چگونه اضطراب خود را مدیریت و درمان کنیم ؟
مدیریت اضطراب
در مقالات قبل به توضیح اختلال اضطراب پرداختیم و انواع آن را مفصلا شرح دادیم .
در این مقاله قصد داریم با شما در مورد مدیریت اضطراب صحبت کنیم.
همانطور که می دانید اضطراب یک نوع واکنش روانی در مقابل اتفاقاتی است که در زندگی روزمره می افتد و ممکن است فرد را بسیار زیاد درگیر کند و اگر در مراحل شدیدتر درمان اضطراب صورت نگیرد آسیب های روانی و جسمی زیادی را برای فرد ایجاد می کند.
در واقع بسیاری از مردم فکر می کنند خودشان می توانند با قدرات اراده ای که دارند اضطراب خود را کنترل و درمان کنند اما در موارد شدید اینگونه نیست ؛ مشاوران و روانشناسان با شناسایی مشکل و منشأ اضطراب روش های درمانی مختلفی را برای فرد در نظر می گیرند .
اما اگر حس کردید روزانه از اندکی اضطراب برخوردار هستید و قصد دارید خودتان برای کم شدن آن تلاش کرده و یا آن را کنترل کنید حداقل فعالیت هایی که باید انجام دهید تا بتوانید میزان اضطراب خود را کنترل کنید بیان می کنیم :
راه هایی برای مدیریت و درمان اضطراب
- سعی کنید از هر چیزی که می ترسید و باعث استرس شما می شود با آن روبه رو شوید.
اگر از ارتفاع می ترسید با قرار دادن خودتان در آن موقعیت سعی کنید ترس خودتان را کنترل کنید و از ترس واضطرابی که دارید برای خودتان غول نسازید.
۲.حداقل روزی نیم ساعت ورزش کنید. فعالیت بدنی باعث ترشح اندورفین از مغز شما می شود و آرامش و شادی بیشتری برایتان به وجود می آورد . در طول روز ۲۴ ساعت وقت دارید و فقط سعی کنید نیم ساعت در روز را به فعالیت بدنی اختصاص دهید و بعد از مدتی تاثیر آن را ببینید.درمان اضطراب شما با تلاش شما صورت می گیرد پس از ورزش روزانه غافل نشوید.
۳.یکی از دلایلی که باعث ایجاد استرس و اضطراب می شود خواب بی کیفیت است.طبق تحقیقاتی که در دانشگاه کالیفرنیا انجام شده کم خوابی باعث افزایش اضطراب می شود زیرا وقتی مغز شما با کمبود خواب مواجه می شود نواحی مختلف را فریب می دهد که موضوعی وجود دارد تا شما بابت آن نگران باشید و همین موضوع باعث افزایش اضطراب در شما می شود .پس سعی کنید برای درمان اضطراب خود خواب باکیفیت داشته باشید .
سعی کنید به هیچ عنوان گوشی و هر وسیله ای که تمرکز شما را برای خوابیدن از بین می برد به رختخواب نبرید . شما باید برای درمان اضطراب خود وقت گذاشته و تلاش کنید پس همیشه نیم ساعت قبل از خواب گوشی خود را کنار گذاشته و خاموش و یا سایلنت کنید و به موسیقی آرام گوش کنید و کمی مدیتیشن انجام دهید تا ذهن شما آماده خواب و استراحت شود .
قبل از خواب به هدف ها و آرزوهایی که در زندگی دارید فکرکنید و شکر گذارخداوند باشید .با هشت ساعت خواب در شبانه روز انرژی لازم برای فعالیت های روزانه را می توانید به دست بیاورید.
.
۴.صبح ها پرده منزل را کنار بزنید و از نور آفتاب لذت ببرید و استفاده کنید و هر لحظه که در طول روز دچار استرس شدید مکث کنید ونفس عمیق بکشید و مدیتیشن کنید.
۵.سعی کنید رژیم غذایی درست داشته باشید ؛ از مصرف میوه و سبزیجات غافل نشوید و وعده های اصلی روزانه را سر وقت با غذاهای سالم دارای پروتئین بخورید و مصرف کافئین را محدود کنید زیرا کافئین باعث تشدید اضطراب و گاهی حملات پانیک می شود .سعی کنید در طول روز بیشتر ازیک لیوان قهوه ننوشید.
۶.گاهی عوامل بیرونی باعث ایجاد اضطراب در شما می شوند .ابتدا ببینید که آیا کنترلی روی آن عوامل دارید یا خیر ؟ اگر حس کردید دچار اضطراب به دلیل عواملی شدید که روی آن کنترلی ندارید و نمی توانید تغییری در آن ایجاد کنید آن موضوع را ول کنید و بپذیرید که این شرایط وجود دارد و شما چه اضطراب داشته باشید و به خودتان آسیب بزنید و چه نداشته باشید این شرایط تغییری نمی کند پس حداقل سلامتی خودتان را فدای شرایط بیرونی که نفوذی در آن ندارید نکنید .
۷. و همچنین تلاش کنید خودتان را به بدترین سناریو در مورد آن چیزی که باعث ایجاد این موضوع در شما شده بکشانید.
به خودتان بگویید این موضوعی که باعث ترس و اضطراب من شده از کجا می آید ؟ من اگر با این اتفاق روبه رو شوم چه می شود ؟ این اتفاق چقدر احتمال رخ دادن دارد ؟ بدترین حالتی که ممکن است به وجود بیاید چیست ؟ هنگامی که به این سوالات پاسخ دهید به یک واقعیتی در ذهن خود می رسید و می توانید این واقعیت را تا حدود زیادی کنترل کرده و به درمان خود کمک کنید .