد و عذاب وجدان دست از سرم برنمیداشت تا اینکه متوجه مشکلی در خودم شدم .با سرچ گذرایی در اطرافیانم منوجه وجه مشترک با خودم شدم و تصمیم گرفتم آنچه را که بر آن آگاه شدم به اشتراک بگذارم .
    اهمالکاری عادتی است که آنقدر خودکار است که نیاز به فکر کردن و برنامه ریزی ندارد . اهمالکاری آن درنگ کوتاهی میباشد که در یک لحظه قصد میکنیم کاری را انجام دهیم اما دچار تردید شده و کنار میکشیم .مثلا :شاید قصد داریم با فردی تماس بگیریم ولی در یک لحظه تصمیم به تعویق تماس میگیریم . خیلی از این شرایط و موقعیتها در زندگی تک تک ما پیش آمده است .
    اهمالکاری یک برچسب منفی است که فقط مشکل را بدتر میکند . این واژه دلالت براین دارد که : یک ویژگی شخصیتی است که نمیتواند تغییر کند و حال آنکه اهمالکاری یک رفتار است و رفتارها میتوانند بهبود پیدا کنند .
    من وافرادی شبیه من بارها به خودمان قول دادیم که دفعه بعد که با تکلیفی مواجه میشویم تا لحظه آخر منتظر نمیمانیم که کار راانجام دهیم ولی زهی خیال باطل. اهمالکاری ایستگاه استراحت ماست حالتی تغییر یافته از واقعیت میباشد که به ما موقتا اجازه میدهد که باور کنیم هیچ کاری نداریم و حساس شایستگی برای استراحت آرامش و سهل گیری داشته باشیم .به ما این اجازه را میدهد که از انجام کگارهایی که متنفریم دور شویم و یک جایگزین برای آن پیدا کنیم . ولی در زیر این شادی و آرامش انبوهی از شرم و بیزاری از خود وجود دارد .هنگامی که برای شروع کار صبر میکنیم وحشت از این داریم که چه اتفاقی می افتد. به خاطر انجام این کار از خودمان متنفر میشویم و خودمان را < تنبل > <بی مسئولیت > < بی عار > < احمق > < بی ارزش > میخوانیم .معمولا ما طوری عمل میکنیم که با مسائلی که میخواهیم نادیده بگیریم مواجه نشویم اما از درون تحت فشار بوده و نگران کاری هستیم که در نهایت باید آن را انجام دهیم
    اهمالکاری یک مانع بر سر زندگیمان است که پبشرفتمان را کند و گاهی از مسیر زندگی وا را خارج میکند . شخصا خیلی از موقعیتهایی را که منجر به پیشرفت من می شده اند را از دست داده ام .
    علت اصلی اهمالکاری این است که : ما میتوانیم این کار را انجام دهیم . بالاخره در یک زمانی انجام میشود و عواقب بدب نیز در پی ندارد . دوران تحصیل را به یاد دارید ؟ فقط شب امتحان با چه حالی درس میخواندیم و با خود فکر میکردیم چرا در طول سال در س نخواندیم ؟
    ما همیشه به دنبال فرصتهای بعدی هستیم. از هشدارها بی توجه گذر میکنیم .
    حالا چرا میخواهیم از کنار آنها بگذریم؟ چرا در مورد آنها احساس گناه میکنیم ؟ علت این است که اهمالکاری فقط در کوتاه مدت موثر است . صرغا آرامشی موقت ایجاد میکند ولی وقتی در بلند مدت به گذشته نگاه میکنیم فقط رد پایی از فشار / استرس / خشم میبینیم.
    گاهی افراد آنرا با تنبلی یا بی مسئولیتی اشتباه میگیرند و حال آنکه این راهی است برای مقابله با ترس از اشتباه کردن / عدم اطمینان به خود و فقدان اعتماد به نفس در انجام تکلیف یا کار .
    مثلا : من قرار بود مقاله ای را ترجمه کنم و برای استاد سخت گیر و جدی ارسال کنم . بالطبع این کار برای من سخت بود پس تا جایی که میتوانستم از آن فرار میکردم چون برای من عذاب آور بود و من دچار اظطراب . ترس و یا خشم میشدم و حال ببا به تعویق انداختن آن که الان به آن اهمالکاری میگویم از این احساسات بد فرار میکردم .
    پس تا الان متوجه شدیم که اهمالکاری راهی برای مقابله است . اگر دوست دارید که بدانید آیا شما هم از این روش برای مقبله استفاده میکنید سوالات زیر به شما کمک کننده است .
    – اگر احساس عدم اطمینان بکنید آیا انجام کار یا گرفتن تصمیمی را به تاخیر می اندازید ؟
    – اگر از لحاظ ذهنی یا جسمی خسته باشید آیا به خودتان میگویید بعدا انجام میدهید ؟
    – اگر از رویارویی با یک مشکل یا فرد سخت گیر بترسید آیا تا جایی که ممکن باشد از آن اجتناب میکنید ؟
    – اگر قرار باشد از انجام کاری دشوار عصبی شوید آیا انجان آن را به تاخیر می اندازید ؟
    – اگر از اینکه مجبور به انجام کاری ناخواسته هستید عصبانی شده اید آیا اهمالکاری خواهید کرد؟
    – اگر از این بترسید که اشتباه یا خرابکاری کنید آیا به مدت طولانی منتظر میشوید که تکلیفی را شروع کنید ؟
    – اگر مجبور باشید که با فردی ناخوشایند برخورد کنید آیا بهانه ای می آورید که از آن ملاقات صرف نظر کنید ؟
    جواب مثبت به هر کدام از اینها یعنی یک شیوه مقابله ای
    انواع اهمالکاری :
    – نوع اجتنابی : به تاخیر انداختن کارها تا حداکثر زمان ممکن
    – نوع بی نظم : مدت زمان انجام فعالیت را کم براورد میکنند و مدت زمانی را که در اختیار دارند بیشتر از حد معمول میدانند . این افراد در اولویت بندی مشکل دارند .
    – نوع خود – ناباور :شروع در مشکل کارها به دلیل عدم اطمینان به خود .فکر میکنند که شکست میخورند .
    – نوع بین فردی : این افراد عمدا اهمالکاری میکندد تا با این شیوه نظر خود را ابراز کنند . در شروع کارها تعلل میکنند فقط به دلیل اینکه افراد دیگر را عصبی و نگران کنند .
    – نوع همه یا هیچ : کارهای زیادی به عهده میگیرند و با سرعت تمام کار میکنند تا اینکه انرژی شان تمام شود و در نهایت گیر افتاده و هیچ کاری انجام نمیدهد .
    شما از کدام نوع میباشید ؟ برای تغییر مثل من اقدام کنید تا بقبه فرصتها را از دست ندهید .
    از ضرب المثلها غافل نباشیم :
    -هر کاری را که امروز از پس آن برمیایی به فردا حواله نکن .

    امتیاز شما به این صفحه

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    خود تخریبی
    زوج های موفق و سالم چه ویژگی هایی دارند؟!

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    بستن
    منو
    بستن

    سبد خرید

    بستن

    بستن

    دسته بندی ها

    Call Now Button