علائم افسردگی

علائم افسردگی چیست؟

  • معرفی افسردگی

    علائم افسردگی

    علائم افسردگی

    همه ما در زندگی روزهای خوب و بد زیادی را تجربه کرده ایم. گاهی بر بالای ابرها سیر می کردیم و بعضی روزها هم حوصله هیچ چیز را نداشتیم. تغییرات خلق و خو می تواند از علائم افسردگی در مراحل اولیه باشد. گاهی یک عامل استرس زا یا شوک آور مثل از دست دادن یک عزیز یا از دست دادن شغل می تواند شخص را دچار یک افسردگی کوتاه مدت کند. افسردگی خفیف می تواند در یک بازه زمانی کوتاه زندگی فرد را تا حدی مختل کند. معمولاً برای افسردگی خفیف دارو لازم نیست و علائم به مرور فروکش خواهند کرد.

    افسردگی واقعی حالتی است که فرد به هر‌دلیل نتواند از اندوه خود عبور کند یا روحیه از دست رفته را تجدید نماید. بسته به شدت و نوع علائم افسردگی، درمان آغاز می شود. دقت کنید چنانچه تشخیص افسردگی توسط پزشک محرز گردد، فرد با گذشت زمان بهتر نخواهد شد و درمان هرچه سریع تر باید آغاز گردد. افسردگی مانند باتلاقی است که هر چه زمان بگذرد بیمار را بیشتر در خود فرو برده و تدریجا تمام توان شخص را مصرف خواهد کرد.

    علائم افسردگی

    علائم بالینی در هر بیمار می تواند متفاوت باشد. گاهی افراد هیچکدام از نشانه های شناخته شده را ندارند با این وجود به درجات بالای افسردگی مبتلا هستند. در ادامه تعدادی از علائم متداول افسردگی را معرفی می کنیم:

    خشم و عصبانیت بی دلیل می تواند از علائم افسردگی در مردان باشد

    • تغییر یا غیر طبیعی شدن عادات غذایی، مثلا زیاد غذا خوردن یا اصلاً نخوردن
    • تفکرات منفی و بیمارگونه. فرد اغلب به مرگ فکر می کند یا آرزو می کند که ای کاش مرده بود
    • خستگی بی دلیل و کمبود انرژی در کل روز
    • مشکل تمرکز بر روی مسائل و ناتوانی در تصمیم گیری
    • تغییر‌ در عادات خواب
    • احساس بی ارزش بودن
    • احساس گناه شدید و بی دلیل
    • کند شدن واکنش ها یا برانگیخته بودن بیش از حد
    • احساس درماندگی و ناامیدی طولانی مدت
    • گریه بی دلیل که حس سبکی و بهتر شدن در شخص ایجاد نمی کند

    امروزه می دانیم علائم افسردگی فقط در غمگین بودن و کاهش انرژی خلاصه نمی‌شود. نشانه های مانند ترس، اضطراب، خشم و عصبانیت نامتعارف هم میتواند نشانه افسردگی شدید باشد.

    سطوح پیشرفته افسردگی می تواند آنچنان فلج کننده باشد که در مواردی ارتباط شخص را با محیط اطراف و حتی با احساسات خودش هم قطع کند. بیمار انگیزه خود را از دست می دهد و شروع به خود آزاری جسمی و روحی می کند. بعضی افراد، برانگیخته شده و با هر محرکی از کوره در می روند. عده ای هم آنچنان بی حس می شوند که به نظر می رسد هیچ چیز برایشان تکان دهنده نیست. مبتلایان به افسردگی اغلب مورد قضاوت نادرست اطرافیان خود قرار می گیرند.

    درجات افسردگی می تواند بسته به سن و جنسیت متفاوت باشد. یافته‌های بالینی و تحقیقات نشان داده‌اند اگرچه علائم و نشانه‌های استاندارد افسردگی در مردان و زنان تقریبا یکسان است؛ آنها بیماری را متفاوت تجربه کرده و راه‌های مختلفی برای مقابله با افسردگی خود دارند.

    افسردگی می تواند زندگی و روابط اجتماعی فرد را فلج کند

    علائم افسردگی

    علائم افسردگی

    علائم افسردگی در زنان

     علائم در زنان به عوامل مختلفی از جمله هورمون‌ها، فشار زندگی اجتماعی و رسانه ها و نحوه واکنش زنان به استرس بستگی دارد. زنان بیش از مردان دچار افسردگی فصلی می شوند. افسردگی فصلی در بسیاری از انسانها و در نیمه دوم سال که کمبود نور خورشید وجود دارد؛ رخ می دهد.

    علائم غیر معمول افسردگی در زنان بیشتر مشاهده می شود. آنها به جای کمتر خوردن، کمتر خوابیدن و کاهش وزن، بیشتر می‌خوابند، بیشتر می‌خورند و وزن بیشتری اضافه می‌کنند. زیاده روی در مصرف کربوهیدرات یکی از علائم رایج خانم های افسرده است. از دیگر علائم، کاهش شدید اعتماد به نفس، احساس غمگینی طولانی مدت، پایین آمدن عزت نفس، اضطراب و ترس شدید از درگیری است. زنان در دوران افسردگی بر خلاف مردان تمایل بیشتری به حرف زدن دارند.

    علائم افسردگی

    علائم افسردگی

    علائم افسردگی در مردان

     یکی از شایع ترین علائم افسردگی در مردان، وابستگی به مواد مخدر و الکل است. محققان مطمئن نیستند که آیا سوء مصرف مواد در نتیجه افسردگی پیش می آید یا افسردگی توسط اعتیاد ایجاد می شود. علائم افسردگی در مردان عبارتند از: عصبانیت، تحریک پذیری، حس نفرت، پارانویا، تمایل به ایجاد درگیری، روی آوردن به روابط جنسی پر خطر و اعتیاد. تشخیص و درمان افسردگی در مردان مشکل تر از زنان است. چرا که بر اساس یک قانون نانوشته، بسیاری از مردان اعتراف به ناراحتی، ناامیدی و نیاز به کمک را نشانه ضعیف می دانند و با خود درمانی وضعیت را پیچیده تر می کنند.

    با مشاوره و کمک تخصصی، بیماری افسردگی قابل درمان است

     افسردگی امید و انرژی را از شما می گیرد و شاد بودن را به عملی دشوار تبدیل می کند. کلینیک اعصاب و روان راه احیا با کادر مجرب خود در زمینه ریشه یابی و درمان افسردگی در کنار شما خواهد بود.  با استفاده از مشاوره رایگان از سلامت و بهداشت روان خود اطمینان حاصل کنید.

    امتیاز شما به این صفحه

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    آیا آگورافوبیا عامل زندانی شدن ما در خانه محسوب می شود؟
    معرفی تست افسردگی و انواع آن

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    بستن
    منو
    بستن

    سبد خرید

    بستن

    بستن

    دسته بندی ها

    Call Now Button