چگونه به کودکان دارای اضطراب اجتماعی کمک کنیم؟
4 راهکار مقابله ای فوق العاده موثر والدین می توانند به کودک خود بیاموزند. /اضطراب اجتماعی
اختلال اضطراب اجتماعی (ترس هراسی اجتماعی) تنها ترس از ایجاد یا تعامل با دوستان نیست. در واقع با ترس شدید از موقعیت های اجتماعی مشخص می شود که در آن کودک ممکن است توسط دیگران قضاوت یا موشکافی شود.
کودکان مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی احساسات شدیدی نسبت به عوامل مختلفی از جمله صحبت در مقابل دیگران ، بلند خواندن ، ترس از ارزیابی توسط دیگران ، ترس از آزردن دیگران ، ترس از خجالت و ترس از مکالمه با افراد ناآشنا دارند. اختلال اضطراب اجتماعی می تواند برای کودکان ناراحتی قابل توجهی ایجاد کند و بر عملکرد تحصیلی ، روابط اجتماعی ، اعتماد به نفس و سایر زمینه های عملکرد تأثیر منفی بگذارد.
والدین می توانند با درک ماهیت بیماری و آموزش نحوه کنار آمدن با علائم خود ، به کودکان مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی کمک کنند.
علائم اختلال اضطراب اجتماعی
سن متوسط بروز اختلال اضطراب اجتماعی 13 سال است و 75٪ آنها از 8 تا 15 سالگی است. این اختلال می تواند از تاریخچه مهار اجتماعی یا خجالتی بودن دوران کودکی ظهور کند ، اما همچنین می تواند توسط یک تجربه آسیب زا ، از جمله قلدری ایجاد شود. ویژگی تعیین کننده اختلال اضطراب اجتماعی شامل ترس یا اضطراب مشخص در مورد یک یا چند موقعیت اجتماعی است که در آن فرد ممکن است مورد بررسی دقیق دیگران قرار گیرد.
اضطراب اجتماعی
چگونه به کودک کمک کنیم تا با اختلال اضطراب اجتماعی کنار بیاید؟
بهترین قدم اول برای کمک به کودک در کنار آمدن با آن ، شناخت آن است. کودکان مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی می دانند که در موقعیت های اجتماعی احساس ترس و اضطراب می کنند ، اما آنها همیشه نمی دانند چرا. کمک به آنها در اتصال نقاط بین پاسخهای عاطفی ، علائم جسمی و عوامل محرک اولین قدم مهم برای یادگیری کنار آمدن است. آموزش كودك در مورد روشهای تأثیر اضطراب بر تفكر و رفتار ، درسی قدرتمند برای یادگیری كار كردن از طریق احساسات منفی است.
– راهکارهای آرام سازی را آموزش دهید.
کودکان باید ابزارهای مختلفی را بیاموزند که هنگام احساس اضطراب از آنها استفاده کنند. تقریباً غیرممکن است که وقتی با علائم شدید جسمی اضطراب روبرو هستید ، از استراتژی های مقابله ای سازگار استفاده کنید ، بنابراین اولین قدم یادگیری راه های آرام کردن اضطراب است.
تنفس عمیق بهترین راه برای آرام کردن ضربان قلب سریع است. به کودک خود بیاموزید در حالی که از طریق دیافراگم تنفس عمیق انجام می دهد ، باید یک بادکنک را در شکم خود باد کند. کودک خود را برای کمک به کنترل تنفس همراهی کنید (4 ثانیه دم ،4 ثانیه نگه داشتن ، 4 ثانیه بازدم).
بازآرایی شناختی را آموزش دهید.
کودکان مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی غالباً تحت تأثیر باورهای منفی قرار می گیرند که افکار اضطراب آمیز آنها را تقویت می کند. اعتقادات آنها به دسته های زیر تقسیم می شود:
با فرض بدترین حالت
با اعتقاد به اینکه دیگران آنها را از دریچه منفی می بینند
واکنش بیش از حد
شخصی سازی
به کودک خود بیاموزید که افکار منفی را تشخیص داده و افکار مثبت را جایگزین آنها کند. اگر کودک شما تمایل به گفتن چیزهایی دارد: مانند ، “معلم من فکر می کند من احمق هستم زیرا در خواندن بد هستم” ، به او کمک کنید تا فکر منفی را تشخیص دهد ، و آن را در واقعیت پایه گذاری کند (کار یک معلم این است که به بچه ها کمک کند یاد بگیرند که آنها را بر اساس آنچه قبلاً می دانند قضاوت نکنند) ، و آن را با یک فکر مثبت جایگزین کنید (“من مشکل خواندن دارم اما معلم من به من کمک می کند تا بهتر شوم.”)
– مهارت های حل مسئله را بیاموزید
با پرورش مهارت حل مسئله به کودک خود یاد دهید که از طریق احساس ترس و اضطراب کار کند. به عنوان مثال ، اگر كودكی از صحبت در جمع ترس دارد ، می تواند چندین بار تمرین كند كه در خانه جلوی آینه تمرین كند ، از یك نفر بخواهید از او فیلم بگیرد و دوباره آن را تماشا كند ، چهره دوستانه را در اتاق پیدا كند و تماس چشمی برقرار كند و از تنفس عمیق استفاده كند.
به کودک خود کمک کنید عوامل محرک خود را بشناسد و استراتژی های احتمالی حل مسئله را برای غلبه بر این عوامل ایجاد کند.
به دنبال کمک حرفه ای باشید.
اگر اختلال اضطراب اجتماعی بر توانایی فرزند شما برای حضور در مدرسه ، معاشرت با همسالان در مدرسه یا خارج از مدرسه یا سایر زمینه های عملکرد تأثیر منفی بگذارد ، وقت آن است که از یک متخصص بهداشت روان مجوز ارزیابی بگیرید. خبر خوب این است که اختلال اضطراب اجتماعی بسیار قابل درمان است و بچه ها می توانند یاد بگیرند که با علائم خود کنار بیایند و استراتژی هایی را اجرا کنند که در طیف وسیعی از تنظیمات کار می کنند.