مدیریت ارتباطات چگونه موجب کنترل استرس می شود
مدیریت نمودن روابط می تواند نقش بسیار موثری در کنترل استرس اجتماعی افراد داشته باشد. به طور کلی ارتباطات اولین عواملی است که در میزان موفقیت و یا اختلال در زندگی اجتماعی افراد تاثیر می گذارد. اما در صورتی که نتوان این ارتباطات را مدیریت نمود. ممکن است افراد دچار مشکلاتی در زندگی خود شوند. همچنین بسیاری از مواقع ارتباط با افراد منفی نگر و شخصیت های منفی می تواند به راحتی زندگی انسان را تحت تاثیر قرار داده و زندگی افراد را دچار استرس خواهد نمود. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با مدیریت ارتباطات و همچنین نقش آن در کاهش استرس، به طور کامل آشنا کنیم.
مدیریت ارتباطات
راهکارهایی اصولی برای مدیریت ارتباطات
- بیش از حد مهربان نباشید: یکی از راهکارهای مهم در مدیریت ارتباطات، حد و مرز تعیین کردن برای میزان لطفی است که به دیگران دارید. همیشه گفتند که خوبی اگر از حد خود بگذرد، لطف شما را وظیفه تلقی می کنند. بنابراین به دیگران خوبی کنید. اما نگذارید این محبت و مهربانی به قدری زیاد شود که دیگر محبت محسوب نشود.
- خط قرمز مشخص کنید: از دیگر راهکارهایی که در مدیریت ارتباطات باید آن را مد نظر داشته باشید، مشخص نمودن خط قرمزهای زندگی شخصی تان است. زمانی که زندگی شخصی و خصوصی خود را از زندگی اجتماعی خود تفکیک نکنید. دیگران به خود اجازه می دهند تا در خصوصی ترین موضوعات زندگی شما نیز دخالت کنند. در این صورت زندگی اجتماعی و شخصی شما دچار اختلال خواهد شد.
-
بیش از حد روی دیگران حساب باز نکنید:
- از دیگر مشکلاتی که موجب اختلال در مدیریت ارتباطات می شود، بیش از حد توقع داشتن از دیگران است. خیلی از افراد فکر می کنند دیگران، در هر شرایطی باید برای موفقیت آن ها تلاش نمایند و هر کاری از دستشان برمی آید برای آن ها انجام دهند. در صورتی که در بسیاری از مواقع دیگران شرایط کمک به شما را نخواهند داشت. در صورتی که بیش از اندازه روی دیگران حساب کنید. ممکن است در لحظات آخر نتوانید کارهایتان را پیش ببرید. بنابراین سعی کنید برای انجام کارهایتان روی تلاش خودتان حساب باز کنید.
- دوستان خود را عاقلانه انتخاب کنید: از دیگر موارد مهم جهت مدیریت ارتباطات، عاقلانه انتخاب کردن دوستان است. البته این به معنای آن نیست که احساسات خود را ندیده بگیرید و با افرادی که دوستشان دارید، دوست نشوید. بلکه به این معناست که با افراد منفی نگر، افرادی که به دیگران از بالا نگاه می کنند، کسانی که به شما احساس بد مانند استرس منتقل می نمایند و …. به هیچ وجه ارتباط برقرار نکنید. حتی اگر به این افراد علاقه مند هستید.
مدیریت ارتباطات
مدیریت ارتباطات و نحوه برقراری ارتباط
- برای اینکه به توانید با دیگران ارتباط برقرار نمایید. نیاز است تا در ابتدا آن ها انرژی و توجه شما را احساس نمایند. اگر طرف مقابل شما احساس کند که شما با تمام وجود به حرف های او توجه می نمایید و برای او و زمانی که با او می گذرانید، ارزش قائل هستید. برای دوستی و ارتباط با شما شوق و احترام بیشتری قائل می باشند.
- زبان بدن از مهم ترین تکنیک های مدیریت ارتباطات می باشد. زبان بدن شما می تواند تاثیر بسیار زیادی در نحوه برقراری ارتباط و تاثیرگذاری شما روی طرف مقابلتان داشته باشد. به همین دلیل در صورتی که می خواهید ارتباط موثر و با کیفیت تری داشته باشید، بهتر است زبان بدن خود را تقویت نمایید.
- واکنش نشان دهید و لبخند بزنید. یکی دیگر از مواردی که در ابتدای روابط می تواند تاثیر بسیار زیادی در برقراری ارتباطات شما داشته باشد، واکنش هایی است که نسبت به رفتار و گفتار طرف مقابلتان است. در این صورت به فرد مقابل می فهمانید که برای او و حرف هایش اهمیت قائل می باشید. از طرفی لبخند زدن شما موجب احساس مثبت در فرد مقابلتان می شود.
- بدون حساب و کتاب ارتباط برقرار نمایید. بسیاری از افراد را دیده اید که برای حل مشکل خود و یا به نوعی راه انداختن کارشان با شما ارتباط برقرار می نمایند. قطعا در اینگونه مواقع حس خوبی نسبت به ارتباط با آن ها نخواهید داشت. دیگران نیز اینگونه می باشند. اگر فرد مقابل شما احساس کند برای کاری با او ارتباط برقرار می نمایید، خود را برای دوستی با شما مشتاق نشان نمی دهند.