دلایل و علائم افسردگی
قطعا برای شما پیش آمده که، به دلایل مختلف در شرایط روحی نا مناسب قرار گرفته باشید. احساس نا امیدی، ناراحتی و نگرانی از نمونه های این شرایط روحی می باشد. اگر این احساسات زیاد به سراغ شما می آید، احتمالا در معرض افسردگی قرار گرفته اید. به طور کلی افسردگی از جمله اختلالات روحی و روانی می باشد که، می تواند به دلایل مختلفی به وجود آید. از طرفی با مشاهده برخی از علائم می توانید آن را تشخیص دهید. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با دلایل و نشانه های افسردگی به طور کامل آشنا کنیم.
دلایل افسردگی
انواع افسردگی
این اختلال با توجه به زمانی که تشخیص داده می شود و دلایل ایجاد آن، می تواند به دسته بندی مختلفی تقسیم بندی شود.
نوع حاد:
این نوع به نسبت دیگر انواع افسردگی کمتر رایج می باشد. همچنین علائم آن نسبتا شدیدتر و بارزتر می باشد. معمولا تا شش ماه ادامه پیدا خواهد کرد. از طرفی در طول زندگی هر فردی به طور معمول یک بار بیشتر اتفاق نخواهد افتاد. اما در صورت عدم توجه به درمان آن، ممکن است به اختلالی تکرار شونده تبدیل شود.
غیر عادی:
زیر مجموعه نوع حاد می باشد. که یک علائم مشخصی را به دنبال دارد. بنابراین معمولا به یکی از روش های درمانی واکنش بهتری نشان خواهد داد. همچنین این نوع اختلال کوتاه مدت و موقتی می باشد. که معمولا توسط پزشک درمان می شوند.
خفیف:
کوتاه مدت بوده و به دلایل مختلفی اتفاق می افتد. در صورت جدی گرفتن به راحتی و با استفاده از روش های خودیاری قابل درمان می باشد.
دلایل ابتلا به افسردگی
– تنهایی بیش از حد و گوشه گیری از دیگران در جمع
– مشکلات زناشویی و کمبود عاطفی در زندگی
– عدم وجود پشتیبان و تکیه گاه
– سابقه افسردگی در افراد نزدیک
– شوک و تنش هایی که به تازگی در زندگی فرد ایجاد شده باشد
– فشار مالی
– استفاده از داروهایی که می توانند در ایجاد اختلالات روحی تاثیرگذار باشند.
– دردهای شدید و بیماری
– آزارهای روحی و جسمی
– خاطرات تلخ و غیر قابل جبران در کودکی
– بیکاری و احساس بیهودگی
– مصرف الکل و دخانیات
– منفی نگری
دلایل افسردگی
نشانه های افسردگی
– فرد احساس می کند که هیچ چیزی زیبا نیست. شرایط در هیچ زمانی درست نخواهد شد. که به نوعی احساس نا امیدی محسوب می گردد.
– دیگر هیچ گونه فعالیتی نمی تواند موجب هیجان زدگی و خوشحالی فرد شود. به طور مثال علاقه ای به شرکت در تفریحات و ورزش و هر گونه فعالیتی که قبلا آنها را انجام داده، ندارد.
– تغییر غیر طبیعی در تغذیه، که می تواند موجب کاهش و یا افزایش وزن ناگهانی شود.
– از دیگر علائمی که می تواند هشدار دهنده افسردگی باشد، می توان به اختلال در خواب اشاره نمود. بی خوابی در ساعات اولیه شب و خوابیدن تا ساعات اولیه ظهر از جمله اختلالات خواب می باشد.
– احساس خستگی، بی حالی، تنبلی و … که نشان از کمبود انرژی می باشد. نیز از علائم این اختلال روحی می باشد.
– افراد افسرده معمولا زودتر از دیگر افراد خشمگین می شوند. زیرا میزان تحمل آنها بسیار کاهش پیدا می کند. این افراد نسبت به کوچک ترین مسائل و مشکلات واکنش منفی نشان می دهند و عصبانی می شوند.
– این افراد ممکن است احساس بیهودگی و ناکارآمدی داشته باشند. در این صورت نسبت به خود احساس تنفر پیدا می کنند. این علائم معمولا در افرادی ظاهر می شود که، به دلیل بی کاری افسرده شده اند. این افراد معمولا به دلیل هر اشتباه کوچکی خود را به شدت سرزنش می کنند.
– افراد افسرده معمولا نسبت به هیچ گونه رفتاری احساس مسئولیت نمی کنند. به همین دلیل ممکن است به سمت قمار، اعتیاد به مواد مخدر، الکل، دعوا و حتی ورزش های خطرناک و غیر قانونی کشیده شوند.
– اختلال در حافظه و تمرکز نداشتن نیز از دیگر علائم این اختلال می باشند. افراد افسرده معمولا نمی توانند به خوبی تمرکز کنند. از طرفی به یاد آوردن موضوعات برای آنها نسبتا دشوار می باشد.
– سردرد، کمر درد و یا هر گونه درد ناشناخته ای که بدون دلیل و در هر ساعتی ممکن است فرد را درگیر نماید، نیز از دیگر علائم این مشکل روحی می باشد.
منابع مرتبط:
https://www.healthline.com/health/depression
https://www.helpguide.org/articles/depression/depression-symptoms-and-warning-signs.htm