پرخاشگری

پرخاشگری و خشونت چه تفاوتی با یکدیگر دارند

  • پرخاشگری و خشونت چه تفاوتی با یکدیگر دارند

    امروزه به دلیل مشکلات اقتصادی، اجتماعی و … یکی از مشکلات رایج در دنیا، خشونت و پرخاشگری در افراد است. که معمولا قادر به کنترل آن نیستند. اما یکی از مهم ترین مواردی که برای کنترل و درمان آن ها باید دانست. مفهوم هر کدام از آن ها است. با قاطعیت می توان گفت که حداقل 90 درصد از مردم عادی فرق میان خشونت و پرخاشگری را نمی دانند. به همین دلیل در بسیاری از مواقع این دو را یکی دانسته و در جای یکدیگر بکار می برند. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با مفهوم خشونت و پرخاشگری بیشتر آشنا نموده و تفاوت میان این دو رفتار را بیان نماییم.

    پرخاشگری

    پرخاشگری

    شناخت مفهوم و انواع پرخاشگری و خشونت

    خشونت به معنای نیرو و واکنش فیزیکی است که، فرد به منظور تخریب و یا آسیب رساندن به افراد دیگر و یا حتی خود، از آن استفاده می نماید. در صورتی که فرد پرخاشگر رفتارهای خشنی بروز می دهد. در حالی که ممکن است هیچگونه واکنش فیزیکی به منظور آسیب رساندن به دیگران و یا تخریب نداشته باشد. به همین دلیل با وجود اینکه در برخی مواقع افراد این دو ویژگی را یکی می دانند، مفهوم و معنای آن ها کاملا با یکدیگر متفاوت است. اما ممکن است فردی که رفتار خشونت آمیز دارد، دچار پرخاشگری نیز باشد. از طرفی بروز رفتارهای خشونت آمیز می تواند نشانه وجود رفتار پرخاشگرانه در فرد باشد. روان شناسان با بررسی واکنش های فرد می توانند تشخیص دهند که، فرد دچار پرخاش و یا خشونت است. سپس با توجه به آن روند درمانی تجویز می نمایند. خشونت افراد ممکن است به صورت درگیری با دیگران، خودزنی، آسیب رساندن به اموال دیگران و یا حتی تخریب وسایل شخصی خود بروز نماید. از طرفی پرخاشگری نیز انواع مختلفی دارد. که می تواند به      چهار شیوه زیر نمایان شود.

    پرخاشگری و خشونت چه تفاوتی با یکدیگر دارند

    • در بسیاری از مواقع پرخاش می تواند به صورت کلامی و یا رفتاری بروز کند. که در این صورت پرخاش کاملا عمدی محسوب می شود. در این نوع پرخاشگری، فرد رفتار پرخاشگرانه خود را بیان می نماید. البته توجه داشته باشید که هدف فرد از نشان دادن رفتار پرخاشگرانه، آسیب رساندن به دیگران نیست.
    • در برخی مواقع افراد رفتار پرخاشگرانه غیر عمدی دارند. که معمولا به دلیل بی دقتی آن ها اتفاق می افتد. از انواع این رفتارها می توان به برخورد با دیگران هنگام دویدن اشاره نمود.
    • در برخی مواقع نیز رفتار پرخاشگرانه فرد ممکن است به عمد و برای آسیب رساندن به دیگران باشد. این نوع از پرخاش معمولا به صورت زورگویی، باج گیری، درگیری فیزیکی و … نمود پیدا می کند. این نوع از پرخاشگری، نوعی تجاوز نیز شناخته می شود.
    • در برخی مواقع نیز رفتار پرخاشگرانه فرد به منظور آسیب رساندن به اشیاء و اموال دیگران و یا خود فرد رخ می دهد. به طور مثال در این نوع پرخاش نمودن، فرد به دلیل نرسیدن به خواسته خود ممکن است وسایل دیگران را روی زمین پرت کند و یا آن ها را بشکند.
    پرخاشگری

    پرخاشگری

    تفاوت میان پرخاشگری و خشونت

    بروز خشونت ممکن است در هر شرایط و مکان مانند محیط کار، تحصیل و یا خانه بروز پیدا کند. این رفتارهای خشونت آمیز می تواند به دلیل استرس، افسردگی، مشکلات خانوادگی، بیماری و یا هر عامل دیگری ایجاد شود. به طور کلی این نوع رفتار ناشی از مشکلات و اختلالات روانی در فرد است. به همین دلیل اینگونه افراد دچار آسیب های روانی و اجتماعی بسیاری می شوند. اما رفتار پرخاشگرانه در برخی از مواقع با رفتارهای خشونت آمیز همراه نیست. به همین دلیل شاید به راحتی نتوان آن را تشخیص داد. البته در بسیاری از مواقع این پرخاش    می تواند به صورت حیوان آزاری، شکستن وسایل دیگران و یا آزارهای این چنینی بروز پیدا کند. به طور کلی رفتارهای پرخاشگرانه در فرد ممکن است به یکی از چهار شیوه بالا بروز پیدا کند.

    که در نهایت برای درمان خشونت و یا پرخاشگری باید تحت نظر روان پزشک قرار گرفت. تا بتواند با بررسی رفتار فرد به مشکل اصلی او پی برده و برای رفع دلایل آن، راه حل پیشنهاد کند. به همین دلیل در صورت بروز علائم هر کدام از این رفتارهای ناهنجار، بهتر است هر چه سریع تر به روان پزشک مراجعه کنید تا، از آسیب های جبران ناپذیر آن در آینده جلوگیری نمایید.

    امتیاز شما به این صفحه

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    چگونگی با فرد مبتلا به اختلال شخصیت پارانوئید رفتار کنیم؟!
    نقش والدین در پرخاشگری فرزندان

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    بستن
    منو
    بستن

    سبد خرید

    بستن

    بستن

    دسته بندی ها

    Call Now Button