کتامین تراپی چیست ؟
کتامین نوعی داروی بیهوشی است. این دارو در سال ۱۹۶۳ به عنوان جایگزینی برای فنسیکلیدین و بیشتر برای استفاده در دامپزشکی تولید شد و بعدها برای انسان نیز استفاده شد، این دارو در مقایسه با داروهای مشابه کمخطرتر بود زیرا گردش خون و تنفس را کند نمیکرد. و عق زدن غیر ارادی را از کار نمیانداخت، امروزه از کتامین برای درمان افسردگی نیز استفاده میشود.
کتامین چطور عمل میکند؟
مکانیسم اثر کتامین نیز مانند فن سیکلیدینها است، این ماده با بلوک گیرندههای گلوتامات ناحیه تالاموس مغز مانع انتقال پیام درد به سیستم لیمبیک میشود. کتامین سریع جذب و در تمام بافت بدن حتی مغز توزیع میشود.
کتامین و درمان افسردگی
سالهاست این سوال مطرح است که آیا این دارو در درمان افسردگی مفید است یا خیر، از نظر تاریخی از این دارو برای بیهوشی و گاهی هم برای به همراه داروهای آرام بخش و یا ضد درد استفاده میشد. و به تازگی از آن برای درمان افسردگی استفاده میشود.
کلینیکهای مستقل زیادی در سراسر آمریکا از کتامین در درمان بیماران روانی استفاده میکنند. به ویژه بیمارانی که از درمانشان به شکل موثر ناامید شدهاند.
درهرصورت اگر برای درمان افسردگی حتما باید یک پزشک متخصص تجویز کند، دوز مصرف کاملا مشخص باشد. و اطلاعات کافی را در اختیار بیمار بدهد. پزشک قبل از تجویز این دارو برای درمان بیماری افسردگی باید وضعیت قلبی و عروقی بیمار را بررسی کند. و در صورت وجود بیماری های قلبی عروقی نباید کتامین را تجویز کند.
کتامین و الکل
آزمایشات بالینی در کالج دانشگاهی لندن (یو سی ال)نشان میدهد فقط یک بار استفاده از یک دوز کتامین میتواند. به افرادی که زیاد الکل مصرف میکنند، در ترک الکل کمک کند.
وقتی داروهای آرامبخش برای این افراد تجویز شد تا حافظهشان را از میل به نوشیدن منحرف کند، آنها کمترنوشیدند. و در طول ۹ ماه میل کمتری به نوشیدن نوشابههای الکلی پیدا کردند.
پژوهشگران میگویند کتامین میتواند. برای درمان اعتیاد به الکل و موارد دیگر مفید باشد.
خطرات مصرف تفریحی این دارو:
مشکلات شدید مثانه
حالت تهوع
گیجی
از دست دادن حافظه
فلج ماهیچهها
توهم
افسردگی
به نقل از پایگاه خبری بهداشت نیوز، محققان علوم پزشکی در انجمن روان پزشکی آمریکا اعلام کردند. با استفاده از داروی کتامین که در قالب اسپری بینی عرضه میشود میتوان افسردگی شدید و افکار خودکشی را به سرعت کنترل کرد.
این مطالعه بر روی ۶۸ نفر با موفقیت انجام شد و دانشمندان چهار ساعت بعد از استفاده از دارو، و سپس ۲۴ ساعت و در مرحله بعدی، ۲۵ روز بعد، بیماران را کنترل کردند. پزشکان میگویند این روش درمانی، به سرعت و با دقت بالایی پاسخ میدهد و بیماران مبتلا به افسردگی شدید را از افکار خودکشی رها میکند.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، سازمان بهداشت جهانی از دهم اکتبر ۲۰۱۶، روز جهانی افسردگی، چالشی را برای مقابله با این اختلال خلقی آغاز کرده است. هدف جهانی این طرح، کمک به افراد افسرده است. افسردگی یک بیماری روانیست که باعث احساس غم و ناراحتی مداوم و از دستدادن علاقه میشود. اکثر افراد بعضی از مواقع احساس ناراحتی، افسردگی و غم میکنند، احساس افسرده و غمگین بودن واکنشی طبیعی بدن به مشکلات زندگی و از دستدادن چیزها و کسانی که به آنها علاقه داریم، میباشد. اما زمانی که این احساس غم و اندوه شدید، بیامیدی، بیچارگی و بیارزشی بیشتر از چند روز یا چند هفته طول بکشد، شما دچار بیماری افسردگی شدهاید. اختلال افسردگی بر طرز فکر، احساس و رفتار تاثیر میگذارد.
