تاثیر اعتماد به نفس بر استرس
یکی از اصلی ترین دلایل ایجاد استرس در افراد، کمبود اعتماد به نفس آن ها است. معمولا افرادی که از این ویژگی شخصیتی برخوردار نیستند. خود را انسان های ضعیف تر و همچنین بی ارزش تری می دانند. به همین دلیل است که بیشتر از سایر افراد دچار استرس می شوند. افرادی که دارای این ویژگی هستند. باور قوی نسبت به اطلاعات و رفتار خود دارند. به همین دلیل است که کمتر از دیگران دچار استرس می شوند. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با تاثیر اعتماد به نفس بر استرس و راه های تقویت آن به طور کامل آشنا کنیم.
درمان انواع افسردگی ، استرس و اضطراب با متدهای جدید همچون دستگاه آر تی ام اس در کلینیک راه احیا انجام می شود .
تاثیر اعتماد به نفس بر استرس
نقش عدم اعتماد به نفس در ایجاد استرس
از آنجایی که افراد فاقد اعتماد به نفس معمولا خود را انسان های ضعیفی می دانند. در نهایت خود را به دیگران نیز اینگونه معرفی می کنند. به همین دلیل است که در برخورد با انسان های دیگر، به خصوص افرادی که از اعتماد به نفس بسیار بالایی برخوردار هستند، دچار اضطراب و استرس می شود. این ویژگی در فرد مقابل موجب می شود تا با قدرت و باور بیشتری نسبت به خود و اطلاعاتش صحبت نماید.
بنابراین به شما نیز این باور را می دهد که، فردی منحصر به فرد می باشد. از طرفی شما با عدم وجود این ویژگی، با وجود اطلاعات قوی و درست، خود را فرد ضعیف و معمولی احساس می کنید. در نهایت موجب می شوید تا، فرد مقابل نیز با وجود دانش بالای شما، شما را انسانی بدون معلومات و معمولی تصور نماید. این احساسات متقابل موجب می شود تا در حضور این افراد به شدت دچار استرس و اضطراب شوید.
تاثیر اعتماد به نفس بر استرس
نقش استرس
عدم وجود این ویژگی در فرد، موجب می شود تا زبان بدن او به شدت ضعیف باشد. از آن جایی که در دنیای ارتباطات فیزیکی، زبان بدن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. ناتوانی و ضعف در این زبان، می تواند نشان از ضعف جدی شما در حوزه صحبت تان باشد.
از جمله ویژگی های افراد فاقد اعتماد به نفس می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- معمولا افرادی که فاقد این ویژگی می باشند، در انجام هر کاری تردید دارند. زیرا فکر می کنند که نمی توانند آن کار را به درستی انجام دهند.
- این افراد در برابر هر گونه انتقاد، نظر منفی و … به سرعت دچار اضطراب و استرس می شوند.
- خواسته و باورهای خود را به راحتی بیان نمی کنند. زیرا از چگونگی برخورد اطرافیان به شدت می ترسند.
- در برابر مسائل کوچک به سرعت واکنش های اغراق شده نشان می دهند.
- دائما احساس بی ارزشی نسبت به خود دارند.
- گاهی ممکن است استرس آن ها همراه با افسردگی نیز باشد.
- توانایی های خود را باور ندارند.
- از ورود به موقعیت های جدید و پیشنهاد های نو به شدت هراس دارند.
- معمولا در هر زمانی به نتیجه کار و احتمال شکست خود فکر می کنند.
- به نظرات دیگران به نسبت به خود و کارهای شان بیش از اندازه اهمیت می دهند.
- برای پیش گیری از شکست، مدام کارهای خود را به تعویق می اندازند.
تاثیر اعتماد به نفس بر استرس
چگونه به افزایش اعتماد به نفس خود کمک کنیم؟
افزایش اعتماد به نفس اولین قدم برای درمان استرس می باشد. بنابراین اگر شما جزو افرادی هستید که، از استرس رنج می برید. در ابتدا باید بتوانید این ویژگی را در خود تقویت کنید. راهکار های بسیار زیادی وجود دارد که می تواند به شما در این مسیر کمک کند. از جمله این راه ها می توان به خود باوری و تغییر در زندگی شخصی و اجتماعی اشاره نمود تا کمک گرفتن از پزشکان و افراد متخصص در این زمینه.
در نهایت اعتماد به نفس یک ویژگی فردی است که، در بسیاری از موارد از جمله برقراری ارتباطات اجتماعی، کاهش استرس و اضطراب شما، دست یابی به موفقیت های اجتماعی و … می تواند نقش پر رنگی داشته باشد. به همین دلیل اگر شما جزو افرادی هستید که، علائم و نشانه های استرس را در خود پیدا نموده اید. بهترین و اولین قدم برای درمان آن، تقویت نمودن اعتماد به نفس شما است. پس از اطمینان از وجود استرس، بهتر است راهکارهای خود باوری و تغییر در زندگی را تمرین کنید. این راهکار ها تاثیر بسیار زیادی در افزایش اعتماد به نفس شما خواهند داشت.
امتیاز شما به این صفحه