فرار از منزل هم در دختران اتفاق می افتد هم در پسران…

  • فرار از منزل هم در دختران اتفاق می افتد هم در پسران‎…

     

    فرار دختران و پسران از خانه پدری شان یکی از مشکلات نوجوانان است که بیشتر پدر و مادرها نگران ان هستند. در این مقاله به علت فرار دختران از خانه و راه های پیشگیری از ان پرداخته ایم.

    چرا دختران و پسران از خانه فرار می کنند؟

    فرار از منزل، اتفاقی است که تقریبا همه ما درباره آن زیاد شنیده ایم و شاید در نزدیکی خود نیز خانواده هایی را مشاهده کرده ایم که با این آسیب اجتماعی مواجه شده اند.

    به تازگی مدیرکل دفتر امور آسیب ‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درباره آمار دختران فراری تاکید کرده است: «بین دو هزار و 500 تا سه هزار دختر فراری در کشور وجود دارند. همچنین ۱۰۰ پسر در شش ماه نخست سال ۹۶ از خانه فرار کرده‌اند که نسبت به تعداد دختران ناچیز است.»

    البته که این پدیده ابعاد زیادی دارد و نمی توان در یک نوشته، تمام آن ها را برشمرد اما تلاش می شود در ادامه به بیان اصلی ترین دلایل بروز این پدیده بپردازیم و چند راهکار اولیه برای پیشگیری از این اتفاق را بیان کنیم.

    فرار پسران از خانه را هم باید جدی گرفت

    نکته مهم قبل از بیان هر چیزی، این است که فرار از منزل هم در دختران اتفاق می افتد، هم در پسران. به عبارت دیگر بر خلاف باور عموم افراد که تصور می کنند فرار از خانه فقط در دختران اتفاق می افتد، در بین پسران هم شاهد این مسئله هستیم. منتها هم تعدادش کمتر است و هم پیامدهای منفی این اتفاق برای دختران بیشتر به نظر می رسد.

    هرچند که از پیامدهای منفی این مسئله برای پسران نیز نمی توان غافل شد.  با وجود این، آمارها نشان می دهد فرار از خانه در دختران بیشتر از پسران رخ می دهد که البته تفاوت فاحشی با یکدیگر دارند.

    امروزه در اکثر کشورهای جهان شاهد پدیده نوظهوری به نام فرار از خانه توسط دختران هستیم . این پدیده معضلی جدی برای شهرهای بزرگ به وجود آورده است که فقط به فرار از خانه محدود نمی شود بلکه پیامد های دیگری نیز به دنبال دارد که می تواند زمینه ساز بسیاری از دگرگونی های رفتاری و ناهنجاریهای اجتماعی نظیر فساد و فحشا ، اعتیاد و قاچاق مواد مخدر و سرقت و شیوع بیماریهای مقاربتی را در شهر به وجود آورد .

    پدیده فرار دختران معلول علت های متفاوتی است که این علت ها در درجه اول ریشه در جامعه و ویژگی های قومی محدودیت عرفی و قانونی دارد ، اما آمار و ارقام دقیقی که بیان گر وضعیت این پدیده در کشور را نشان دهد در اختیار نیست.

    لیکن اخبار جرائد و مطبوعات از روند رو به رشد این آسیب اجتماعی و کاهش میانگین سنی دختران فراری و ظهور پیامدهای ناگوار آن حکایت می کند.

    در این پژوهش ، پژوهشگر به بیان تعاریف و توضیحاتی در خصوص تعریف پدیده فرار دختران و تفاوت مفهوم این پدیده با مفاهیم مشابه ، بررسی اصطلاحات جرم شناختی مرتبط با موضوع پژوهش و علت شناسی فرار دختران و پیشگیری از آن در ادبیات پژوهشی موجود نظیر: فرار دختران در نظریات روانشناسی جنایی و جامعه شناسی جنایی و انواع پیشگیری ، پرداخته است.

    در انتها این نتیجه مهم حاصل گردیده است که بیشتر این دختران در محیط های نامساعد و طاقت فرسای خانواده همراه با خشونت های خانگی و در کنار آن اعتیاد والدین و فقر اقتصادی زندگی میکرده اند.

    عمده علل فرار از منزل

    اجتناب از عواقب و نتایج ناخوشایند رفتار یا اعمالی که فرد انتظار مواجه شدن با آن را در آینده دارد، مثل، تهدید به تنبیه، یا تنبیه والدین در مقابل شکست تحصیلی فرزند.

    فرار از ادامه مواجهه با تجربه مستمر و پیشرونده نامطلوب؛ دردناک یا سخت زندگی، مانند آزار جسمی و جنسی در خانه.

    پیشگیری از ترک فعالیتها، ارتباطات یا دوستی هایی که برای فرد مهم و با ارزش به نظر می‌رسند مثل، جلوگیری والدین از معاشرت نوجوان با دوستانش، با تحکم و بدونت جایگزینی مناسب برای آن.

    برای سر کردن با اشخاصی که به عقیده آنها حمایتگر، مشوق و فعال هستند مانند زندگی با همسالان.

    بودن در مکانها یا با افرادی که آنها را از مشکلات دیگر زندگیشان دور می‌سازند.

    تغییر یا جلوگیری از آن چه که در حال انجام است یا قرار است انجام گیرد، مثل ازدواج نامناسب توام با تهدید والدین

    مرگ یکی از اعضای خانواده

    تعارض بین والدین، رفتار همراه با تبیض والدین بین خواهر و برادران

    جدایی والدین، طلاق، وجود ناپایداری یا نامادری.

    حضور یک کودک جدید در خانواده

    مشکلات در مدرسه، شکست یا افت تحصیلی

    مشکلات مالی و اقتصادی خانواده

    استفاده از الکل یا مواد مخدر

    فشار همسالان

    رابطه فرار و انحراف

    بر اساس تحقیقی جون هو، سانگ و چونگ سان، فرار به عنوان یک پیش زمینه مهم برای دیگر رفتارهای خلافکارانه در نظر گرفته شده است.

    آنها معتقدند که فرار به عنوان یک انحراف، منجر به انحرافات رفتاری دیگر مثل دزدی می‌شود. تخلفاتی که معمولا در طول دوره فرار انجام می‌شود عبارتند از سیگار کشیدن، مشروب خوردن و تماشای فیلم های مبتذل، و به دنبال اینها جرم‌های خشونت آمیز، سو مصرف مواد و تخلفات مرتبط با مسایل جنسی.

    افراد فراری در طول دوره فرار، رفتارهای منحرفانه بیشتری نسبت به زمانهای دیگر انجام می‌دهند و علاوه بر این، خلافهای آنها در زمانهایی که از خانه فرار می‌کنند جدی‌تر از اوقات دیگر است.

    بطور کلی می‌توان گفت که فرار به شکل نزدیکی با انحراف و اعمال منحرفانه‌ای مرتبط است که در آن دوره (در زمان فرار) انجام می‌شود و در واقع یک عامل عمده در رفتار متحرفانه نوجوان است.

    امتیاز شما به این صفحه

    میانگین امتیازات ۴ از ۵
    از مجموع ۴ رای
    کنترل استرس و فشار عصبی در ۱۰ دقیقه
    تعاریف فرار و بررسی علل و عوامل فرار از منزل

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    بستن
    منو
    بستن

    سبد خرید

    بستن

    بستن

    دسته بندی ها

    Call Now Button