دلایل و نشانه های اضطراب اجتماعی در کودکان
یکی از مشکلات نگران کننده در کودکان اضطراب بیش از حد آن ها نسبت به روابط اجتماعی است. که موجب گوشه گیری و منزوی شدن کودکان می شود. به همین دلیل است که اضطراب اجتماعی در کودکان، از مهمترین دغدغه های والدین محسوب می شود. این کودکان معمولا در محیط های اجتماعی به والدین خود می چسبند و از صحبت کردن و یا حتی دیدن دیگران نیز هراس دارند. اما طبیعتا این اضطراب به دلیل مشکل خاصی در کودک ایجاد می شود. همچنین بسیاری از والدین نمی دانند که دقیقا کدام واکنش کودک عادی است و کدام نشانه اضطراب اجتماعی در کودکان می باشد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با دلایل و نشانه های آن ، به طور کامل آشنا کنیم.
دلایل و نشانه های اضطراب اجتماعی در کودکان
دلایل اضطراب اجتماعی در کودکان
یکی از سوالات بسیار متعدد در رابطه با اضطراب اجتماعی در کودکان، این است که این اضطراب در چه شرایطی ممکن است کودک ما را درگیر نماید؟ آیا دلیل خاصی برای ایجاد این اضطراب وجود دارد؟ والدین چقدر در ایجاد آن موثر اند؟ و … برای جواب به این سوالات باید گفت که: بله این اضطراب های اجتماعی ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود. همچنین والدین نیز در ایجاد آن نقش دارند. برای شناخت کامل تر، بهتر است دلیل این اضطراب را بررسی نمایید.
عوامل ژنتیکی از جمله دلایل ایجاد این اضطراب می باشد. معمولا کودکانی که یکی از والدین و یا نزدیکان آن ها به اضطراب اجتماعی دچار شده باشند. ممکن است به آن دچار شوند.
تنبلی در درس و کم هوشی نیز از دیگر دلایلی است که می تواند موجب بروز این اضطراب شود. کودکانی که نسبت به کودکان اطراف خود، از توانایی هوشی کمتری برخوردار هستند و یا در درسی دچار ضعف می باشند. معمولا در معرض ابتلا به این اضطراب می باشند.
تحقیر و توهین توسط والدین به خصوص در حضور جمع از مهم ترین و تاثیرگذار ترین دلایل ااین اضطراب می باشد. در بیشتر مواقع کودکانی که توسط والدین خود مورد توهین و قضاوت قرار می گیرند. به خصوص اگر این انتقادات و مقایسه ها در حضور فرد سومی انجام شود. به این اضطراب دچار می شوند.
دلایل و نشانه های اضطراب اجتماعی در کودکان
نشانه های اضطراب اجتماعی در کودکان
حالا اگر کودک شما در معرض بروز همچین اضطرابی قرار گرفت. چگونه باید متوجه شوید که او دچار اضطراب است؟ به طور کلی بهترین درمان تشخیص به موقع است. بنابراین در صورت عدم تشخیص اضطراب اجتماعی در کودکان ممکن است آسیب های جدی به زندگی شخصی و اجتماعی او وارد شود. برای تشخیص به موقع و اقدام سریع جهت درمان باید با علائم این اضطراب به طور کامل آشنا شوید. که به شرح زیر می باشند.
بد اخلاقی و گریه کردن بیش از اندازه
ترس از مواجه شدن با چیزهای جدید
عدم تمایل به صحبت کردن
وابستگی و چسبیدن به والدین ( معمولا این علائم در کودکان زیر 7 سال بسیار مشهود می باشد.)
عدم برقراری ارتباط جهت پیدا کردن دوست در مدرسه
ترس از تحقیر شدن توسط معلم و یا تمسخر همکلاسی ها
عدم تمایل به حضور در مراسم تولد دوستان و همکلاسی های خود
ترس از ناتوانی و ضعف در پرسش و پاسخ معلم
عدم تمایل به حضور در فعالیت های اجتماعی در مدرسه
دلایل و نشانه های اضطراب اجتماعی در کودکان
این علائم در صورت درمان نشدن می تواند تا نوجوانی فرد همراه او باشد. که معمولا این نشانه ها در سنین نوجوانی تا حدودی تغییر خواهد کرد. که آن ها را بررسی می نماییم.
گوشه گیری و منزوی شدن
آرام بودن بیش از اندازه که معمولا از گروه سنی نوجوانان بعید می باشد.
تردید در رفتار او به شدت مشهود است.
از صحبت کردن امتناع می نماید. در صورتی که او را ترغیب به صحبت نمایید، بیشتر از شما فاصله می گیرد.
معمولا در بیشتر مواقع به صورت دست به سینه نشسته و یا می ایستد.
به شدت از قضاوت های دیگران نسبت به خود هراس دارد.
دارای تیک های عصبی و استرسی می باشد. مانند شکستن انگشتان، پیچ دادن موها، تکان دادن دست و پاها و …
دائما سر به زیر می ایستد.
در صورت مجبور شدن به حضور در جمع، واکنش های عصبی از خود نشان می دهد.
منابع مرتبط:
https://translate.googleusercontent.com