راهکارهایی درمان استرس
استرس یک حالت روحی و روانی است که، می تواند موجب اختلال در روند زندگی و حتی تصمیمات انسان شود. معمولا استرس علائم و نشانه هایی دارد که، می تواند شما را از ایجاد آن مطلع نماید. اما در صورت عدم درمان استرس می تواند خطری جدی برای زندگی شخص محسوب شود. برای درمان استرس راهکار های متفاوتی وجود دارد که با توجه به نوع استرس روش درمانی آن نیز مشخص می گردد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با راهکارهای درمان استرس، به طور کامل آشنا کنیم.
راهکارهایی برای درمان استرس
-
مسئولیت های متناسب با خود
یکی از دلایلی که می تواند موجب استرس شما شود. قبول کردن مسئولیت هایی است که به دلایل مختلف، قادر به انجام آن نخواهید بود. کارهایی که در دنیا وجود دارند، بی شمارند. قرار نیست شما بتوانید تمامی این کارها را انجام دهید. هر فردی در یک حوزه یا چند حوزه به طور تخصصی قادر به فعالیت است. بنابراین سعی کنید مسئولیت کارهایی را بپذیرید که در زمان مشخص شده، بتوانید به بهترین نحو آنها را انجام دهید.
پذیرش مسئولیت هایی که نمی توانید آنها را به درستی انجام دهید. علاوه بر تاثیرات منفی روی عملکرد شما و دید دیگران نسبت به شما، موجب افزایش این حالت و در نهایت کاهش اعتماد به نفس شما می شود. بنابراین یکی از بهترین روش های درمان استرس و همچنین پیشگیری از آن، پذیرش مسولیت هایی متناسب با خودتان است.
آرامش ذهنی بهترین نوع درمان استرس است. استفاده از غذاهای فست فودی، مانده و غیر سالم می تواند موجب اضافه وزن، بیماری های جسمی مانند چربی خون، کلسترول، دیابت، فشار خون بالا و … شود. این بیماری ها به مرور موجب افکار منفی و کاهش اعتماد به نفس شما خواهند شد. همچنین رژیم غذایی ناسالم بر سیستم عصبی نیز تاثیر گذارند.
به همین دلیل افرادی که غذای سالمی مصرف نمی کنند. معمولا سیستم عصبی ضعیف تری دارند و زودتر از دیگران خشمگین می شوند و یا اضطراب می گیرند. بنابراین استفاده از تغذیه سالم می تواند به آرامش ذهنی شما کمک نماید. همچنین در تقویت سیستم عصبی شما نیز موثر است.
-
شغل مناسب
به این فکر کنید که هر روز صبح سر کاری می روید که، هیچ علاقه ای به آن ندارید. این کار به مرور زمان موجب کلافگی و آشفتگی شما خواهد شد. انجام کارهایی که هر روز مجبور به انجام دادن آنها هستید. اما هیچ گونه علاقه ای به آن ندارید، پس از مدتی موجب این حالت شما خواهد شد. بنابراین سعی کنید شغلی را انتخاب نمایید که به آن علاقه دارید. اینکار موجب می شود با انگیزه بیشتری کارهای خود را انجام دهید. که در نهایت به افزایش اعتماد به نفس شما و درمان این حالت کمک می نماید.
-
استقلال مالی
استقلال مالی از دیگر روش های افزایش اعتماد به نفس و درمان استرس می باشد. با توجه به تحقیقات انجام شده روی افرادی که استرس زیادی را تحمل می کنند. معمولا افرادی که بیکار هستند و شغلی ندارد، بیشتر از سایر افراد به استرس دچار می شوند. البته استقلال مالی به معنای داشتن شغل و کار کردن نیست. حتی افرادی که برای خود پس انداز دارند نیز، نسبت به دیگران کمتر دچار استرس می شوند. به طور کلی استقلال مالی و داشتن پس انداز امنیت روانی ایجاد می نماید که در نهایت استرس را کاهش می دهد.
-
تمرین “نه” گفتن
برخی از مواقع استرس می تواند به دلیل ناتوانی شما در “نه” گفتن باشد. معمولا افرادی که در برابر کاری احساس نارضایتی می کنند. اما می دانند که نمی توانند بگویند، آن کار را انجام نمی دهند. دچار این حالت می شوند. بنابراین اگر به این دلیل دچار استرس می شوید. بهتر است “نه” گفتن را یاد بگیرید. اینگونه در صورت درخواست های نامناسب به راحتی می توانید، آنها را رد نمایید.
-
ورزش
ورزش کردن علاوه بر بیماری های جسمی در درمان استرس و مشکلات روحی نیز بسیار موثر است. ورزش کردن می تواند انرژی های منفی را از بدن شما دفع نماید. به طور کلی افرادی که ورزش می کنند، اعتماد به نفس بیشتری دارند. اثرات منفی تغذیه نا سالم را نیز تا حدودی رفع می کنند. به همین دلیل می تواند به کاهش این حالت شما نیز کمک نماید. به طور کلی افرادی که ورزش را در زندگی روزانه خود جای داده اند، علاوه بر سلامت جسمی، به سلامت روان خود نیز کمک می نمایند.
منابع مرتبط :
https://www.psychologytoday.com/us/blog/what-matters-most/201701/10-new-strategies-stress-management
https://www.mentalhealth.org.uk/publications/how-manage-and-reduce-stress