استرس روانی ثانویه (STS) ناشی از ویروس کرونا
اینکه چگونه به شیوع این بیماری واکنش نشان می دهید، می تواند به سابقه شما، به مواردی که شما را از دیگر افراد متمایز می کند و جامعه ای که در آن زندگی می کنید، بستگی داشته باشد. یکی از این واکنش ها استرس روانی ثانویه است.
افرادی که به شدت به استرس (Psychological stress) یک بحران واکنش نشان می دهند عبارتند از:افراد مسن و افراد مبتلا به بیماری های مزمن که در معرض خطر بالاتری از ویروس کرونا قرار دارند.-کودکان و نوجوانان-افرادی که در واکنش به درمان ویروس کرونا کمک می کنند مانند پزشکان و دیگر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی-افرادی که دارای شرایط سلامت روانی هستند، از جمله افرادی که مشکلاتی در رابطه با مصرف مواد دارند.
استرس روانی ثانویهSTS می تواند شامل موارد زیر باشد:ترس و نگرانی درباره سلامت خود و سلامتی عزیزانتان-بروز تغییراتی در الگوی خوابیدن و یا خوردن-بروز مشکلاتی در خوابیدن و یا تمرکز کردن-بدتر شدن مشکلات مزمن سلامتی-افزایش استفاده از الکل، دخانیات یا سایر داروها-مراقبت از خود،دوستانتان و خانواده تان می تواند به شما در مقابله با استرس کمک کند . کمک به دیگران برای مقابله با استرس می تواند باعث قوی تر شدن جامعه شما شود.
از تماشا کردن، خواندن یا گوش دادن به اخبار از جمله رسانه های اجتماعی خودداری کنید. شنیدن خبرهایی در مورد بیماری های همه گیر می تواند موجب ناراحتی شود.مواظب بدن خود باشید. نفس عمیق بکشید، حرکات کششی انجام دهید و یا مدیتیشن داشته باشید. سعی کنید غذاهای سالم و متعادل بخورید، به طور منظم ورزش کنید، ریلکس کنید، خواب کافی داشته باشید و از مصرف الکل و مواد مخدر اجتناب کنید.
برای خودتان وقت بگذاید و سعی کنید فعالیت هایی که از انجام آنها لذت می برید را انجام دهید.با دیگران ارتباط برقرار کنید.درباره نگرانی ها و اینکه چه احساسی دارید، با افرادی که مورد اعتمادتان هستند، صحبت کنید.