شناخت علائم اضطراب
اضطراب نوعی واکنش هیجانی است که با دلهره و ترس همراه است. خیلی از افراد معمولا اضطراب و ترس را یکی می دانند. اما باید بدانید که ترس یکی از علائم اضطراب می باشد و معمولا افرادی که این هیجان را تجربه می کنند، نوعی از ترس را نیز تجربه می کنند. به طور کلی ترس نوعی واکنش هیجانی است که، در صورت مواجه با خطر ایجاد می شود. اما اضطراب نوعی ترس است که نسبت به موضوعات ذهنی و خطراتی که اتفاق نیافتاده اند، رخ می دهد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با علائم اضطراب به طور کامل آشنا کنیم.
آشنایی با علائم اضطراب
علائم اضطراب می تواند به صورت فیزیکی، شناختی و رفتاری ایجاد شود. که هر کدام از آنها را بررسی خواهیم نمود.
علائم فیزیکی اضطراب:
از نشانه های فیزیکی اضطراب می توان به موارد زیر اشاره نمود.
– افزایش سرعت و شدت ضربان قبل از ابتدایی ترین علائم این مورد می باشد. که معمولا تمامی افرادی که دچار اضطراب می شوند، آن را تجربه می کنند.
– عرق کردن دست و پاها از دیگر علائم فیزیکی اضطراب می باشد.
– رنگ پریدگی نیز از علائم آن می باشد.
– از دیگر نشانه های فیزیکی اضطراب تنگی نفس می باشد.
– لکنت زبان
– احساس درد در ناحیه قفسه سینه
– افزایش فشار خون
– ابتلا به سردرد های ناگهانی
– منقبض شدن ماهیچه ها
علائم رفتاری اضطراب:
برخی از رفتارها ممکن است در افراد مضطرب ایجاد شود.
که در کوتاه مدت شما را متوجه اضطراب نکند. اما در صورت تکرار این رفتار در چند روز متوالی، بهتر است هر چه سریع تر برای درمان اضطراب اقدام نمایید. از این علائم اضطراب می توان به موارد زیر اشاره داشت.
– پر خوری کردن از جمله علائم اضطراب می باشد.
– استفاده نمودن از داروهای آرامش بخش به صورت مکرر
– فرد در صورت مواجه شدن با شرایط خاص به جای پیدا کردن راه حل، سعی می کند، از موقعیت فرار کند.
– فرد بدون تجویز پزشک از قرص های متنوعی استفاده می نماید.
– تمایل به استفاده از مواد مخدر
– تمایل پیدا کردن به دخانیات و الکل و همچنین روی آوردن به آنها برای فرار از مشکلات
علائم شناختی اضطراب:
از جمله این علائم این بیماری می توان به ترس از آینده و همچنین احساس ناتوانی در مدیریت نمودن زندگی اشاره نمود. همچنین احساساتی مانند ترس از مرگ و ناامیدی نسبت به زندگی و ترس از بیماری ها نیز از جمله نشانه های شناختی اضطراب می باشد. از دیگر نشانه های شناختی این واکنش هیجانی می توان به کاهش عزت نفس، عدم تمرکز و همچنین احساسات منفی در رابطه با خود و آینده پیش رو اشاره نمود.
در صورت بروز این علائم اضطراب باید به پزشک مراجعه نمود
– افزایش اضطراب در بدن، می تواند موجب ضعف سیستم ایمنی بدن شما شود. در این صورت بدن شما آماده پذیرش هر نوع بیماری می باشد. بنابراین در صورتی که دچار ضعف سیستم بدنی شدید، به پزشک مراجعه نمایید.
– ابتلا به سردرد از دیگر علائم اضطراب می باشد. که برای درمان نمودن آن نیاز است به پزشک مراجعه کنید. سردرد ناشی از اضطراب معمولا در ناحیه گردن و سمت فوقانی پشت سر به وجود می آید. از طرفی افرادی که از سردرد های میگرنی رنج می برند. در صورت ابتلا به اضطراب این سردردها تشدید خواهند شد. انجام ورزش هایی مانند یوگا، ماساژ درمانی و مدیتیشن می تواند در درمان این سردردها بسیار موثر باشند.
– از دیگر علائم اضطراب که در صورت بروز نیاز به درمان پزشکی دارد، معده دردهای شدید است. اضطراب می تواند با افزایش هورمون استرس در بدن شما، موجب دردهای عصبی معده و دستگاه گوارش شود. در صورت بروز این علائم باید به پزشک مراجعه نموده و از رژیم غذایی سرشار از فیبر استفاده نمایید. همچنین ورزش نمودن می تواند در کاهش این دردها به شما کمک نماید.
– همچنین اضطراب می تواند موجب پرخوری شود. که در صورت کنترل نکردن پرخوری، قطعا موجب افزایش وزن شدید شما خواهد شد. این افزایش وزن بیماری هایی مانند دیابت، افزایش پیدا کردن فشار خون و … را به همراه داشته باشد. بنابراین برای جلوگیری از اضافه وزن و عوارض های پیامد آن، باید تحت نظر پزشک از رژیم غذایی مناسب استفاده نمایید.
منابع مرتبط :
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/anxiety/symptoms-causes/syc-20350961
امتیاز شما به این صفحه