کنکوریها مهارتهای مدیریت اضطراب را هم فرا گیرند
اگر میزان استرس و اضطراب پیش از کنکور در حد متعارف و معمول باشد، انتظار می رود سبب ایجاد انگیزه و تمرکز بیشتر شود اما اگر از حد متعارف بگذرد، نه تنها به انگیزه و تمرکز کمک نمی کند، بلکه به بروز مشکلاتی در دانش آموزان هم منجر خواهد شد. بی خوابی و از دست دادن قدرت توجه و تمرکز را از تبعات استرس نامتعارف است و این موضوع در نهایت ناموفق شدن فرد را در پی خواهد داشت.
استرس کنکور با هیچ استرس و فشاری که تا پیش از این دانش آموزان تجربه کرده اند، همخوانی و مشابهت ندارد و اگر شرایط محیطی، خانوادگی و مهارت های فرد به اندازه کافی نباشد، فرد نمی تواند بر اضطراب کنکور فائق آید. فراگیری آموزش های مهارتی را برای مقابله با این شرایط بسیار مهم است و نقش والدین به عنوان عوامل حمایتی صحیح، می تواند کمک کند تا استرس ها بهتر مدیریت شود.
منظم بودن ساعت خواب و تغذیه دانش آموزان را عامل مهمی در کاهش استرس و همچنین بالا بردن قدرت یادگیری آنها دانست. برخی افراد با مصرف کافئین می خواهند شب ها بیشتر بیدار بمانند و زمان بیشتری برای مطالعه داشته باشند، در حالی که کافئین استرس زا است.
صرف زمان بیشتر از ۱۴ ساعت برای مطالعه سبب کاهش زمان خواب، تغذیه و تحرک بدنی می شود که این موضوع می تواند به مغز آسیب رساند و نهایتا در یادگیری مناسب ایجاد مشکل می کند.ساعت خواب یک کنکوری نباید کمتر از هشت ساعت در شبانه روز باشد، خواب کمتر از ۸ ساعت، تهدیدی برای عملکرد مغز است و چنین فردی یادگیری خوبی نخواهد داشت.
بهتر است فشار درسی بسیار سبک تر شود و اگر دانش آموز در روزهای قبل حدود ۱۴ ساعت مطالعه می کرد، در دو روز آخر این میزان را به کمتر از نصف کاهش دهد.