هشت علامت اختلال دوقطبی که ممکن است از آنها غافل باشید!!!
اختلال دوقطبی انواع مختلفی دارد و یک بیماری روانی است که با نوسانات خلقی شدید و تغییرات در سطح انرژی، تمرکز و توانایی انجام کارهای روزمره شناخته میشود. افرادی که دچار اختلال دو قطبی نوع یک هستند، بین حالاتی از افسردگی شدید و سرمستی و خوشحالی زیاد، به صورت متناوب به سر میبرند، که به آن مانیا یا شیدایی نیز میگویند. اختلال دو قطبی نوع دو، بسیار شایعتر است و علائم مانیک یا شیدایی کم شدتتری دارد که به آن هیپومانیا میگویند.
علائم اختلال دو قطبی در طیف گستردهای از نسبتاً خفیف تا شدید قرار میگیرند و خلق و خوهای بد و خوب میتوانند نتیجهی حوادث موقتی یا شرایط ناپایدار و آنی باشند، نه یک بیماری روانی. بنابراین تشخیص اختلال دو قطبی میتواند بسیار سخت باشد. فقط یک روانپزشک میتواند تشخیص دهد که آیا فرد دچار یک عارضهی روانی است یا خیر، اما علائمی وجود دارند که نشاندهندهی اختلال دو قطبیاند.
علائم نشاندهندهی اختلال دو قطبی:
افسردگی
فردی که اختلال دو قطبی دارد، همان علائمی را دارد که فردی که فقط به افسردگی مبتلاست خواهد داشت. هر دوی این افراد دچار بیخوابی، خستگی، مشکل در تمرکز و کاهش اشتها به غذا هستند. طول مدت مانیا، یا شیدایی که بعد از افسردگی بروز میکند چیزی است که بین تشخیص اختلال دو قطبی و افسردگی اختلاف ایجاد میکند. بنابراین شما باید حتماً نوسانات خلقی خود را به درمانگر یا پزشکتان اطلاع دهید؛ زیرا درمان افسردگی با درمان اختلال دوقطبی تفاوت دارد.
مشکلات خواب
این طبیعی است که گهگاه به دلیل استرس یا هیجان خاصی، شب خواب به چشممان نیاید؛ اما کسی که در فاز شیدایی یا مانیک اختلال دو قطبی قرار دارد، ممکن است تا چند روز پشت سرهم، خیلی کمتر از حد معمول بخوابد یا حتی اصلاً خوابش نبرد، اما همچنان احساس انرژی کند. موضوع فقط این نیست که این فرد خوابش نمیآید بلکه نیاز او به خواب کاهش یافته است. کسی که دچار اختلال دوقطبی است، طی یک فاز افسردگی ممکن است بیشتر از حد معمول بخوابد. حفظ الگو و برنامهی منظم خواب برای کسانی که اختلال دو قطبی دارند اهمیت ویژهای دارد.
مشکل در تمرکز
مشکل در تمرکز و مدام از کاری سراغ کار دیگری رفتن، یا به طور کلی ناتوانی در به پایان رساندن کارها میتواند مرتبط با بلندپروازی، استرس و یا فاکتورهای دیگری مانند اختلال نقص دقت و توجه باشد؛ اما اگر آنقدر بیتمرکزید که نمیتوانید هیچ کاری انجام دهید، و این مسئله در کار و روابط شما دردسرهایی ایجاد کرده، پس علائم اختلال دو قطبی را دارید.
امتیاز شما به این صفحه