تاثیرات استرس در زندگی مشترک
یکی از مشکلاتی که می تواند با وجود عشق و علاقه فراوان، زندگی های زناشویی را دچار سردی و سختی نماید، استرس در زندگی مشترک است. به طور کلی هرگونه تنش در زندگی مشترک می تواند موجب کاهش کیفیت زندگی زناشویی شود. به همین دلیل کنترل نمودن اینگونه تنش ها برای دوام و بهبود روابط زناشویی بسیار حائز اهمیت است. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با تاثیرات استرس در این مشکل ، بیشتر آشنا کنیم.
میزان تاثیر استرس در زندگی مشترک
روابط زناشویی نقش بسیار مهمی در پایداری و ثبات زندگی مشترک دارد. استرس از جمله تنش هایی است که می تواند به صورت مستقیم روابط زناشویی را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل به راحتی می تواند زندگی های مشترک را دچار اختلال نماید. معمولا فشارهای اقتصادی و استرس و اضطراب ناشی از امرار معاش در زندگی، امروزه تمامی زندگی های مشترک را تحت تاثیر خود قرار داده است. به همین دلیل از میزان کیفیت زندگی های مشترک به شدت کاسته شده است. به طور مثال وجود استرس در زندگی مشترک می تواند از تحریک جنسی زنان و مردان پیشگیری نماید. بنابراین در روابط زناشویی آن ها اختلالی جدی ایجاد می نماید.
برای از بین بردن استرس در زندگی مشترک چه باید کرد؟
یکی از مشکلات شایع میان افراد سکوت آن ها هنگام استرس و اضطراب است. معمولا افرادی که زندگی مشترک آن ها تحت تاثیر استرس قرار می گیرد. مهارت و توانایی کنترل و مقابله با استرس را ندارند. به طور مثال در شرایط بحرانی به جای صحبت کردن در رابطه با مواردی که موجب آزار و استرس آن ها می شود. سکوت را ترجیح می دهند. به همین دلیل این استرس در رفتار آن ها نمود پیدا می کند. در بسیاری از مواقع عصبانیت و کاهش ظرفیت افراد ناشی از استرس در زندگی آن ها است. این استرس ها می تواند در جایی خارج از خانه ایجاد شده باشد. یا اینکه دلیل اصلی آن درون خانواده قرار داشته باشد. به همین دلیل بهترین کار در زمان بروز استرس در زندگی آن ها ، شناخت منبع اصلی آن است. از طرفی صحبت کردن در رابطه با نگرانی و مشکلات می تواند از استرس شما به میزان قابل توجهی کم کند. به طور کلی در بسیاری از مواقع ممکن است مشکلاتی که موجب استرس شما شده اند. به کمک راه حل پیشنهادی شریک زندگی تان برطرف شود.
.
همچنین شاید درمیان گذاشتن تشویش و نگرانی هایتان موجب دستیابی به راه حل نشود. اما صحبت کردن در رابطه با مشکلات، نگرانی ها و استرس هایتان با نزدیک ترین و مطمئن ترین فرد زندگی تان می تواند به طرز شگفت انگیزی به کاهش میزان استرس شما کمک نماید. از طرفی توجه داشته باشید که یکی از مهم ترین و اساسی ترین نیازهای ازدواج به منظور پیشگیری و کنترل استرس در زندگی مشترک، وجود صمیمیت میان زوجین است. این ویژگی و ملاک موجب می شود تا افراد در شرایط بحرانی با یکدیگر در رابطه با نگرانی ها و تشویش هایشان صحبت کنند. که در نهایت به کاهش میزان استرس و اضطراب آن ها کمک خواهد نمود.
استرس در زندگی مشترک چگونه مشکل ساز می شود؟
یکی از استرس های شایع در زندگی های مشترک، استرس های مربوط به کار و مسائل اقتصادی است. که تا میزان قابل توجهی زندگی زناشویی افراد را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. معمولا افرادی که دچار استرس در زندگی مشترک هستند. بیشتر زمان خود را در شبکه های اجتماعی می گذرانند. یا برای دستیابی به کار و بودجه مورد نیاز خود دائما در حال صحبت کردن با تلفن هستند.
به همین دلیل قادر به هم صحبت شدن با همسر خود نیستند. به همین دلیل ممکن است همسر فرد پس از مدتی احساس تنهایی و یا احساسات منفی دیگری شود. که در نهایت موجب وارد شدن آسیب های جدی به چارچوب خانواده خواهد شد. همچنین این استرس می تواند به طور مستقیم توانایی جنسی و عاطفی فرد را دچار مشکل نماید. که موجب بروز احساسات منفی شدیدی در همسر فرد خواهد شد. بنابراین بهترین راه برای کنترل نمودن استرس و اضطراب در زندگی های مشترک، صمیمیت و صحبت کردن در رابطه با نگرانی و استرس ها است. در این صورت می توان به دو صورت میزان اضطراب را کاهش داد. در ابتدا ممکن است همسر فرد راه حل مناسبی را جهت برطرف نمودن دلیل استرس پیشنهاد دهد. از طرفی در صورت نبود راه حل، باز هم از میزان استرس کاسته خواهد شد.