حملات پانیک در کودکان

  • حملات پانیک در کودکان = علت + راهکارهای درمان

    آیا کودکان نیز دچار حملات پانیک می شوند ؟

    همانطور که در مقالات قبل صحبت کردیم ؛ حملات پانیک حملات غیر منتظره ای هستند که عموما در افراد به دلایل مختلف و گاهی هم بدون دلیل اتفاق می افتند و باعث بروز آسیب های جسمی و روحی در فرد نیز می شوند.

    تنگی نفس ؛ سرگیجه ؛ درد قفسه سینه ؛ سردرد ؛‌ عدم تمرکز ؛ سردرگمی ؛‌ و… از علائم و نشانه های حملات پانیک هستند .

    اگر این حملات در ماه به صورت غیرمنتظره بیشتر ازیک بار اتفاق بیفتد فرد دچار اختلال پانیک است و برای درمان باید به روانشناس مراجعه کند.

    در افراد بالای ۱۸ سال تشخیص اختلال پانیک خیلی کار سختی نیست اما در کودکان و نوجوانان تشخیص اینکه فرد دچار اختلال پانیک است کمی دشوار است.

    نشانه های حملات پانیک در کودکان ‌و نوجوانان :

    بله درست حدس زدید !

    کودکان  و نوجوانان نیز دچار حملات پانیک می شوند و این موضوع باید توسط والدین جدی گرفته شود.

    قبلا مردم فکر می کردند کودکان دچار اختلال پانیک نمی شوند اما بعدها محققان ثابت کردند که کودکان نیز دچار اختلال پانیک می شوند که بیشتر با حس وحشت زدگی برای آن ها همراه است و همین حس ؛ از گروه اختلالات اضطرابی می باشد.

    بیشتر این حملات حالت وحشت زدگی و ترس ناگهانی برای کودک به وجود می آورد و باعث می شود نفس های بریده بریده و درد قفسه سینه و ترس زیاد به سراغ آن ها بیاید و حتی اضطراب شدیدی که کودک در مدرسه برای امتحان دارد می تواند منجر به حملات پانیک در او شود .

    اما شدت این حملات در کودکان از نوجوانان کمتر است و نوجوانان به دلیل شرایط تغییرات هورمونی و همچنین شرایط دیگری که برایشان به وجود می آید بیشتر از کودکان دچار اختلال پانیک می شوند .

    علائم و نشانه های حملات پانیک در نوجوانان نیز تقریبا مانند بزرگسالان می باشد یعنی :

    • تنگی نفس ؛ درد قفسه سینه ؛ سرگیجه
    • عرق کردن
    • حس خفگی
    • احساس سکته کردن و مردن
    • لرزش دست و پاها

    و…

    اگر والدین درمان این اختلال در کودکان و نوجوانان خود را جدی نگیرند ممکن است پس از ۱۸ سالگی فرزند به دلیل رهایی از این موضوع و به دست آوردن آرامش به سمت مواد روان گردان و مواد مخدر برود و حتی به خودکشی نیز فکر کند.

    اما تحقیقات جالب دیگری نیز انجام شد که نشان می دهد کودکان زیر ده سالی که تجربه فوت والدین و یا جداشدن والدین و یا بیماری خاصی را دارند بعدها بیشتر در معرض حملات پانیک قرار می گیرند .

    و همچنین طبق تحقیقات دخترانی که در کودکی خود دچار آزارجنسی شده اند نیز بیشتر از بقیه به این اختلال دچار می شوند .

        اختلال پانیک در کودکان

    برای رهایی از حملات پانیک چه کار کنیم ؟

    نقش والدین در مورد این موضوع بسیار مهم است .

    ابتدا والدین باید بامراجعه به روانشناس خود از این بیماری آگاهی کامل را به دست بیاورند و سپس فرزند خود را برای مداوا به روان درمان و روانشناس معرفی کنند .

    کودک و نوجوان شما باید این موضوع را بداند که تا به حال هیچکس از حملات پانیک دچار سکته قلبی نشده و نمرده است . در واقع هم روانشناس و هم والدین باید به فرزند خود این اطمینان را بدهند که مشکلی جدی هنگام بروز حملات برای آن ها به وجود نخواهد آمد و این حس ارامش را به او بدهند و به فرزند خود کمک کنند تا هنگام بروز حملات بتوانند خود را کنترل کرده و احساس مرگ نکنند.

    همچنین روانپزشک هم علاوه بر این موضوعات می تواند درمان های دارویی و یا غیر دارویی را برای افراد در نظر بگیرد و به آن ها آموزش هایی را دهند که هنگام به وجود آمدن حملات ؛ بتوانند بهتر خود را کنترل کنند .

    تمرین تنفس یکی از آن ها است که هنگام بروز حملات افراد بتوانند با تنفس عمیق و کنترل روی تنفس خود ؛ زمان حمله را کوتاه تر کنند و بدون ترس آن را پشت سر بگذرانند.

    و تمرینات دیگری نیز وجود دارد که بسته به نوع حمله روانشناس به افراد می دهد و به آن ها کمک می کند تا هیچ گونه ترسی از حملات نداشته باشند .

    در نتیجه با مراجعه به پزشک و تمرینات مختلف به راحتی می توان به کودکان و نوجوانان خود کمک کنید تا بتوانند این موضوع را به خوبی کنترل کنند.

    امتیاز شما به این صفحه

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱۱ رای
    رفتار صحیح پدر و مادر در برابر ترس کودکان
    ترس از تاریکی در کودکان

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    بستن
    منو
    بستن

    سبد خرید

    بستن

    بستن

    دسته بندی ها

    Call Now Button