چگونه مغزتان شما را فریب میدهد تا پرخوری کنید؟
تا حالا برایتان پیش آمده که بعد از یک مهمانی با سفرهای مجلل و رنگارنگ پشیمان شوید که چرا اینقدر غذا خوردید؟ بیشتر مواقع پس از پرخوری از این مینالیم که دست خودمان نبود، غذا خوشمزه بود، نتوانستم جلوی خودم را بگیرم و… حالا نتایج یک بررسی جدید نشان میدهد که این مسئله واقعا در حیطه اختیار ما نیست و این مغز انسانی است که ما را گول میزند تا پرخوری کنیم.
در طی یک بررسی جدید روی موشهایی با رژیم غذایی خمیر نان شیرینی مشخص شد که احتمالا ناحیه مغزی که باعث میشود ما طلب غذا کنیم از منطقهای که ما را مجبور به خوردن آنها میکند، جدا است. دانشمندان مشتاق به درک این موضوع هستند که چرا وقتی گرسنه نیستیم، غذا میخوریم، که به اصطلاح به آن «غذا خوردن غیرمتعادل» میگویند، و روند این پدیده در مغز چگونه است.
کایل پارکر، محققی در مرکز علوم پیوند حیاتی دانشگاه میزوری، در اینباره میگوید:
اگر بخواهیم از غذا خوردن غیرمتعادل مثالی بزنیم، میتوان به خوردن دسر بعد از صرف یک وعده غذایی کامل اشاره کرد. شاید از این واقعیت که گرسنه نیستم آگاه باشم اما دسر خوشمزه است پس به هر حال من آن را میخورم. درواقع ما به دنبال این هستیم که کدام یک از مدارهای عصبی نقشی در تحریک و کنترل این رفتار دارد». به گفته متیو ویل، پروفسور علوم روان شناختی، دانشمندان علم رفتارشناسی غذا خوردن را به عنوان فرآیندی دو مرحلهای توصیف میکنند که با نام مرحله اشتهابرانگیز یا اشتهاآور و مرحله تکمیلی شناخته میشود….