تنفر

تنفر چیست ؟

  • تنفر چیست ؟

    نقطه مقابل عشق چیست؟ اغلب مردم خیال می‌کنند تنفر نقطه مقابل عشق است، درحالی‌که نقطه مقابل تنفر، شیفتگی است نه عشق
    تنفر، اوج انزجار است با چشمِ بسته؛ طوری که هیچ‌کدام از خوبی‌های کسی را که موضوع تنفر است، نبینیم و شیفتگی، اوج کشش به سمت فرد دیگر است با چشمِ بسته؛ طوری‌که فردِ شیفته، بدی‌های طرف و اشکالات رابطه را نمی‌بیند.

    پس جایگاه عشق این میان چه می‌شود؟ عشق نقطه مقابل ندارد. یا هست یا نیست. عشق، گُرگرفته نیست. تصاحب‌گرا نیست. تملک‌جو نیست. پر نوسان نیست، لزوماً وصلت جو نیست. عشق خیر اندیش و خیر خواهانه است، اگر چه به همجواری با معشوق علاقه و حتی نیاز دارد اما اگر خیر معشوق مستلزم عدم وصال باشد، عاشق می پذیرد. عشق سیال، فراگیر، آرام و پر طمانینه است. هدف و شرط عشق، لزوماً وصال نیست؛ اما شیفتگی، تصاحب گر، شعله ور، تملک جو و وصلت جوست. اگر طرف مقابلش برود یا قهر کند و نباشد، او آشفته می‌شود. آدمِ شیفته، تملک‌گرا و انحصارطلب است. فرد شیفته به خواسته طرف مقابلش توجه ندارد و خیر او اولویت نیازش نیست.

    .

    شیفتگی می تواند به عشق، تنفر و یا بی تفاوتی تبدیل شود. و آنچه که در تبدیل شیفتگی به عشق موثر است، نوع خاصی از مراوده است که به آن رابطه مهرآفرین گفته می شود.
    پس عشق که اغلب در ادبیات رایج ما جایگاهش به شیفتگی تنزل پیدا کرده ، شوقی است که مؤلفه‌های شهوت و برون‌فکنی متقابل نیازها و انگیزه ها وجه غالب آن است.
    کتاب “وهمی از عشق” هم در عنوان و هم در محتوا برایم جذاب وخواندنش لذت بخش بود. این کتاب به مفهوم عشق و عشق رمانتیک از دیدگاه فیلسوفان غرب، عارفان و دانشمندان مسلمان و روانشناسان می پردازد. همچنین در شکست های عاطفی، نشانگان ضربه عشق و فرآیند سوگواری بررسی می شود و همچنین ارتباط نظری رویکرد طرحواره محور با این موضوع مطرح شده است.

    در پایان نیز خلاصه ای از یک پروتوکل درمانی و جلسات درمانی مربوطه ذکر شده است.
    به نظر من، یکی از شروط مقدماتی لازم برای هر مشاور، قبل از ورود به فرایند حرفه ای مشاوره و و روان درمانی، داشتن دانش کافی از انسان و احساس هایش است. برای هر معلمی مواجه شدن با دستآوردهای دانشجو، یکی از شیرین ترین تجربه های زندگی محسوب می شود و وقتی این دستآورد کتابی باشد در مورد یکی ازعمیق ترین تجربه های بشری، وصف حس تجربه شده بس دشوار تر است. خواندن این کتاب برای کسانی که به هر دلیلی با انسان و تجربه احساسی او ارتباط حرفه ای دارند، بسیار مفید خواهد بود.

     

    امتیاز شما به این صفحه

    میانگین امتیازات ۴ از ۵
    از مجموع ۳ رای
    اختلال در خواندن
    اضطراب و تغذیه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    بستن
    منو
    بستن

    سبد خرید

    بستن

    بستن

    دسته بندی ها

    Call Now Button