دپارتمان ترک اعتیاد
ترک اعتیاد مسئلهای است که بسیاری از افراد و خانوادهها با آن دست و پنجه نرم میکنند. با این که خیلی از معتادان تمایل به ترک دارند، اما موفق به ترک نشده و لغزشهای مکرری را در این مسیر تجربه میکنند. اما چرا این اتفاق میافتد؟ یکی از اصلیترین دلایل شکست درمان اعتیاد، عدم استفاده از روشی مناسب و استاندارد است. در بسیاری از روشها نظیر کمپهای اجباری علل گرایش به اعتیاد و بعد روانی بیمار نادیده گرفته میشود. در حالی که اعتیاد بیشتر ریشههای درون روانی دارد و تا زمانی که این ریشهها مورد بررسی و درمان قرار نگیرد، ترک اتفاق نخواهد افتاد. در ادامه مطلب به انواع روشهای درمانی که در ترک مورد استفاده قرار میگیرند خواهیم پرداخت.
مواد مخدر
مواد مخدر شامل موادی می شود که پس از مصرف آن بر روی عملکرد فرد تاثیر بگذارد. در قدیم مواد مخدر محدود به مواد مخدر سنتی بودند ولی با پیشرفت علم، و پیدایش مواد مخدر صنعتی نوع جدیدی از مواد مخدر به بازار عرضه شد.
برخی از رایج ترین مواد مخدر عبارتند از: تریاک، هروئین، شیشه، حشیش، مورفین، متادون و …
ترک اعتیاد
درمان اعتیاد یا ترک اعتیاد در فرهنگ عامیانه به بازگشت به شرایط سالم و طبیعی جسمانی و روانی فرد به قبل از بیماری اعتیاد گفته می شود. هدف از درمان اعتیاد ممکن است ترک کامل ماده مخدر، کاهش میزان مصرف یا دفعات مصرف و یا محدود کردن مصرف به زمان ها و موقعیت های خاص باشد.
انتخاب روش مناسب برای ترک اعتیاد
متاسفانه در بعضی موارد برای ترک اعتیاد از روش های نادرستی مانند بستن فرد معتاد، تنبیه فیزیکی، زندانی کردن و … استفاده می شود. حتی بنا به برخی گزارشها در برخی از کمپهای ترک اعتیاد از این روش ها استفاده می شود. استفاده از این روش ها نه تنها کمکی به درمان اعتیاد نمی کند، بلکه ممکن است باعث بوجود آمدن مشکلات دیگری در فرد معتاد شود. در این موارد فرد معتاد در اولین فرصتی که به مواد دسترسی پیدا کند اقدام به مصرف دوباره می کند.