نقش تغذیه در اضطراب

فهرست مطالب
فهرست مطالب

رابطه تغذیه سالم  و میزان ابتلا به افسردگی

اضطراب و افسردگی از جمله اختلالات روانی است که در کشورهای در حال توسعه دارای شیوع بالایی است. /تغذیه

مطالعاتی که توسط محققان صورت گرفته نشان می دهد بین کیفیت رژیم غذایی و اختلالات روانی نیز رابطه وجود دارد.

این مطالعات نشان می دهد که مصرف مواد غذایی دارای امگا سه و گروه های غذایی همچون غلات ؛ سبزیجات ؛‌ماهی و پروتئین ها باعث کاهش خطر ابتلا به افسردگی واضطراب شدید در اشخاص می شود و برای درمان اضطراب افراد نیز موثر است.

و مطالعات نشان می دهد استفاده از غذای سالم وداشتن رژیم غذایی مناسب و سالم به خصوص در زنان به کاهش خطر افسردگی کمک بسیاری خواهد کرد.

تحقیقاتی که در آمریکا توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا صورت گرفته ؛ نشان داده که افراد با کیفیت بالای رژیم غذایی با توجه به شاخص کیفیت مواد غذایی که قبلا تعیین شده بود ؛‌علائم افسردگی کمتری داشتند.

پس با توجه به یافته های محققان می توان به این نتیجه رسید که شاخص کیفیت مواد غذایی سالم با شانس کمتر ابتلا به افسردگی ارتباط مستقیم دارد.

.

در واقع بدن انسان دارای یک سری میکرو ارگانیسم هایی است که  در روده زندگی می کنند و شامل باکتری های مفید و مضر می باشند و هنگامی که انسان از غلات و پروتئین ها و سبزیجات و مواد غذایی سالم استفاده کند این تعادل بین باکتری های مفید در روده برقرار  شده  و باعث می شود موادغذایی و مواد زائد تجزیه و از بین بروند .

همچنین زمانی که انسان از غذاهای ناسالم و فرآوری شده استفاده کند باکتری های مضر در بدن آن فرد افزایش پیدا کرده این برای بدن فرد ضرر دارد و در سیستم عصبی او نیز تاثیر می گذارد .همچنین استفاده بیش از حد نمک در غذاها باعث پیری زودرس نیز خواهد شد.

 

تغذیه سالم برای کاهش استرس

 

در واقع افرادی که چاق هستند و اضافه وزن دارند زمانی که تحت تاثیر عوامل استرس زا قرار می گیرند و یا زمانی که دارای اضطراب هستند و عصبی می شوند  تمایل به خوردن بیشتر دارند و همین موضوع باعث چاق شدن آن ها می شود و در روحیه آن ها هم تاثیر می گذارد و تنها راه حل این موضوع برای این افراد میزان اراده ای است که برای کنترل میزان اضطراب و سپس تغذیه شان به کار می گیرند.

نکته جالب دیگر در رابطه با مصرف آب است .

زمانی که شما در طول روز به میزان ۸ تا ۱۲ لیوان آب مصرف می کنید متابولیسم بدن شما به خوبی انجام شده و باعث می شود کمتر در مقابل وقایع روزانه عصبی شده و استرس بگیرید و تحقیقات نشان داده افرادی که در طول روز به میزان کمتری آب می نوشند عصبی تر هستند و از سلامت روان کافی برخوردار نیستند .

.

در نتیجه میزان نوشیدن کافی آب در طول روز باعث خارج شدن سموم از بدن و همچنین کاهش میزان ابتلا به افسردگی می شود .

درنتیجه اگر می خواهید به درمان اضطراب و کاهش افسردگی خود کمک کنید غذاهای ضد استرس مانند کربوهیدرات ها ؛مرکبات ؛ اسفناج ؛ سیر ؛ روغن ماهی ؛ چای ؛ پسته ؛ آووکادو ؛‌بادام و سبزیجات خام که هرکدام دارای خواص ضد استرس هستند استفاده کنید و از غذاهایی که ممکن است باعث ایجاد اضطراب می شوند مانند قهوه ؛ انواع سس ها و کنسروها و غذاهای فست فودی نیز دوری کنید.

همچنین تحقیقات ثابت کرده که استفاده از ویتامین E    به دلیل خاصیت ضد اکسیدانی که دارد برای پیشگیری از افسردگی و کاهش اضطراب بسیار موثر می باشد .

برای اینکه به بدن شما ویتامین E   کافی برسد می توانید از سالاد های پر سبزی استفاده کنید و به جای سس از روغن زیتون و روغن آفتاب گردان استفاده کنید .پس نتیجه می گیریم که اثرات کمبود ویتامین E  در اعصاب ؛ عروق و اندام های تولید مثلی نیز  مشخص می شود.

اگر می خواهید برای درمان اضطراب و افسردگی خود از گیاهان دارویی استفاده کنید قدرت نعناع را دست کم نگیرید . می توانید چای با برگ نعناع تازه درست کنید و به کاهش بیخوابی و استرس خود کمک کنید .

راه های درمان استرس:

علاوه بر آنکه برای کاهش استرس و درمان اضطراب و پیشگیری از افسردگی خود باید تغذیه بسیار سالمی داشته باشید راهکار های زیر را هم جدی بگیرید  :

رژیم مناسبی داشته باشید  و رژیم شما باید شامل موارد زیر باشد :

  1. مصرف روزانه سه لیوان شیر
  2. مصرف ماست روزانه
  3. استفاده از انواع میوه جات ؛ سبزیجات ؛ در طول روز مخصوصا مواد سرشار از ویتامین c
  4. حذف کامل سوسیس و کالباس از مواد غذایی
  5. مصرف غذاهای مقوی و کم حجم در میان وعده
  6. خودداری از مصرف شیرینی جات در میان وعده
  7. استفاده از فقط یک لیوان قهوه در طول روز

به کیفیت زندگی خود اهمیت بدهید و اگر دچار افسردگی و اضطراب هستید ؛ درمان اضطراب و افسردگی خود را به صورت جدی دنبال کنید و توصیه های تغذیه ای این مقاله را نیز جدی بگیرید.

Call Now Button