شخصیت خود شیفته
او یک خود شیفته (NARCISSISM) است
ابتدا در جمع توجهتان را جلب میکند، در همه چیز معلومات دارد و خوب صحبت میکند. تحت تاثیر قرار میگیرید ولی سعی میکنید نشان ندهید ولی میاد سمتتان. دیگه تا چند هفته از در و دیوار و پنجره و … علیرغم کم محلی مودبانه تان، بر سر شما توجه میریزد…
وقتی اروم آروم بهش اعتماد میکنید و اجازه میدهید نزدیکتان شود؛ ناگهان غیبش میزند. سعی میکنید به روی خودتان نیاورید ولی نمیشه و بالاخره زنگ میزنید و پاسخ نمیدهد! شوکه میشوید و در ابهامی گنگ فرو میروید. وقتی سر و کله اش پیدا میشود و با اعتراض شما روبرو میشود، خیلی طلبکارانه میگوید، من همینم و اگر سختته، خودت را تغییر بده یا خداحافظ.
.
اونهایی که تغییر میدهند خودشان را بعدا پشیمان میشوند که کاشکی همان روز تمامش کرده بودیم.
خود شیفته صدای خودش اینقدر بلند است که صدای شما را نمیشنود…نظر او همیشه درست تر است، اشتباهاتش نادرند از نظر خودش…عذرخواهی در کارش نیست…وقتی رهاشون میکنی بعیده خیلی مهم باشه براشون !!!
به انتقاد حساسند و بر می اشوبند.
خودشیفتگی NARCISSISM اختلال کمیابی نیست کافیست سر بچرخانید و در خیلی آدمهای معروف و …ببینید.
شیوع اختلال شخصیت خودشیفته
طبق بررسیهای که انجام شده نرخ شیوع این اختلال بین دو تا شانزده درصد جمعیت بالینی و کمتر از یک درصد کل جمعیت است، این اختلال بین مردان شیوع بیشتری دارد.
ریسک ابتلا به این اختلال در افرادی که یکی از والدینشان به این بیماری مبتلا است بیشتر از سایر افراد است، زیر این والدین هم احساس غیر واقعبینانه در تمامی جنبههای زندگی مانند قدرت، خود بزرگ بینی، باهوش بودن، زیبا بودن و … در فرزند خود ایجاد میکنند.
محققین بر این باورند که تعداد افراد مبتلا به این بیماری رو به افزایش است.
نشانههای اختلال شخصیت خود شیفته
- این افراد احساس خودبزرگبینی دارند و خود را انسان مهمی فرض میپندارند
- تصور میکنند شخص منحصربهفردی هستند و دیگران با به شیوه ویژهای با آنها رفتار کنند
- احساس استحقاق و برتری در آنها چشمگیر است
- انتقاد را برنمیتابند و از اینکه هر کسی از آنها انتقاد کند آنها را عصبانی میکند
- فقط خود را قبول دارند و دائم به دنبال بهدست آوردن ثروت و شهرت هستند
- روابطشان شکننده است زیرا حاضر نیستند طبق قواعد مرسوم رفتار کنند
- رفتار استثمار گونه دارند
- اعتمادبهنفس آنها شکننده است
- مستعد افسردگی هستند
- دارای مشکلات بین فردی هستند
- مشکلات در محیط کار یا تحصیل
- حقبهجانب هستند
- مشغول خیال بافی درباره موفقیت و قدرت هستند
- نمیتوانند همدلی از خود نشان دهند و اگر چنین رفتاری داشته باشند ظاهری و برای رسیدن به مقاصدشان است
احساس استحقاق و برتری
به دلیل چنین خصایصی آنها از طرفیان خود طرد میشوند یا محبت دیگران را ازدست میدهند، این فشارهای روانی شایعی است افراد مبتلا به اختلال خودشیفته مجبور به تحمل آن هستند حال آنکه آنها توانایی تحمل و روبه رویی با این فشارها را ندارند.
هرچند فقط با وجود چند نشانه نمیتواند گفت شخصی بیمار است ولی اگر بین اعضای خانواده فردی با این خصوصیات وجود دارد بهتر است او را تشویق به مراجعه کلینیک اعصاب و روان کنید تا طی جلساتی که با روانشناس و روانپزشک برگزار میشود این مسئله بررسی شود.
آینده فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی
این اختلال شخصیتی مزمن است و درمان آن نیز بسیار دشوار. بیماران مرتب در معرض ضربه و فشارهای روانی هستند که نتیجه اعمال و رفتار خودشان است.
از آنجایی که زیبایی، قدرت و به طور کل مزایای جوان بودن برایشان مهم است نمیتوانند پیر شدن را تاب بیاورند و به همین دلیل برابر بحران میانسالی آسیب میبینند.
اگر در بین اعضای خانواده شخصی به این اختلال مبتلا است بهتر است او را تا قبل از رسیدن به میانسالی تشویق به درمان کنید. کلینیک اعصاب و روان آکسون که بهعنوان بهترین کلینیک روانپزشکی در تهران شناخته شده است با همکاری و حضور مستمر متخصصین درمان بیماریهای روانی تمام تلاش خود را برای بهبودی و درمان مراجعین میکند.
دلایل بروز اختلال شخصیت خودشیفته
هنوز علت اصلی این بیماری مشخص نشده ولی محققین عوامل متعدد را در ابتلای افراد به این اختلال مؤثر میدانند مانند ژنتیک یا عوامل زیست محیطی. همچنین محققین در بخش خاکستری مغز افراد خودشیفته که مربوط به همدلی و روابط عاطفی و … نوعی ناسازگاری مشاهده کردند.
یکی دیگر از عوامل مؤثر تربیت اشتباه والدین است، عدم اطلاع والدین از تربیت درست و صحیح میتواند فرد را در بزرگسالی مستعد ابتلا به این اختلال میکند.
- تنبیه و پاداش افراطی
- وابستگی بیش از اندازه به والدین
- بیش از حد از سمت والدین و خانواده مورد تعریف و تمجید قرار گرفتن
- آزار و اذیت شدیدی را در دوران کودکی تحمل کردن
امتیاز شما به این صفحه