فوبیا در آب

فوبیا در آب، یک بیماری نسبتا رایج!

  • فوبیا در آب چیست؟

    فوبیا در آب یا ترس آب را با نام آکوافوبیا می شناسند. این فوبیا در بین سایر انواع این بیماری، نسبتا رایج بوده و شدت آن در افراد مختلف متفاوت است. اما همگی مبتلایان به طرز عجیب و بسیار شدیدی از آب می ترسند. در بعضی از موارد تنها آب های عمیق و امواج قوی موجب ترس شده و در بعضی موارد فرد را از استحمام و شنا گریزان می کند. حتی در موارد شدید فرد از قطرات آبی که به او پاشیده شود نیز می ترسد.

    علل بروز بیماری آکوافوبیا چیست؟

    یکی از عوامل ابتلا به انواع فوبیا از جمله فوبیا در آب، ژنتیک و وراثت است. لذا افرادی که در خانواده ی آن ها موارد ابتلا به این بیماری وجود دارد بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند. اما شایع ترین علت بروز آن را تجربه ی منفی می دانند. این تجربه ها شامل تجربه ی تلخ در غرق شدن خود فرد یا دیگران یا حتی شنیدن خاطرات تلخی در این باره به خصوص در دوران کودکی می باشد. بنابراین باید مراقبت از کودکانی که در چنین مواردی تجربه ی بدی داشته اند را مد نظر قرار دهیم.

    علائم افراد مبتلا به آب هراسی

    افرادی که دارای فوبیا در آب هستند، با شدت گرفتن بیماری، علائم شدیدتری از خود بروز می دهند. این علائم می تواند تکان خوردن، لرزش، شوکه شدن و بی حرکتی و یا حتی سعی در فرار باشد. فرد در این موارد نه تنها از مواجهه با آب امتناع می ورزد، بلکه همواره برای رویارویی های آتی نیز استرس دارد. البته ترس از غرق شدن و ورود به آب های عمیق و مواج برای بسیاری از افراد ترسناک بوده و باعث بقای آن ها می شود، لذا بیماری محسوب نمی شود. اما ترس از مشاهده ی تصاویر این آب ها یا ترس از آب سینک بیماری به شمار می آید. افراد مبتلا در صورتی که به طور ناخواسته و اجباری با آب مواجه شوند، علائم زیر را بروز می دهند:

    • حالت تهوع
    • سرگیجه و غش
    • تعریق شدید
    • ضربان قلب و افزایش فشار خون یا کاهش آن
    • اختلال در تنفس و درد در ناحیه ی قفسه ی سینه
    فوبیا در آب

    فوبیا در آب

    عوارض فوبیا در آب چیست؟

    حتما عوارض ترس و دوری از آب برای همگی شما قابل تصور است. این افراد نه تنها از بسیاری تفریحات دوری می کنند بلکه از نظافت نیز گریزان بوده و سبب کاهش عزت نفس خود هم می شوند. بیماری های پوستی و بیماری های مربوط به مو در آن ها شایع است و همین امر سبب کاهش سطح کیفی زندگی عادی آن ها می شود.

    روش های تشخیص آکوافوبیا

    افراد مشکوک به فوبیا در آب، در اولین قدم باید غیرطبیعی بودن ترس خود را پذیرفته و در صدد مراجعه به یک متخصص روان شناس یا روان پزشک برآیند. سپس با پزشک خود صحبت کرده و به سوالات وی به درستی پاسخ گویند. در این مرحله متخصصان از تست های روانشناسی خاص و ابزارهایی استفاده می کنند. آزمایش های خون، اسکن مغز و … نیز به تشخیص بیماری کمک می کند. کنکاش در سابقه ی بیماری در اطرافیان و پیگیری عامل وراثت نیز در این حیطه صورت می گیرد.

    درمان فوبیا در آب چیست؟

    فوبیا در آب نیز مانند بسیاری از بیماری های روانی، با ترکیب دارو درمانی و رفتار درمانی درمان می شود. در این روش ها فرد و اطرافیان وی آموزش دیده و روش های خود مراقبتی و نحوه ی رفتار با بیماری را می آموزند. اما روش ترجیحی در بیشتر موارد، استفاده از مواجهه درمانی است. در واقع فرد بیمار را با آب رو به رو می کنند. البته شدت و مدت رویارویی را درمانگر تشخیص داده و نباید به هیچ وجه این کار توسط افراد عادی صورت گیرد. روش واقعیت مجازی در این بخش بسیار موثر است. در این روش به صورت مجازی فرد را با آب یا در واقع نوع ترسش مواجه می کنند.

    آکوافوبیا یا هیدروفوبیا چه فرقی دارد؟

    جالب است بدانید که در بعضی موارد آکوافوبیا با هیدروفوبیا اشتباه گرفته می شود. توجه کنید که آکوافوبیا به ترس غیر منطقی و شدید از آب گفته می شود. اما هیدروفوبیا بیماری است که در آن فرد از آب بیزار می شود. اما این بیماری پس از ابتلا به هاری در انسان پدیدار خواهد شد. لذا ریشه در وراثت یا تجربیات تلخ دوران کودکی ندارد.
    در کلینیک اعصاب و روان راه احیا جهت درمان انواع اختلالاتی همچون اضطراب و استرس از متد های جدید جهت درمان همچون دستگاه آر تی ام اس استفاده می شود .

    امتیاز شما به این صفحه

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    چه کسانی مبتلا به بیماری فوبیا ارتفاع هستند؟
    همه چیز پیرامون اضطراب فراگیر!

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    بستن
    منو
    بستن

    سبد خرید

    بستن

    بستن

    دسته بندی ها

    Call Now Button