مشکلات خواب نوزادان و ارتباط آن با بیماری اوتیسم
بررسیهای جدید حاکی از آن است، کودکانی که اختلالات خواب دارند، همانند بسیاری از افراد مبتلا به بیماری اوتیسم، ممکن است با تاخیر در رشد مغزی مواجه شوند.
محققان اظهار کردند: مشکلات خواب در سال اول زندگی ممکن است بر رشد هیپوکامپ(مرکز یادگیری) تاثیر داشته باشد و همچنین عاملی برای پیشبینی زودهنگام ابتلا به بیماری اوتیسم در کودکان باشد.این بررسی بر روی 400 نوزاد 6 تا 12 ماهه انجام شد و محققان دریافتند، افراد مبتلابه اوتیسم احتمالا در خوابیدن مشکلدارند.
کیت مک دافی، محقق ارشد این تحقیق، در مرکز اوتیسم دانشگاه واشنگتن در شهر سیاتل واشنگتن گفت:”هیپوکامپ، منطقهای از مغز است که برای یادگیری و حافظه بسیار مهم است و تغییر در اندازه آن با خواب ضعیف کودکان و بزرگسالان ارتباط دارد.”بر اساس نتایج یافتههای محققان، حدود 80 درصد از کودکان مبتلا به اوتیسم با مشکلات خواب مواجه هستند.
الگوی خواب در سالهای اول زندگی تغییر میکند و تعیین اینکه مشکلات خواب با خطر ابتلا به بیماری اوتیسم مرتبط است، نیاز به مطالعات بیشتر دارد و ممکن است مولفه بیولوژیکی برای مشکلات خواب در برخی از کودکان وجود داشته باشد.در این آزمایش، کودکان 6، 12 و 24 ماهه ارزیابی شدند، از والدین درباره عادات خواب آنان سوالاتی پرسیده و اسکن ام ارآی(MRI) هم برای نوزدان انجام شد.
مشکلات خواب در بین نوزادانی که مبتلا به اوتیسم بودند، بیشتر و اندازه هیپوکامپ هم بزرگتر بود، اما دیگر قسمتهای مغز تحت تاثیر قرار نگرفته بودند.نتایج تحقیق دیگر نشان داد، رشد بیشازاندازه ساختارهای مختلف مغزی با جنبههای اجتماعی، زبانی و رفتاری اوتیسم مرتبط است.درحالیکه این تحقیقات نشاندهنده ارتباط بین ساختار مغز و مشکلات خواب در کودکانی است که بعدها به اوتیسم مبتلا میشوند، اما این مطالعه هنوز اثبات نشده است.
امتیاز شما به این صفحه