گام های موثر در کاهش اضطراب
اضطراب نوعی از اختلالات روحی و روانی است که، موجب آشفتگی و نگرانی های بیش از اندازه در فرد می شود. به همین دلیل ممکن است باعث اختلال در روند زندگی و تصمیم گیری های فرد شود. به همین دلیل است که، افرادی که به این مشکل دچار شده اند. باید به فکر کاهش اضطراب خود باشند. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با گامهایی موثر و کاربردی در مدیریت و کاهش اضطراب، آشنا کنیم.
گام اول در کاهش اضطراب
اولین قدم برای کاهش اضطراب، آموختن مطالبی در رابطه با اضطراب است. زمانی که شما اطلاعات خود را در این زمینه گسترش دهید. قطعا بهتر می توانید این اختلال را درک کنید. همچنین قطعا اضطراب شما به دلیل مشخصی ایجاد شده است. مطلع شدن در زمینه این اختلال شما را با دلایل و علائم آن آشنا خواهد نمود. سپس با بررسی نمودن اتفاقات پیرامون خود، دلیل اضطراب خود را پیدا خواهید کرد.
در صورت شناخت دلیل اضطراب خود می توانید به راحتی برای کاهش و یا مدیریت نمودن آن اقدام کنید. همچنین مشاهده و شناخت علائم اضطراب موجب می شود تا، شما بلافاصله برای درمان آن اقدام نمایید. بنابراین اولین قدم برای اینکه بتوانید به مدیریت اضطراب و کاهش آن کمک نمایید، آگاهی پیدا کردن در حوزه اضطراب است. نمونه ای از مطالبی که در حوزه اضطراب می تواند شما را آگاه نماید، به شرح زیر می باشد.
- اضطراب نوعی اختلال روحی بسیار طبیعی است. که ممکن است در شرایط مختلف زندگی رخ دهد. در برخی مواقع این اضطراب کوتاه مدت است و تاثیری در زندگی انسان به جای نمی گذارد. به طور مثال قبل از شروع امتحان، کنفرانس و … افراد معمولا اضطراب دارند. اما زمانی که دلیل و مشکلی برای نگرانی وجود ندارد، اما فرد دچار اضطراب می شود. باید برای درمان آن اقدام نماید.
دومین گام در کاهش اضطراب
در ادامه برای اینکه بتوانید اضطراب خود را کاهش دهید، به دنبال آرامش پیدا کردن باشید. به همین منظور راهکارهایی که آرامش شما را حفظ نموده و یا آن را افزایش می دهد، را امتحان کنید. آرامش از جمله داروهای اولیه و موثر کاهش اضطراب می باشد. که می تواند در این روند درمانی به شما کمک بسیار زیادی کند. ماساژ درمانی، تمرین تنفس عمیق و ورزش کردن از جمله راه هایی است که می تواند آرامش شما را تامین نماید.
گام سوم در کاهش اضطراب
چالش های افکار اضطراب آور می تواند در کم کردن اضطراب، تاثیر بسیار زیادی داشته باشد. به همین دلیل سومین قدم برای مدیریت نمودن اضطراب، تفکر در رابطه با مشکلات و ارائه راه حل برای رفع آن می باشد. به طور مثال زمانی که از موضوعی ترس دارید. به جای اینکه از آن فرار کنید، به آن بیاندیشید. اما پس از بررسی کامل آن مشکل، راه حلی برای رفع آن پیدا کنید. در این صورت دیگر استرس و اضطراب مقابله با ترس هایتان را نخواهید داشت.
سپس با هر آنچه می ترسید، روبه رو شوید. اینکار می تواند تا میزان بسیار زیادی اضطراب شما را کاهش دهد. بیشتر افرادی که نمی توانند اضطراب خود را مدیریت کنند. معمولا از موضوعاتی ترس دارند که، برای رو به رو نشدن با آنها، سعی می کنند تا جایی که ممکن است، از آنها فرار کنند. به همین دلیل دائما از رو به رو شدن با آنها هراس دارند.
بنابراین اگر می خواهید به کم کردن اضطراب خود کمک نمایید. باید با ترس های خود روبه رو شوید. در این صورت می توانید راه حلی که باید در آن شرایط مورد استفاده قرار دهید، را پیدا کنید. در این صورت به طور ناخودآگاه اضطراب و ترس شما از آن موضوع از بین می رود.
گام آخر در کاهش اضطراب
برای اینکه بتوانید اضطراب خود را مدیریت نمایید، باید بتوانید شجاعت تغییر را پیدا کنید. قطعا برای کاهش و مدیریت نمودن اضطراب باید تمرین و اراده داشته باشید. اما پس از تغییر ممکن است در شرایط بحرانی رفتارهای قبلی شما نمود پیدا کنند. در این صورت بهتر است انگیزه خود را از دست ندهید. زیرا این رفتار موقتی بوده و در صورت عبور از بحران، رفع خواهند شد.
اما در صورتی که شجاعت خود را در این شرایط از دست دهید، قطعا نمی توانید رفتار خود را مدیریت نمایید. به همین دلیل مجددا با مشکلات قبل روبه رو خواهید شد.
منابع مرتبط:
https://www.healthline.com/health/mental-health/how-to-cope-with-anxiety