مراحل ترک سیگار و راهنمایی های علمی ترک آن

اگر سیگاری هستید بهتر است چند حقیقت و نکته را درباره عادتی که به آن مبتلا شده اید بدانید و شاید این نکته ها موثر باشد و شما را به ترگ سیگار ترغیب کند.

واقعیت این است که بیشتر سیگاری ها هیچ وابستگی بدنی به کشیدن آن ندارند و اعتیاد به سیگار بیش از آنکه جنبه فیزیکی و جسمی داشته باشد علل و ریشه های روانی دارد و از همین رو مساله ترک آن بسیار دشوار است.

اما اگر شما هم جزء صدها میلیون سیگاری موجود در جهان هستید بهتر است بدانید که نتایج تحقیقات جدید (سال های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴) دانشمندان نشان می دهد ترک9 سیگار اگر زیر سن ۴۰ سالگی روی دهد، فرد سیگاری می تواند بسیاری از خسارت هایی را که به دلیل کشیدن سیگار به بدن خود وارد کرده است ،جبران کند و مانند یک فرد غیر سیگاری به حیات خود ادامه دهد.

بعد از ترک سیگار در بدن شما چه اتفاقاتی رخ میدهد؟

۲۰ دقیقه بعد از ترک سیگار

اثرات ترک از همان دقایق اولیه نمود عینی پیدا میکنند. کمتر از ۲۰ دقیقه بعد از کشیدن آخرین سیگارتان ضربان قلب شما کم کم به سطح اولیه باز میگردد.

۲ ساعت بعد از ترک سیگار

بعد از ۲ ساعت فشارخون و ضربان قلب شما تا سطح نرمال خود پایین می آید. ممکن است کم کم نبود نیکوتین را احساس کنید.

۱۲ ساعت بعد از ترک سیگار

فقط طی ۱۲ ساعت بعد از ترک سیگار منو اکسید کربن در بدن شما تا حد نرمال پایین می آید و اکسیژن موجود در خونتان تا سطح نرمال بالا میرود.

۲۴ ساعت بعد از ترک سیگار

حمله قلبی در سیگاری ها ۷۰ درصد بیشتر از غیر سیگاری هاست. باور کنید یا نه فقط یک روز کامل بعد از ترک سیگار ریسک حمله قلبی شروع به کم شدن می کند.

۴۸ ساعت بعد از ترک سیگار

در این زمان نیکوتین بدن شما تمام شده است و حس چشایی و بویایی شما به سطح معمول باز میگردد.

۲ تا ۳ هفته بعد از ترک سیگار

شما متوجه میشوید که میتوانید بدون احساس ضعف و خستگی به فعالیت بدنی و ورزشی بپردازید. این زمانی است که بیشتر افراد نشانه های ترک نیکوتین را پشت سر گذاشته اند.

۱ تا ۹ ماه بعد از ترک سیگار

تقریبا بعد از یک ماه، ریه های شما شروع به بازسازی خود می کنند. مژک ها نیز خودشان را احیا می کنند و عملکردشان را بهبود می بخشند.

۱ سال بعد از ترک سیگار

بعد از یک سال خطر بیماری های قلبی نسبت به زمانی که سیگار می کشیدید تا ۵۰ درصد کاهش میابد.

۵ سال بعد از ترک سیگار

۵ تا ۱۵ سال بعد از ترک سیگار خطر سکته برای شما مانند کسی است که تا به حال سیگار نکشیده است.

۱۰ سال بعد از ترک سیگار

اگر ۱۰ سال از ترک شما میگذرد ریسک فوت ناشی از سرطان ریه در شما ۵۰ درصد کمتر از سیگاری هاست. خطر ابتلا به سرطان دهان، گلو، مری، مثانه، کلیه، و لوزالمعده نیز در شما کاهش میابد.

مزایای طولانی مدت ترک سیگار

مزایای طولانی مدت ترک سیگار فوق العاده است. بنابر گفته انجمن قلب آمریکا طول عمر غیر سیگاری ها به طور متوسط ۱۴ سال بیشتر از سیگاری ها است.

smoke2
smoke1

رکورد ترک سیگار این کلینیک روزانه 5 بسته می باشد.

