برنامهی خواب نامناسب باعث بروز افسردگی میشود
در مطالعهی جدیدی که محققین دانشگاه میشیگان انجام دادهاند، نتیجه گرفته شده است که برنامهی نامنظم خواب در بلند مدت باعث افزایش ریسک ابتلا به افسردگی میشود. همچنین کم خوابیدن و بیدار ماندن تا دیروقت شب نیز همین اثرات را دارند.
افرادی که زمان بیدار شدن آنها روزانه متفاوت است و همچنین افرادی که تا دیروقت شب بیدار میمانند و یا صبح خیلی زود و با کمبود خواب بیدار میشوند، معمولاً دچار اختلالاتی در روزهای بعد خواهند بود.
مطالعهای که دانشمندان دانشگاه میشیگان انجام دادهاند، بر اساس دادههایی است که بهطور مستقیم با اندازهگیری خواب و وضعیت مود ۲،۱۰۰ پزشک در طول یک سال بهدست آمده است. نتایج این مطالعه در مجلهی npj Digital Medicine منتشر شده است.
دانشجویان پزشکی پس از پایان تحصیل وارد دورهای از کار میشوند که کار شدید روزانه و برنامهی نامنظم کاری دارند و نمونههای مناسبی برای بررسی اثر خواب نامنظم بر روی مود هستند. در این مطالعه، خواب این پزشکان و همچنین دیگر فعالیتهای آنان به دقت رصد شده است و از آنان خواسته شده است تا مود خود را بهصورت مرتب گزارش کنند.
بررسیها نشان داده است که پزشکان دارای خواب نامنظم با احتمال بالاتری علائم افسردگی را در پرسشنامههای ارائه شده مطرح کردهاند. آنها همچنین وضعیت مود نامناسبتری نسبت به دیگر افراد داشتهاند. افرادی که شبها دیرتر خوابیدهاند و یا بهطور کل شبها کم خوابیدهاند نیز وضعیت مشابهی داشتهاند. بنابراین یافتههای این مطالعه به شواهد موجود در مورد ارتباط خواب، مود و افسردگی در بلند مدت اضافه میشود.