حمله خواب یا نارکولپسی

  • علائم حمله خواب یا نارکولپسی و درمان

    نارکولپسی (Narcolepsy) نوعی اختلال خواب است که با خواب آلودگی بیش از اندازه روزانه مشخص می شود. در یک چرخه خواب معمولی، فرد وارد مرحله اول خواب شده و سپس وارد مراحل عمیق تر خواب می شود و بعد از ۹۰ دقیقه وارد مرحله REM می شود. سه نشانه که اغلب با حمله خواب مرتبط هستند ضعف عضلانی شدید یا کاتاپلاکسی است که نوع خاصی از توهم است که دقیقا قبل از خوابیدن یا بیدار شدن اتفاق می افتد و یا گاهی باعث فلج خواب نیز می شود.

    در نارکولپسی، سیستم ایمنی بدن سلول های ویژه ای از مغز را که پپتیدی به نام هیپوکرتین تولید می کنند را مورد هدف قرار می دهد. هیپوکرتین بر روی بسیاری از عملکرد های مغز تاثیر می گذارد، اما جزئیات آن هنوز مشخص نشده است. اینکه چرا سیستم ایمنی بدن به سلول های سالم حمله می کند، نامعلوم است و عوامل محیطی و ژنتیکی دیگری ممکن است در بروز این اختلال نقش داشته باشند. برای افراد مبتلا به حمله خواب، خواب در مرحله REM در عرض مدن ۱۵ دقیقه در چرخه خواب و به طور متناوب در ساعات بیداری رخ می دهد. در مرحله REM، رویاها و فلج عضلانی رخ می دهد.

    سه نوع حمله خواب وجود دارد:نوع ۱:نارکولپسی با کاتاپلکسی- نوع ۲:نارکولپسی بدون کاتاپلکسی که شامل خواب آلودگی زیاد در طول روز است.-نارکولپسی ثانویه:به دلیل وارد شدن آسیب به هیپوتالاموس، بخشی از مغز که در امر خواب، نقش دارد.

    روند طبیعی خواب با مرحله ای به نام خوابیدن با حرکات غیر سریع چشم (NREM) آغاز می شود. در طی این مرحله، امواج مغزی شما به طور قابل توجهی آهسته می شود. پس از گذشت یک ساعت از خواب NREM، فعالیت مغزی شما تغییر کرده و خواب REM شروع می شود. بیشتر خواب دیدن، در طول مرحله REM اتفاق می افتد.

    با این حال در حمله خواب ممکن است شما به طور ناگهانی به مرحله خوتب REM وارد شوید بدون این که ابتدا مرحله خواب NREM را در شب و هم در طول روز تجربه کنید. برخی از ویژگی های حمله خواب مانند کاتاپیکسی، فلج خواب و توهم شبیه تغییراتی هستند که در خواب مرحله REM رخ می دهند، اما در طول بیداری و یا خواب آلودگی رخ می دهند.

    منابع:

    1. https://www.helpguide.org/articles/addictions/overcoming-drug-addiction.htm
    2. https://www.lifeworkscommunity.com/blog/why-are-some-people-more-prone-to-addiction

    امتیاز شما به این صفحه

    میانگین امتیازات ۳ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    تکنیک لورتا در نوروفیدبک
    بد عهدی

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    بستن
    منو
    بستن

    سبد خرید

    بستن

    بستن

    دسته بندی ها

    Call Now Button