در این مدت ترک سیگار با دارو و دستگاه جهت کنترل ولع مصرف سیگار به صورت تضمینی در طی 2 هفته و چهار جلسه ویزیت و دستگاه انجام می گیرد.

لطفا به کلیپ های ما در اینستاگرام

و سایت توجه فرمایید.

درمان با وارنیکلین

برای سیگاری‌هایی که درمان با وارنیکلین را آغاز می‌کنند، یک تاریخ مشخص ترک به عنوان هدف باید تعیین شود که معمولا این تاریخ، یک هفته پس از شروع درمان است. درمان با وارنیکلین را باید به صورت تدریجی و با افزایش دوره‌ای دوز آن به مدت یک هفته آغاز کرد به این صورت که دارو با دوز ۵/۰ میلی‌گرم یک بار در روز از روز اول تا سوم، ۵/۰ میلی‌گرم دو بار در روز برای روزهای چهارم تا هفتم و در نهایت دوز هدف ۱ میلی‌گرم دو بار در روز با شروع از روز هشتم (یعنی تاریخ هدف ترک) تجویز می‌شود. این شیوه افزایش دوز طی یک هفته، باعث کاهش حالت تهوع در مقایسه با زمانی می‌شود که شروع درمان از ابتدا با همان دوز ۱ میلی‌گرم دو بار در روز باشد. باید به بیماران توصیه کرد که دارو را همراه با غذا مصرف کنند تا خطر تهوع کاهش یابد. برای کسانی که تهوع بیش از حد و مشکل ساز دارند باید دوز را به حد ۱ میلی‌گرم یک بار در روز رساند؛ چنانچه پس از این کاهش دوز، تهوع بیمار کمتر شود مجددا باید تلاش کرد تا در صورت امکان دوز را به میزان هدف ۱ میلی‌گرم دو بار در روز رساند.
به دلیل آنکه بیش از ۸۰ از وارنیکلین بدون هیچ‌گونه تغییری در ادرار دفع می‌شود، تنظیم دوز در موارد بیماری کبد ضرورتی ندارد. در بیمارانی که مبتلا به کاهش شدید کارکرد کلیه هستند (با کلیرانس تخمینی کراتینین کمتر از mL/min ۳۰)، کاهش دوز و رساندن به حد ۵/۰ میلی‌گرم یک بار در روز توصیه می‌شود. وارنیکلین به خوبی توسط دستگاه همودیالیز از خون پاک می‌شود و بنابراین می‌توان دوز مشابهی از آن را در بیمارانی که ۳ بار در هفته همودیالیز می‌شوند به کار برد. تنظیم دوز در بیماران مسن و یا مبتلا به بیماری‌های طبی همراه ضرورتی ندارد. به دلیل آنکه متابولیزه شدن این ماده در حداقل ممکن در بدن اتفاق می‌افتد، هیچ تداخل دارویی معنی‌داری از نظر بالینی برای آن گزارش نشده است.
ضرورتی برای پایش بالینی و آزمایشگاهی خاص برای بیمار تحت درمان با وارنیکلین وجود ندارد. استفاده از این دارو با هیچ اختلال متابولیک، خونی یا الکتروکاردیوگرافیک خاصی ندارد

خرید پکیج های ترک سیگار

مصرف داروی وارنیکلین تمایل فرد را به سیگار کشیدن کاهش می دهد البته برای رسیدن به این حالت و محقق شدن این موضوع، دارو باید به مدت 6 تا 10 هفته مصرف شود. بعد از هشت روز از آغاز درمان با این دارو، علائم و نشانه های ترک سیگار ظاهر می شود. باید توجه داشت که این دارو عوارض خاصی ندارد و تنها در برخی موارد باعث کاهش سردرد و بی خوابی می شود.

