پرخاشگری های ناشی از افسردگی
پرخاشگری می تواند به دلایل مختلفی بروز نماید. اما در بسیاری از مواقع نیز خشم و پرخاش عوارض مشکلات روحی مانند استرس، اضطراب و افسردگی است. در این صورت برای درمان آن نیاز است تا ابتدا مشکل اصلی را شناسایی نموده و برای درمان آن اقدام نمایید. در این صورت خشم نیز به راحتی درمان خواهد شد. یکی از دلایل اصلی پرخاشگری، بروز افسردگی در فرد است. افراد افسرده معمولا از سیستم عصبی ضعیف تری برخوردار هستند. به همین دلیل پرخاش و خشم در این افراد بیشتر است. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با پرخاشگری ناشی از افسردگی به طور کامل آشنا کنیم.
پرخاشگری
ارتباط میان پرخاشگری و افسردگی
خشونت ناشی از افسردگی می تواند به صورت های مختلفی مانند رفتاری و کلامی بروز پیدا کند. اما از نظر میزان خشم همراه با افسردگی می توان آن را به دو درجه تقسیم بندی نمود. در نوع اول افسردگی با بی قراری همراه می باشد. در این مواقع معمولا فرد با کوچک ترین واکنشی خشم خود را به بدترین شکل بروز می دهد.
در نوع دوم افسردگی با خشم آرام همراه است. در اینگونه مواقع معمولا فرد هنگام خشم و عصبانیت، آن را بروز نمی دهد. در اینگونه مواقع فرد دچار خشم فرو خورده می باشد. سکوت افراد در اینگونه مواقع معمولا نشان از خشم و پرخاشگری آن ها می باشد. اینگونه افراد معمولا در طول روز خود و دیگران را مورد قضاوت و انتقاد قرار می دهند. اما در ظاهر بسیار طبیعی به نظر می رسد. اما پس از چند روز متوجه می شوید که این خشم و عصبانیت غیر منطقی و اغراق شده می باشد.
پرخاشگری
دلیل پرخاشگری ناشی از افسردگی
از آنجایی که افراد افسرده احساسات منفی متفاوتی را تجربه می کنند. خشم آنها معمولا ناشی از تجربه این احساسات منفی می باشد. از جمله دلایلی که معمولا موجب پرخاشگری در دوران افسردگی می شوند، می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- خشم ناشی از نا امیدی: یکی از معمول ترین دلایل خشم در این دوران، احساس نا امیدی فرد نسبت به زندگی و آینده می باشد. از آنجایی که افراد افسرده دائما فکر می کنند که بدشانس هستند و هیچ امیدی برای زندگی ندارند. دچار خشم و عصبانیت می شوند.
- خشم به دلیل احساس پوچی: از دیگر دلایل بروز عصبانیت و خشم در دوران افسردگی، احساس پوچی و بی ارزش بودن فرد است. از آنجایی که فرد در این دوران نسبت به خود احساسات بدی دارد. معمولا شروع به پرخاش به روش های مختلف می نماید.
نحوه بروز پرخاشگری در دوران افسردگی
همانطور که گفته شد پرخاش در دوران افسردگی معمولا به دلایل مختلفی بروز پیدا می کند. اما بروز پرخاشگری در این دوران معمولا به گونه های مختلفی نمایان می شود. که عبارتند از:
- خشونت به صورت قضاوت نمودن دیگران
- خشم ممکن است به صورت تحقیر و توهین دیگران نمایان شود.
- خشونت به صورت تنبیه خود و عصبانیت نسبت به خود
- واکنش های فیزیکی خشونت آمیز
- صحبت های تند و زننده
- خشونت های عاشقانه نوعی دیگر از نحوه بروز خشم در دوران افسردگی می باشد
- محبت و مهر طلبی بیش از اندازه و افراطی نیز می تواند نمونه ای از بروز خشم باشد.
- سرزنش کردن خود و یا دیگران
- خشم در برخی مواقع به صورت وسواس و سخت گیری نمایان می شود.
- در برخی مواقع نیز افراد افسرده ممکن است خشم خود را به صورت شوخی های زننده و سربه سر دیگران گذاشتن بروز دهند. در اینگونه مواقع معمولا فرد با اسم شوخی به دیگران توهین می نماید و شروع به تحقیر دیگران می کند. در نهایت نیز رفتار خود را با جمله ” شوخی بود، جنبه داشته باش” توجیه می نماید.
پرخاشگری
عوارض پرخاشگری ناشی از افسردگی
خشم و پرخاش ناشی از افسردگی می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد. از جمله عوارض های پرخاشگری می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- گوش درد
- سردرد
- سکته قلبی
- تیروئید پرکار
- سکته مغزی
- آبسه دهان
- انقباض و گرفتگی عضلات
- گرفتگی شانه ها و گردن
- سردرد های میگرنی
- ایجاد سنگ کلیه
- افزایش فشار خون
- مشکلات فک به دلیل دندان قروچه
- گرفتگی و درد روده ای
- ناراحتی های کبد
- تب
- اضافه وزن شدید
- خشک شدن چشم
- میخچه پا
- عفونت بدن
درمان انواع افسردگی ، استرس و اضطراب با متدهای جدید همچون دستگاه آر تی ام اس در کلینیک راه احیا انجام می شود .