فوبیا ارتفاع

چه کسانی مبتلا به بیماری فوبیا ارتفاع هستند؟

  • فوبیا ارتفاع چیست؟

    بیماری فوبیا ارتفاع به ترس شدید و غیر منطقی از قرارگیری در ارتفاع گفته می شود. به طور کلی می توان گفت که قرارگیری در ارتفاع تا حدی برای همه استرس زا می باشد. اما برای مبتلایان به بیماری مذکور، این استرس بسیار شدید بوده و در برخی مواقع سبب بروز حملات پانیک نیز می شود. لذا این افراد هرگز قادر به ایستادن روی بلندی نیستند. فوبیا ارتفاع یا آکروفوبیا، روی زندگی روزمره ی افراد تاثیرگذار بوده و حتی با فکر به قرارگیری در چنین موقعیت هایی دچار ترس و ناامنی می شود.

    علائم ابتلا به بیماری ترس از ارتفاع چیست؟

    علائم فوبیا ارتفاع به دو دسته ی فیزیکی و روانی تقسیم می شود. علائم فیزیکی شامل افزایش تعریق و ضربان قلب، احساس تنگی نفس، لرزش پاها و مختل شدن راه رفتن، تهوع و سردرد، تغییر سبک زندگی مثل عدم استفاده از پل هوایی و … می باشد. علائم روانی نیز عبارتند از: حس وحشت زیاد برای گیر افتادن در ارتفاع، بروز حملات پانیک حتی هنگام تصور ارتفاع، بروز حس استرس و اضطراب شدید و غیر منطقی هنگام رانندگی در کوهستان، نگاه کردن از پنجره به پایین یا بالا رفتن از پله، ترس شدید از قرارگیری در ارتفاع در آینده. با توجه به این علائم، شخص مبتلا حتی از تفریحات خود نیز دوری کرده و ترجیح می دهد در خانه بماند. حتی ممکن است همواره نگران محل اتاق خود در هتل باشد.

    فوبیا ارتفاع

    فوبیا ارتفاع

    فوبیا ارتفاع چرا به وجود می آید؟

    دقت داشته باشید که دوری کردن از حیوانات و عدم تمایل برای قرارگیری در ارتفاع را با فوبیا اشتباه نگیرید. در واقع در ژن انسان ها ترس منطقی از ارتفاع سبب حفاظت از آن ها در محیط های خطرناک می شود. لذا احتیاط در این موارد شرط عقل بوده اما ترس و وحشت غیر منطقی است که بیماری به شمار می آید. اما ایجاد فوبیا در چه چیزی ریشه دارد؟ فوبیا ارتفاع به صورت معمول در پی یک تجربه ی تلخ در گذشته ی فرد ایجاد می شود. این تجربه می تواند افتادن از ارتفاع بالا، بروز حملات پانیک هنگام حضور در ارتفاع و نداشتن کمک و ایجاد مشکلات تلخ در پی آن یا مشاهده ی سقوط دیگران از ارتفاع باشد. اما انتقال ژنتیکی نیز از دیگر عوامل بروز انواع فوبیا شناخته می شود. به ویژه آن که یکی از والدین مبتلا بوده و احتمال بروز این بیماری در فرزندان وی بالا می رود.

    فوبیا ارتفاع چگونه تشخیص داده می شود؟

    تشخیص فوبیا ارتفاع مانند سایر انواع آن و سایر بیماری های روانی و جسمی دیگر، تنها به عهده ی متخصص خواهد بود. بنابراین هیچ فرد عادی قادر به تشخیص آن نبوده و نباید در این باره اظهار نظر کند. روان شناسان با پرسیدن سوالاتی به سنجش فرد مراجعه کننده می پردازند. سپس پاسخ های وی را تجزیه و تحلیل کرده و ابتلا یا عدم ابتلا را تعیین می کنند. در این مرحله صداقت بیمار بسیار مهم است. لذا در صورت مراجعه به متخصص در این باره همه ی تجربیات خود را به صورت دقیق و صحیح با روان شناس در میان بگذارید.

    ترس از ارتفاع چگونه درمان می شود؟

    پس از تشخیص فوبیا ارتفاع، نوبت به درمان آن می رسد. اولین کار برای شروع درمان، مراجعه به روان شناس است. این روش موثرترین روش درمانی این بیماری خواهد بود. لذا شخص بیمار با شرکت در جلسات روان درمانی و صحبت کردن با روان شناس شروع به درمان می کند. در این جلسات از تصاویر و فیلم هایی استفاده می شود که درمانگر آن ها را تایید می کند. دارو درمانی نیز از دیگر روش های درمان ترس از ارتفاع است. البته تا کنون داروی ویژه ای برای فوبیا وجود ندارد. اما داروهای موجود در کنار روان درمانی بسیار موثر واقع خواهند شد. این داروها باید زیر نظر متخصص مصرف شوند.

    تمرینات ریلکسیشن نیز در درمان فوبیا ارتفاع موثر است. ورزش باعث کاهش استرس و مقابله با ترس می شود. لذا یوگا، مدیتیشن یا هر تمرین تنفسی دیگری در این درمان موثر است. درمان های عملی نیز از جمله روش های موجود برای این بیماری هستند. در گذشته فرد بیمار را با شرایطی خاص در موقعیت استرس زا قرار می دادند. اما امروزه از روش واقعیت مجازی بهره می گیرند. بدین منظور از یک هدست برای شبیه سازی موقعیت مورد نظر استفاده می شود.

    امتیاز شما به این صفحه

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    آیا درمان فوبیا با وی آر تراپی امکان پذیر است؟
    فوبیا در آب، یک بیماری نسبتا رایج!

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    بستن
    منو
    بستن

    سبد خرید

    بستن

    بستن

    دسته بندی ها

    Call Now Button