افسردگی
افسردگی ممکن است باعث ابتلای به انواع بیماریهای جسمی و روانی شود. افراد افسرده ممکن است در انجام وظایف روزانه ناتوان بوده و حتی احساس کنند، زندگی ارزش زندگی کردن ندارد. برخلاف تصور افراد افسردگی فقط یک ضعف و ناتوانی نیست و نمیتوان آنرا به سادگی نادیده گرفت، بلکه یک بیماری مزمن مانند بیماریهای دیابت یا فشار خون است که باید برای درمان آن اقدام کرد. اکثر افراد مبتلا به بیماری افسردگی بعد از مصرف دارو، جلسات مشاوره و یا سایر اشکال درمان، بهبود مییابند.
در سال های گذشته تعداد افراد درگیر با بیماری افسردگی و به تبع آن مصرف داروهای آن به صورت چشمگیری افزایش یافته است. اغلب این داروها در کوتاه مدت تاثیری به همراه نداشته و علاوه بر آن با اثرات جانبی مخربی همراه هستند.
یکی از معدود داروهای افسردگی با اثر گذاری قوی و سریع «کتامین» است که در چند ساعت علائم این بیماری از این می برد. این دارو به حدی محبوب شده که در سراسر جهان کلینیک هایی با عنوان کتامین درمانی تاسیس شده اند.
در سال های گذشته تحقیقات بسیاری برای کاهش اثرات جانبی کتامین و بررسی علل اثرگذاری سریع آن صورت گرفته که دستاوردهای چندانی به همراه نداشته است، با این حال در روزهای گذشته محققان دانشگاه Zhejiang چین سازوکار اثرگذاری این دارو در مغز را کشف کرده اند که می تواند در بهینه سازی آن و حتی شناسایی جوانب مختلف افسردگی تاثیر به سزایی داشته باشد.
سلام. من بیست ساله افسردگی و وسواس مقاوم در برابر درمان دارم، شش جلسه هم شوک درمانی کردم اما خوب نشدم.
پارسال متوجه شدم تو آمریکا از کتامین جهت درمان افسردگی استفاده میشه، با دکتر صحبت کردم برام شش جلسه نوشت، مرتبه اول که از طریق تزریق سرمی صورت گرفت تا 48 ساعت حالم خیلی خوب بود، بعد از اون دوباره به حالت قبل برگشتم، دو نوبت دیگه نیز ادامه دادم، چون دیگه تاثیری نداشت، ادامه ندادم.
سلام و درود.
لطفا با شماره 02122363439 تماس بگیرید تا راهنمایی دقیق برای شما انجام شود.
سلام خسته نباشید کتامین تراپی برای درمان اضطراب مزمن ( اضطراب همیشگی که همراه فرد هست ) کاربرد داره؟ من ۳۵ سالمه با بارداری اولم دچار اضطراب و ترس شدید از زایمان طبیعی شدم و دقیقا موقعی ک آب سرد یروز میخوردم ترس از مرگ با زایمان طبیعی سراغم اومد ، الان ۵ سال میگدره ولی هنوزم میترسم آب سرد بخورم چون دچار اضطراب شدید میشم ،با وجود اینکه ۵ سال میگذره از این موضوع ولی همچنان ترس دارم موقع خوردن آب سرد ،کل بدنم سفت میشه و اضطراب میاد سراغم ،حتی فکر کردن به آب سرد هم آزارم میده، ۵ ساله امانم بریده ، دچار افسردگی هم شدم ،
یکی دوبار دارو درمانی شدم بازم عود کرد استرسم ، الان آروم و قرار ندارم ، ترس از تنهایی و مرگ خانوادم و تنها شدنم در آینده … پیدا کردم و همش داره اضطرابم فراکیر میشه ،
آیا نیازه دراو درمانی بشم؟
کارهای روزمرم رو نمیتونم انجام بدم حموم نمیرم ب خودم نمیرسم و پزخاشگر شدم رو بچه هام ، هیچ امیدی ب آینده ندارم،
مدتی سرخود سرترالین خوردم ولی چون تحت نظر پزشک نبود قطع کردم وگرنه با سرترالین خوب بودم روحیه داشتم ترسم ریخته بود من چیکار کنم ، میترسم این دارو درمانیم مادام العمر باشه، برا همین سراغ درمانهای جدید بدون نیاز ب دلرو میگردم آیا امیدی هست به درمانهای جدید بدون دارو؟؟؟؟
سلام و درود فراوان
لطفا با شماره 02122363439 (کلینیک اعصاب و روان راه احیا،) تماس حاصل فرمایید.
