دوران بلوغ نقطه عطفی در زندگی هر فرد است، زمانی که بدن و ذهن دستخوش تغییرات چشمگیری می‌شوند. یکی از پیامدهای طبیعی این دوره، رشد و بیداری تمایلات و احساسات جدید نسبت به جنس مخالف است. این تجربه هیجان‌آور و البته گاهی گیج‌کننده می‌تواند جوانان را تا حدی سردرگم کرده و پرسش‌های زیادی را در ذهنشان ایجاد کند.

دلایل این تمایل طبیعی

ظهور علاقه به جنس مخالف در دوران بلوغ امری کاملاً طبیعی و در راستای رشد سالم شناختی و عاطفی محسوب می‌شود. عوامل متعددی در این تغییر نقش دارند:

احساسات متفاوت، تجربه‌های گوناگون

چگونگی تجربه علاقه به جنس مخالف تا حد زیادی فردی است. برخی ممکن است با شدت و سرعت بیشتری این تمایلات را تجربه کنند، درحالی‌که برای بعضی دیگر ممکن است به‌تدریج اتفاق بیفتد. به‌علاوه، نوع این تمایل برای هر فرد می‌تواند متفاوت باشد. علاقه صرفاً ظاهری، کشش به برخی ویژگی‌های شخصیتی، یا ترکیبی از این‌ها بخشی از این طیف هستند.

درک احساسات و مدیریت آن‌ها

احساس سردرگمی، خجالت، و حتی گاهی اندکی اضطراب در این مرحله از زندگی غیرعادی نیست. مدیریت این احساسات و پیدا کردن شیوه‌های ابراز سالم آن‌ها کلیدی است. به‌خاطر داشته باشید:

در آغاز بلوغ، یعنی حدود سیزده یا چهارده سالگی، كشش و علاقه به جنس مخالف به عنوان یك نشانه طبیعی پدیدار می‌شود و هیجان‌های گوناگونی را در وجود نوجوان برمی‌انگیزد. این كشش تند كه برآیند بیداری میل جنسی و رشد عاطفی است، باعث می‌شود كه بعضی از نوجوانان به افرادی از جنس مخالف كه چند سالی با آنها فاصله سنی دارند نزدیك شده و دور از چشم پدران و مادران خود با یكدیگر به گفتگوهای صمیمانه بپردازند یا قرارهای عاشقانه بگذارند.

نوجوان، به تدریج، با میل شدید درونی و تحت تأثیر همسالان از بیرون، به جنس مخالف نزدیکتر میشود. پس برقراری رابطه با جنس مخالف که برایند طبیعی بیداری میل جنسی و رشد عاطفی است، در این دوره رخ می دهد. شدت این کشش در اوایل نوجوانی یعنی حدود 12 سالگی کمتر بوده و به تدریج افزایش می یابد.
این کشش به جنس مخالف کاملا طبیعی است و غدد درون ریز بدن نوجوان بیکار ننشسته و کار خودشان را خواهند کرد.وقتی صفات ثانویه جنسی پیدا می کنی و به عنوان یک زن یا مرد ، تغییراتی در بدن رخ می دهد ، یعنی دیر یا زود جنس مخالف برایت معنایی دیگر پیدا خواهد کرد.

✅انگیزه دختر و پسر از دوستی
به دلیل تفاوتهای زیادی که بین دخترها و پسرها وجود دارد دخترها بیشتر تحت تأثیر مسائل عاطفی و روانی و پسرها تحت تأثیر مسائل جسمی و جنسی قرار دارند.
ثابت شده است که مردان در ارتباط با زنان نخست در پی تماس جنسی هستند و پس از آن دلبستگی عاطفی پیدا میکنند، ولی زنان نمی خواهند به چنین رابطه ای برسند و در صورت تجربه آن احساس گناه میکنند. همچنین مردان بیشتر به تماس جسمی و زنان به قدم زدن و گفتوگوی عاشقانه رغبت نشان میدهند

✅تصور دختر و پسر از دوستی
بعضی از پسران ایرانی داشتن دوست دختر را نوعی محبوبیت قدرت اجتماعی و موفقیت برای خود محسوب میکنند و در شرایطی که توانایی تشکیل خانواده از طریق ازدواج را ندارند عده ای از انان نیاز های جنسی و عاطفی خود را از طریق دوستی های افراطی بر طرف می نمایند. متقابلا بعضی از دختران ارتباط با پسران را نوعی جذابیت برای خود تلقی میکنند و متاسفانه اکثر قریب به اتفاق این دختران تصور میکنند که این دوستی ها به ازدواج منتهی می شوند.

نویسنده :مونا یوسفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button