راه های کنترل خشم ناشی از استرس
یکی از علائم و عوارض استرس، پرخاشگری و خشم است. از آنجایی که استرس موجب ضعف سیستم عصبی می شود. افرادی که دچار این اختلال هستند، زودتر از دیگران عصبانی می شوند. این خشم و ضعف اعصاب می تواند تاثیرات منفی بسیاری در روابط و زندگی اجتماعی افراد داشته باشد. به همین دلیل افراد دچار استرس نیاز به راهکارهایی جهت کنترل خشم دارند. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با راهکارهایی جهت کنترل خشم ناشی از استرس، به طور کامل آشنا کنیم.
کنترل خشم
آشنایی با پرخاشگری و خشم ناشی از استرس
استرس و اضطراب از جمله مشکلات و واکنش های هیجانی در فرد است که، ممکن است به دلایل مختلفی در فرد ایجاد شود. از طرفی در اکثر مواقع زمانی که فرد دچار استرس می شود، بروز خشم و پرخاشگری نیز در او دیده می شود. به همین دلیل است که رابطه بسیار جدی میان خشم و استرس وجود دارد. به طور کلی انواع استرس پیش زمینه ای برای پرخاشگری و بروز خشم در فرد می باشند. که در صورت مدیریت و درمان نشدن می تواند تهدیدی جدی برای زندگی فردی و اجتماعی فرد محسوب شود.
برای کنترل خشم ناشی از استرس نیاز است در ابتدا دلایل استرس را شناخته و آن ها را از بین ببرید. پس از آن نیز می توانید با راهکارهای مدیریت خشم به کنترل پرخاشگری های ناشی از استرس کمک نمایید.
راهکارهای کنترل خشم ناشی از استرس
زمانی که خشم ناشی از استرس باشد. راهکارهای مختلفی وجود دارد که، می تواند به کنترل خشم شما کمک کند. از جمله راه های کنترل خشم ناشی از استرس می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- کنترل فشارهای روانی: برای این کار می توانید مدیتیشن، ورزش، ماساژ و یوگا را امتحان کنید. به طور کلی کارهایی که بتوانند میزان آرامش درونی شما را افزایش دهند. می توانند میزان استرس و اضطراب شما را نیز کاهش دهند. در نهایت می توانند به مدیریت خشم شما نیز کمک کنند. به همین دلیل در صورتی که می خواهید به آرامش درونی دست پیدا کنید، بهتر است در ابتدا فشارهای روانی را از بین ببرید.
- تغذیه مناسب و خواب کافی: از مواردی که می تواند در تشدید استرس و ضعف اعصاب بسیار تاثیرگذار باشد، می توان به تغذیه نامناسب و همچنین اختلال در خواب اشاره نمود. به همین دلیل برای کنترل خشم و همچنین درمان استرس باید به این دو مورد توجه بسیار زیادی نمود. زیرا در ظاهر شاید عامل جدی محسوب نشوند اما بسیار تاثیرگذار می باشند. به همین دلیل در صورتی که می خواهید خشم خود را مدیریت نمایید. نیاز است تا تغذیه سالم و کاملی داشته باشید. همچنین کافی بودن خواب و حفظ کیفیت آن نیز امری اجتناب ناپذیر می باشد.
- مثبت اندیشی: از دیگر مواردی که می تواند در مدیریت خشم به شما کمک نماید، مثبت اندیشی است. بسیاری از افراد به دلیل تفکرات منفی دائما در ذهن خود در حال جنگ و مقابله به مثل می باشند. این تفکرات ذهنی به شدت در واقعیت نیز تاثیر می گذارد. به همین دلیل با کوچک ترین اتفاق بدی در دنیای واقعی، فرد واکنش های شدیدی را از خود بروز می دهد.
کنترل خشم
اشتباهات رایج کنترل خشم ناشی از استرس
در بسیاری از مواقع ممکن است راهکارهایی به فرد پیشنهاد داده شود. اما در عمل تاثیر منفی داشته باشند و خشم فرد را افزایش دهند. به همین دلیل در ادامه شما را با راهکارهای اشتباهی آشنا خواهیم کرد که، نه تنها موجب کنترل خشم شما نمی شوند، بلکه خشم شما را شدیدتر نیز خواهند نمود. دو مورد از این راهکارها به شرح زیر می باشند.
- فرو خوردن خشم: از اولین اشتباهات در مدیریت خشم، فرو خوردن آن است. بسیاری از افراد فکر می کنند با مخفی نمودن خشم می توانند آن را از بین ببرند. همچنین در برخی مواقع قضاوت دیگران موجب می شود تا فرد هنگام عصبانیت آن را مخفی نماید. در این صورت خشم فرو خورده در آینده می تواند مانند تیک های عصبی، سردردهای میگرنی، زخم معده و … خود را نشان دهد.
- مجازات خود: از دیگر اشتباهات کنترل عصبانیت تنبیه خود است. در بسیاری از مواقع فرد گمان می کند که انسان های بالغ نباید عصبانی شوند و عصبانیت نشانه ضعف شخصیتی فرد می باشد. به همین دلیل در صورت بروز خشم خود را مجازات می نمایند.