نور درمانی برای بیماران دوقطبی

  • نوردرمانی روشی برای درمان بیماران دوقطبی

    نوردرمانی که دربرگیرنده قرار گرفتن در نور طبیعی روز و نور مصنوعی، از روش‌های درمانی افرادی است که به اختلال افسردگی فصلی و غیرفصلی مبتلا هستند.

    به‌تازگی محققان کانادایی در بررسی‌های فراتحلیلی، نگاه دقیق‌تری به تحقیق‌های انجام‌شده در زمینه اثر درمانی نور روی افراد مبتلا به دوقطبی انداختند و دریافتند این روش می‌تواند از علایم افسردگی دوقطبی بکاهد.

    محققان کانادایی می‌گویند، هنوز نمی‌دانند که برای درمان افسردگی فصلی و غیرفصلی و مبتلایان به افسردگی دوقطبی چقدر نوردرمانی نیاز است. چیزی که آنها فهمیده‌اند این است که نور از درون چشم‌های فرد عبور کرده و ساعت بیولوژیکی بخش کوچکی از مغز، به نام هسته فوق کیسمائی (Suprachiasmatic nucleus)، را تنظیم می‌کند. عدم تعادل این ساعت بیولوژیکی روی ریتم‌های روزانه بدن افراد مبتلا به دوقطبی، مانند ریتم ترشح هورمون‌ها، خواب، شناخت و دیگر رفتارهای آنها، اثر منفی می‌گذارد.

    بررسی‌های دیگر نشان می‌دهد که نور می‌تواند روی انتقال‌دهنده‌های عصبی مهم یا پیام‌رسان‌های شیمیایی مانند سروتونین و دوپامین که مربوط به رفتار و حال روحی افراد هستند، اثرگذار باشد.

    در حال حاضر روش‌های درمانی محدودی برای افراد مبتلا به دوقطبی وجود دارد. داروهای ضدافسردگی روی این افراد موثر نیستند و حتی ممکن است که حال روحی آنها را هم بدتر کند. به همین دلیل محققان امیدوارند با بررسی بیشتر و اطمینان از اثربخشی نوردرمانی، از این روش برای افراد مبتلا به دوقطبی استفاده کنند. نکته مهم این روش درمانی در این است که آن عوارض جانبی ندارد.

    طی تحقیقی مشخص شد که یک ساعت قرار گرفتن در مقابل دستگاه نوردرمانی، به کاهش علائم افسردگی کمک می کند.

    طی نور درمانی، افراد وقت خود را صرف نشستن در نزدیکی دستگاه نور درمانی می کنند – در این مورد، با قرار گرفتن در معرض نور سفید روشن – زمان نور درمانی از ۱۵ دقیقه در روز به یک ساعت کامل در طول یک دوره هفتگی افزایش می یابد.

    این مطالعه نشان داد که یک ماه نوردرمانی به درمان افسردگی در افرادی که مبتلا به اختلال دو قطبی هستند کمک می کند.

    به گفته دکتر دوروتی سیت، پژوهشگر برجسته “درمان های موثر برای افسردگی دو قطبی بسیار محدود هستند.”

    همچنین به گفته این استاد دانشکده روانپزشکی “نوردرمانی گزینه درمان جدیدی برای بیماران دوقطبی است که قطعا طی چهار تا شش هفته اثری قوی بر روی بیمار می گذارد.”

    با توجه به بنیاد پژوهشی مغز و رفتار، اختلال دوقطبی “اختلالی مغزی و رفتاری است که با تغييرات شديد در خلق و خو و انرژي فرد مشخص مي شود، و عملکرد فرد را مختل می کند “.

    به نظر می رسد بیش از ۵٫۷ میلیون نفر اختلال دو قطبی دارند که اغلب شامل قسمت های افسردگی هستند.

    همانطور که تیم سیت اشاره کرد، تحقیقات پیشین نشان داده اند که نور درمانی هنگام صبح علائم افسردگی در افراد مبتلا به اختلال عاطفی فصلی (SAD)- وضعیت افسردگی ناشی از نور کم زمستان- را کاهش می دهد.

    با این حال، اشاره شده است که گاهی اوقات نور درمانی می تواند در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی عوارض جانبی مانند مانیا ایجاد کند.

    تیم تحقیق همچنان درصدد کشف این موضوع است که آیا ممکن است درمان نقشی در بهبود بیماران دوقطبی با حداقل افسردگی متوسط که داروی تثبیت کننده روانی هم مصرف می کردند، نداشته باشد؟

    در این مطالعه، ۴۶ بیمار یا یک نور سفید ۷ هزار لوکس یا نور خورشید ۵۰ لوکس دریافت کردند ( به عنوان”عامل پلاسیبو“در آزمایش).

    از شرکت کنندگان در این مطالعه خواسته شد از ساعت ۱۲ ظهر تا ۲:۳۰ بعد از ظهر به مدت ۱۵ دقیقه دستگاه نوردرمانی را در فاصله حدود ۳۰ سانتی متری صورت خود قرار دادند.

    طی شش هفته، بیماران “مقدار” نور دریافتی خود را از ۱۵ دقیقه به میزان ۶۰ دقيقه در روز افزایش دادند و تغيير قابل ملاحظه ای در خلق و خوي خود احساس کردند.

    به گفته تیم سیت “در مقایسه با افرادی که در گروه دارونما قرار داشتند، افراد گروه درمان احتمال بیشتری برای پیشرفت قابل ملاحظه داشتند

    نتایج حاکی از این بود که بیش از ۶۸ درصد از بیماران در گروه درمان در مقایسه با ۲۲ درصد کسانی که در گروه دارونما قرار داشتند به حالت طبیعی برگشتند. همچنین بیماران در گروه درمان نمره افسردگی متوسط بسیار پایین تری نسبت به گروه دارونما (پلاسیبو) داشتند و به طور قابل ملاحظه ای کارکرد بالاتری از خود نشان دادند، به این معنا که آنها می توانند به کار بازگردند یا کارهای خانگی که قبل از درمان قادر به انجام آن ها نبودند را انجام دهند.

    بدیهی است هیچ یک از بیماران مانیا یا هیپومانیا که شامل دوره سرخوشی، رضایت مندی، تحریک پذیری، بی قراری، صحبت کردن سریع، افکار رقابتی، عدم تمرکز و رفتارهای ریسک پذیری هستند را تجربه نکرده بودند

    امتیاز شما به این صفحه

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    اختلال شخصیت دوری گزین
    افسردگی خندان smiling depression

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    بستن
    منو
    بستن

    سبد خرید

    بستن

    بستن

    دسته بندی ها

    Call Now Button