زودباوری چگونه موجب استرس و افسردگی می شود
یکی از مشکلات شخصیتی که می تواند در نهایت مظلومیت فرد، رفتار ناهنجاری محسوب شود، زودباوری است. افراد زودباور بیشتر از دیگر افراد با شکست های متعدد در زندگی به خصوص شکست عاطفی روبرو می شوند. این افراد به راحتی مورد سوء استفاده قرار می گیرند. زیرا به سادگی به اطرافیان خود اعتماد می کنند. بنابراین می توان اینگونه بیان کرد که این افراد در ابتدا خود را مورد آزار قرار می دهند. زودباوری می تواند نقش بسیار موثری در کاهش اعتماد به نفس و عزت نفس فرد داشته باشد. بنابراین در ایجاد استرس و افسردگی نیز نقش پررنگی دارد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با نقش زودباوری و نقش آن در ایجاد استرس و افسردگی، بیشتر آشنا کنیم.
زودباوری
پیامدهای زودباوری در زندگی اجتماعی فرد
زودباوری به معنای اعتماد زود هنگام و غیر منطقی به دیگران است. به همین دلیل آن را ساده لوحی نیز می نامند. افراد زود باور می توانند موجب آسیب های اجتماعی نیز شوند. از آنجایی که این افراد به سادگی هر موضوعی را باور می نمایند. می توانند شایعات موجود در جامعه را افزایش دهند. همچنین این افراد با شکست بیشتری در طول زندگی خود روبرو می شوند. زیرا به راحتی می توان از آن ها سوء استفاده نمود. به همین دلیل ممکن است دچار احساس نارضایتی نسبت به خود شوند. که در نهایت موجب افسردگی و استرس فرد می گردد. از طرفی این افراد ممکن است به سادگی دوست های خود را از دست بدهند. به طور کلی افراد زودباور پس از مدتی نسبت به تمامی افراد بدبین شده و دیگر به راحتی هر موضوعی را باور نمی کنند و نمی پذیرند. از طرفی زودباوری نقش بسیار پررنگی در از بین بردن عزت نفس و کاهش اعتماد به نفس فرد دارد. به همین دلیل ممکن است موجب اختلال در زندگی اجتماعی فرد شود.
زودباوری چگونه موجب استرس و افسردگی می شود
چگونه از زودباوری رهایی پیدا کنیم؟
پیشگیری از زودباوری و یا کنترل آن می تواند تاثیر بسیار زیادی در بهبود زندگی اجتماعی و شخصی فرد داشته باشد. همچنین می تواند از شکست های پی در پی فرد در زندگی خود، جلوگیری نماید. به همین دلیل در ادامه شما را با راهکارهایی برای پیشگیری و رهایی از زودباوری، آشنا خواهیم نمود.
زودباوری
زودباوری چگونه موجب استرس و افسردگی می شود
- یکی از دلایل شایع زودباوری پرورش یافتن افراد در محیط های بسته و حضور کمرنگ آن ها در اجتماع است. معمولا افرادی که گوشه گیر هستند و تنهایی را به حضور در اجتماع ترجیح می دهند. انسان های زود باور تری هستند. به همین دلیل بهترین راهکار برای پیشگیری از زود باوری تقویت روابط اجتماعی در فرد است.
- از دیگر دلایل زود باور بودن افراد، ذهن آشفته آن ها است. معمولا افرادی که ذهن آشفته تری دارند. نمی توانند به صورت منطقی رفتار و گفتار دیگران را بررسی و ارزیابی نمایند. به همین دلیل با کوچک ترین توجیه توسط فرد، او را باور می کنند. به همین دلیل بهترین کار این است که ذهن خود را مدیریت نمایید. سعی کنید به ثبات شخصیتی دست پیدا کنید.
- از طرفی داشتن تفکرات منطقی نسبت به دیگران و جامعه می تواند در رهایی از ساده لوحی موثر باشد. به همین دلیل سعی کنید تفکر خود را نسبت به دیگران تغییر دهید. یکی از دلایل اصلی شکست های ناشی از ساده لوحی این است که فرد تمامی انسان ها را با یک نگاه می بیند. بنابراین به راحتی به اطرافیان خود اعتماد می نماید. تفکر منطقی نسبت به اطرافیان به معنای این است که بدانید هر کسی قابل اعتماد نیست و نمی توان به راحتی آن ها را باور نمود.
.
به طور کلی برای رهایی پیدا کردن از ساده لوحی و زودباوری، نیاز است تا از سه اصل عقل، تجربه و مشورت پیروی نمایید. در ابتدا در رابطه با شنیده و دیده هایتان به صورت منطقی فکر کنید. از طرفی از تجربیات قبلی خود و نزدیکان درس بگیرید. در این صورت امکان تکرار اشتباهات گذشته خود را به حداقل می رسانید. از دیگر مواردی که باید به آن توجه داشته باشید، مشورت نمودن با افرادی است که در زندگی خود با شکست کمتری روبرو می شوند. در صورتی که هیچوقت از اعتماد به این افراد پشیمان نشده اید. برای باور رفتار و گفتار دیگری با این افراد مورد اعتماد مشورت نمایید. در این صورت احتمال خطا و شکست شما به حداقل خواهد رسید.
درمان افسردگی ، استرس و اضطراب با جدیدترین متد روز دنیا از قبیل دستگاه آر تی ام اس و … در کلینیک اعصاب و روان راه احیاء انجام می شود .