خودیاری جهت درمان اضطراب

خودیاری جهت درمان اضطراب

  • خودیاری جهت درمان اضطراب

    اضطراب و استرس از جمله اختلالات روحی است. که علاوه بر تاثیر روی زندگی روزمره انسان می تواند، تصمیمات فرد برای آینده را نیز دستخوش تغییرات منفی نماید. بنابراین در صورت بروز علائم این اختلال باید برای درمان اضطراب اقدام نمود. بسیاری از افراد فکر می کنند برای درمان اضطراب باید حتما به پزشک و روان پزشک مراجعه نمود. اما راهکارهای خودیاری بسیاری هستند که، می توانند در درمان این اختلال بسیار موثر واقع شوند.  به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با راهکارهای خودیاری جهت درمان اضطراب، بیشتر آشنا کنیم.

    "خودیاری

    راهکارهایی جهت درمان اضطراب

    تمرین تنفس:

    شاید با خود فکر کنید، تنفس از لازمه های حیات است. بنابراین نیازی به تمرین ندارد. اما تنفس عمیق و در حالت مناسب، می تواند میزان سطح هوشیاری و آرامش شما را به صورت چشم گیری افزایش دهد. اگر به هر دلیلی دچار آشفتگی و نگرانی شده اید. می توانید برای درمان اضطراب خود،  جایی آرام و در حالتی که هیچکدام از اعضای بدن شما احساس ناراحتی نداشته باشند، بنشینید. سپس چشمان خود را ببندید و از اعماق وجود خود نفس بکشید. اینکار تاثیر بسیار زیادی در بازگرداندن آرامش از دست رفته شما، خواهد داشت.

    ورزش کردن:

    روزی نیم ساعت فعالیت بدنی می تواند، به دفع سموم بدن کمک کند. از طرفی در بازگرداندن آرامش از دست رفته شما نیز بسیار موثر می باشد. شاید در خیلی از مقالات علمی خوانده باشید که یوگا و ورزش هایی از این قبیل، در درمان اختلالات روانی بسیار موثر می باشند. اما باید بدانید ورزش هایی که می تواند ضربان قلب شما را افزایش دهد. مانند تردمیل، دو و … می توانند در درمان اضطراب بسیار موثر باشند.

    نحوه غذا خوردن:

    خیلی از افرادی که دچار اضطراب و تنش های عصبی می شوند، معمولا در زمان گرسنگی دچار این حالت می شوند. بنابراین در این مواقع تند غذا می خورند. که می تواند موجب    چاقی های غیر مناسب شود. همچنین هنگامی که فرد دچار اضطراب می شود، ممکن است قند خون او کاهش یافته باشد. در این مواقع بهتر است از خوراکی های سالم، با حجم کم به عنوان میان وعده استفاده نماید. در این صورت هنگام غذا خوردن نیز، آرامش بیشتری خواهد داشت.

    استفاده از گیاهان دارویی:

    برخی از گیاهان دارویی خاصیت آرامش بخش و تقویت کنندگی سیستم عصبی را دارند. به همین دلیل استفاده نمودن از آنها می تواند در درمان اضطراب و بازگرداندن آرامش فرد بسیار موثر باشد. از جمله این گیاهان می توان به بابونه ( دارای عناصر مشابه داروهای آرامش بخش)، چای سبز ( وجود اسید آمینه)، سنبل الطیب ( آرامش دهنده، عدم خوابالودگی)، بادرنجبویه و همچنین اسطوخودوس اشاره نمود.

    اهمیت صبحانه:

    طبق تحقیقات انجام شده روی افراد، کسانی که از رژیم های کاهش وزن سخت و کوتاه مدت استفاده می نمایند، معمولا بیشتر از سایر افراد به استرس دچار می شوند. زیرا نخوردن     می تواند موجب ضعف سیستم عصبی و در نهایت ایجاد اضطراب شود. بنابراین برای پیشگیری از ضعف اعصاب بهتر است با وجود هر رژیم غذایی، صبحانه را به طور کامل مصرف نمایند.

    مثبت اندیشی:

    نگرانی های بی مورد و بیش از اندازه، می تواند موجب آشفتگی ذهنی و ایجاد اضطراب در فرد شود. از آنجایی که افکار منفی می تواند زمینه ساز این نگرانی ها باشد. برای درمان آن بهتر است سعی کنید، مثبت اندیشی را در خود تقویت نمایید.

    "خودیاری

    دوش آب گرم:

    از آنجایی که اضطراب در بیشتر مواقع موقتی و به دلایل کوتاه مدت ایجاد می شود.    می توانید برای درمان اضطراب از دوش آب گرم استفاده نمایید. آب گرم می تواند به آرامش جسم شما و کاهش خستگی بدن کمک نماید. به طور مثال خیلی از افراد هنگامی که فعالیت زیادی دارند، معمولا دچار فشارهای عصبی و اضطراب می شوند. دوش آب گرم می تواند با کاهش خستگی بدن، فشارهای روانی و اضطراب را درمان نماید.

    افزایش اعتماد به نفس:

    کمبود اعتماد به نفس می تواند موجب شود، شما با ملاقات ها و هنگام حضور در اجتماع دچار اضطراب شوید. به همین دلیل اگر می خواهید اضطراب را از خود دور نمایید. یکی از موثرترین راهکارهای کمک کننده به شما، افزایش اعتماد به نفستان می باشد.

    مراقبه:

    شکر گزاری و صحبت نمودن با خداوند از موثرترین راه های حفظ آرامش است. بنابراین صحبت با خداوند می تواند آرامش از دست رفته شما را باز گرداند. همچنین در کاهش نگرانی های شما بسیار موثر می باشد.

     

    منابع مرتبط:

    https://www.mind.org.uk/information-support/types-of-mental-health-problems/anxiety-and-panic-attacks/self-care-for-anxiety/

    https://www.mentalhealthfirstaid.org/2018/07/how-to-deal-with-anxiety/

    امتیاز شما به این صفحه

    میانگین امتیازات ۳ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    دلایل و راه های درمان افسردگی پس از زایمان
    گام های موثر در کاهش اضطراب

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    بستن
    منو
    بستن

    سبد خرید

    بستن

    بستن

    دسته بندی ها

    Call Now Button