فرم درخواست مشاوره ترک سیگار

وارِنیکلین (Varenicline) چیست ؟

داروی وارِنیکلین (varenicline) با کاهش لذت بخشی در فرد سیگاری تمایل او را به مصرف سیگار کاهش میدهد.دوره ی درمان سه ماهه است که میتواند تا شش ماه تمدید شود.
مکانیسم اثر دارو: ,وارنیکلین آگونیست نسبی گیرنده های نیکوتینی است که بیشتر از خود نیکوتین باعث تحریک این رسپتورها می گردد. بنابرین منجر به کاهش هوس و همینطور کاهش اثر لذت بخشی نیکوتین میگردد و بدینوسیله میتواند به ترک سیگار کمک کند.بنابرین عملکرد وارنیکلین با سایر داروهای ترک سیگار مانند آنتاگونیستهای نیکوتین و با جایگزینهای نیکوتین و همچنین با قرص بوپروپیون متفاوت است.
– موارد مصرف وارِنیکلین (Varenicline)

این دارو فقط برای ترک سیگار و صرفا با تجویز پزشک متخصص قابل مصرف می‌باشد.
– منع مصرف وارِنیکلین (Varenicline):

۱-ممکن است این دارو توسط برخی از دانشجویان روانشناسی و پزشکی که تسلط علمی کامل بر فیزیولوژی و سود و زیان داروها ندارند به شما معرفی شود .آنها ممکن است سلامتی و حتی زندگی شما را به خطر بیندازند.توصیه میکنم تا قبل از مشورت با یک روانپزشک ،پیشنهاد آنها را عملی نکنید.

۲- بهیچ وجه من الوجوه ،صرفا با خواندن این مطلب یا مطالب مشابه در اینترنت شروع به خوردن این دارو نکنید، یا سرخود دارویی که برای شما تجویز شده است را به دیگران توصیه نکنید.
۳-مصرف همراه با الکل ممنوع است.
۴- مصرف در حاملگی و شیردهی ممنوع است.
۵- اگر سابقه ی اختلال دو قطبی یا روانپریشی دارید،این دارو ممنوع است.
۶- تشنج یا صرع

۷-در نارسایی کلیوی و دیالیز مگر به صلاحدید یک روانپزشک.

۸-بیماری قلبی یا عروقی
۹- در صورت وجود آلرژی به این دارو.
۱۰-هرگونه اختلال روانی مانند :اختلال دوقطبی،افسردگی ماژور،اسکیزوفرنی،سابقه اقدام به خودکشی.
۱۱-اگر افکار خودکشی دارید این دارو ممنوع است.
۱۲- اگر از مواد جایگزین نیکوتینی مانند قرص مکیدنی نیکوتین،اسپری نیکوتین،پچ ِ پوستی نیکوتین یا آدامس نیکوتینی استفاده می کنید،مصرف وارنیکلین ممنوع است.(همه ی این موارد به Nicotine Replacement Therapy معروفند و مصرف همزمان با وارنیکلین منجر به سردرد ،تهوع،استفراغ،گیجی ،آشفتگی معده و خستگی میگردد)
۱۳-مصرف زیر ۱۸ سال ممنوع است.
۱۴-اگر هر کدام ازین علایم را دیدید باید مصرف وارنیکلین را فورا قطع کنید:سرآسیمگی (آژیتاسیون)،احساس خصومت بی دلیل،رفتارهای تهاجمی،افسردگی حاد،تغییرات رفتاری ،افکار عجیب و غریب،افکار خودکشی

ترک انواع اعتیاد ، درمان استرس و اضطراب با جدیدترین متد روز دنیا از قبیل دستگاه آر تی ام اس و … در کلینیک اعصاب و روان راه احیاء انجام می شود .

تست های خودشناسی

راه احیا برای حل این مسئله آزمون های را طراحی کرده است کهبه شما کمک می کنند ویژگی ها و استعداد های خود را بشناسید

پکیج های مشاوره تلفنی

با استفاده از پکیج های مشاوره تلفنی به راحتی و بدون حضور در کلینیک می توانید از بیشترین خدمات کلینیک استفاده کنید

دریافت مشاوره رایگان

شما می توانید با استفاده از فرم مشاوره اطلاعات خود را برای ما ارسال کنید . پس از دریافت اطلاعت با شما تماس گرفته خواهد شد و وقتی را تنظیم خواهیم کرد

Call Now Button