سلام دکتر جان تبریک میگم بعد از شرکت janson&janson که داخل امریکا این کارو کرد شما اولین نفر در ایران هستید و واقعا خوشحالم که دکتر هایی مثل شما هنوز هم هستند که علم روانپزشکی ایرانو آپدیت کنن دکتر کتامین حتی از لحاظ فیزیکی داخل مغز اتصالات دیسکارد شده رو فید میکنه بنده پژوهشگر همین رشته هستم هفت ساله که فقط در مورد کتامین تحقیق میکنم و باید بگم پیش سازهای ساخت کتامین هم خیلی مهم هستند.
سلام و درود
در اسرع وقت با شما دوست عزیز تماس گرفته خواهد شد.
سلام محمدجان
می تونم در مورد کتامین تراپی و تحقیقاتی که کردین با شما مشورت کنم ؟
ممنون شما خواهم شد
ایمیل من azitafkhami@gmail.com
سلام دکتر احیایی هستم بفرمایید
سلام آقای دکترهزینه هرسری ازآن چندتومانه؟
سلام و درود
لطفا با شماره 02122363439 تماس حاصل بفرمایید.
آقای دکترسلام من ازبیماران شماهستم بنام علی بهاروندازخوزستان اومدم خدمتتون2جلسه کتامین برام انجام دادیدو3جلسهEtcالبته 5جلسه کتامین نوشته بودیدو5جلسه ای تی سی بعلت مشکلات خانوادگی یه مرخصی ازشماگرفتم ودیگه برنگشتم قرص ویاس برام نوشته بودید تامصرف میکردم هم یه کم خوب بودم الان قرصم هم تموم شدهیج جاهم گیرنمیاد وضع افسردگیم هم ازاول بدترشده توروخدابگیدچیکارکنم لطفانگیدتماس بگیرید تماس گرفتم جواب درستی نگرفتم
تهران موجود است
سلام آقای دکتر احیایی
پسرم 25 سالشه. از کودکی مشکلات خلقی داشته: کج خلقی، بی قراری، به هم ریختگی عصبی با هر متغیر جدید اعم از منفی یا مثبت، احساس تنش در بدن به خصوص در پشت، از 5 سالگی براش داروی تیوریدازین ده تجویز کردن که تا حد زیادی حالات مذکور را کنترل کرد اما دوران بلوغ دوباره این حالات به علاوه تا حدی ناسازگاری در مدرسه شروع شد نزد روانپزشکان متعددی رفته و داروهایی چون سیتالوپرام، کلومی پرامین، لیتیوم، ریسپریدون به مدت های طولانی دو و سه سال مصرف کرده. با وسواس بسیار درس می خواند همه چیز را باید بنویسه اما چون نتیجه مطلوبی نمی گیره شدیداً افسرده شده، حدود سه سال است که از اختلال خواب رنج می بره مغزش به خواب عمیق نمی ره و همیشه احساس خستگی ذهنی دارد. تشخیص پزشکان افسردگی مقاوم به درمان و وسواس فکری شدید بود. تا اینکه آبان 99 حالت خاصی در مغزش ایجاد شد که خودش می گه انگار بمب در نیمکره راست مغزم منفجر شد بعد از آن هذیان های توهمی، بی قراری بسیار شدید، ترس و دلهره و اضطراب شدید پیدا کرد با مصرف بی پریدون و ریسپریدون و کلونازپام و ترانکوپین بعد از حدود ده روز توهمش برطرف شد اما بقیه علائم اصلا تغییر نکردند تا اینکه پزشکی براش لاموتریژین و پرگابالین و هالوپریدول کلونازپام و ترانکوپین تجویز کرد جز مشکل خوابش بقیه علائمش برطرف شد. وقتی چند شب پشت سر هم نمی تونه درست بخوابه بسیار عصبی و پرخاشگر و بدبین می شه امروز به پدرش حمله کرد و نزدیک بود من را خفه کنه. می خواستم بدونم آیا با این شرح حال کتامین تراپی می تونه بهش کمک کنه؟؟ استعدعا دارم پاسخ بدید خیلی درمانده شدیم. خودش خیلی داره زجر می کشه.
احتمال زیاد فرزند شما دچار افسردگی دو قطبی است و کتامین جواب نمی ده
آیا کتامین در افسردگی های دوقطبی،هم موثر است؟در افسردگی اساسی مزمن با بهبودی نسبی بعد از ECTو دارو درمانی چندین ساله ،باعث بهبودی کامل میشود؟یا اینکه فقط در بیماران در فاز شدید افسردگی با افکار خودکشی کار برد دارد و بعد درمان دارویی SSRIو TADمثل امی تریپ تیلین باید تجویز شود .ممنون
سلام در افسردگی دوقطبی تیپ 2 موثر است و همراه دارو و ا ر تی اکم اس انجام میگیرد